0:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2022 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Třetí bezbranková remíza kola se zrodila v Kaplici


Branky


28

I druhé střetnutí v novém ročníku odehráli Kapličtí v domácím prostředí. Spartak hostil Čkyni. V loňské sezóně ve vzájemných duelech braly všechny tři body vždy hosté. Toto chtěli Spartakovci změnit a na výhrou nad Lhenicemi navázat dalším tříbodovým ziskem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Čkyně v prvním kole obrala nerozhodným výsledkem o body favorizované Roudné. Čkyni se po půlroce v českobudějovickém Dynamu vrátil útočník Rataj, který je pro soupeře vždy velkou hrozbou. První gólovku měli na svých kopačkách domácí fotbalisté. Gutheis hledal svou přihrávkou Pastiera, který se i díky zaváhání hostujícího kapitána Turka k míči dostal, pronikl zprava do vápna, ve stoprocentní příležitosti však branku Čkyně minul. Hosté kontrovali v minutě dvanácté. Do brejkové situace se dostal Kralik, z levé strany se dostal do koncovky, svým pokusem brankáře Bílého nepřekonal, nebezpečí však trvalo, jelikož míče se zmocnil znovu Kralik, po jeho centru hlavičkoval v dobré pozici Bujok nad kaplickou svatyni. Po dvaceti minutách hry zafungovala spolupráce stejný hráčů. Opět přesně centroval Kralik, hlavičkoval Gustav Bujok, ani v tomto případě však míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval. Zahanbit se nechtěli nechat ani Kapličtí, a i oni dokázali být nebezpeční.

 

Ve 26. minutě střetnutí Gutheis svou přihrávkou pobídl Pastiera, který se protáhl mezi obránci z levé strany do vápna, mířil na bližší tyč, Drnek stačil míč vyškrábnout na tyčku. Nedlouho poté přišla pro kaplické komplikace, kdy během krátké chvíle obdržel dvě žluté karty kapitán Jiří Divoký a po následné červené kartě musel předčasně pod sprchy. Kapličtí se tak po týdnu opět dostali do dlouhé oslabení. Je zcela pochopitelné, že po této situaci měli v dalším průběhu míč častěji na svých kopačkách hostující fotbalisté. Spartakovci je však do velkého počtu gólových příležitostí nepouštěli. Pět minut před přestávkou se po centru z pravé strany dral do zakončení Bujok, ale úspěšný nebyl. V samotném závěru prvního poločasu o sobě dali vědět i domácí. Po rohovém kopu Gutheise se míč k němu vrátil, z levé strany vypálil tvrdou přízemní ránu, míč prolétl těsně vedle levé tyče Drnkovy svatyně. Do kabin se tak šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Druhý poločas

I po obrátce to byli Spartakovci, kdy první ohrozil bránu soupeře. Po čtyřech minutách hry Procházka zpětnou přihrávkou z levé strany našel na šestnáctce Vaniše, ten sice trefil prostor branky, Drnek byl však pozorný a balón dokázal vyrazit. Na druhé straně našel centrovaný míč Krále znovu Bujoka, i v tomto případě však čkyňský útočník hlavičkoval mimo domácí bránu. Hosté měli i nadále územní převahu a míč častěji ve své moci, ale obrana Spartaku fungovala spolehlivě. Po hodině hry střílel zpoza vápna Král, mířil však jen nad svatyni Spartaku. O několik minut později se na levé straně uvolnil Rataj, nastřelil míč prudce před bránu, ten prolétl malým vápnem v těsné blízkosti branky až za pravou postranní čáru. Hosté se prakticky výhradně spoléhali na centrované míče do šestnáctky. V 71. minutě poslal z pravé strany centr do vápna Chalupa, hlavičkující Vojta do prostory brány míč nenasměroval. Ještě větší komplikace do Spartakovce nastala v 79. minutě.

 

Marek Procházka u postranní čáry zády soupeřově brány si chtěl míč přehodit přes hlavu, do vysoké nohy mu zpoza něj vlétl Vojta a došlo ke střetu kopačky s pusou soupeře. Hlavní arbitr ocenil tento neúmyslný skutek, a dá se říci, nešťastnou herní situaci žlutou kartou. Následně však své rozhodnutí opravil, když žlutou kartu zrušil a udělil domácímu hráči kartu červenou. Marné byly protesty domácích hráčů a celé lavičky. Před domácími bylo čtvrthodinové oslabení o dva hráče. V této početní výhodě si hosté nevypracovali prakticky jedinou slibnou příležitost, Kapličtí se ještě více semkli. V obraně byli pozorní a spolehlivý. V nastaveném čase naopak alespoň zisk jednoho bodu hostům zajistil brankář Drnek. Ten musel z pod břevna vyškrábnout střelu kapitána Gutheise z přímého kopu. Po závěrečném hvizdu i po ztrátě dvou bodů byli domácí hráči svými fanoušky odměněni potleskem. Pro hosty je vzhledem k průběhu zápasu bod asi málo, na druhou stranu, pokud nevyužijí padesátiminutovou přesilovku o jednoho hráče a prakticky čtvrthodinovou přesilu dvou hráčů, tak si vyhrát ani nezaslouží. Kapličtí si naproti tomu za týmový bojovný výkon prohrát nezasloužili.

 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu



SK Čkyně
Jan Děd (trenér): Těžko se mi zapas hodnotí. Před zápasem bych bod bral. Ale s průběhem utkání bohužel je to ztráta. Myslím, že podrobně to vylíčí Libor Granec. Dnes bychom nedali gól ani kdybychom hráli tři hodiny. Zlobila nás nepřesnost ve finální fázi. Vyloženou šanci jsme si nevytvořili, jen takové náznaky. A trošku hru zrychlit. V některých momentech to dlouho trvá. A musíme být příště přesnější. Věřím, že budeme. Za týden hostíme sousedy z Vimperka v sobotu od 17h. Zveme naše věrné bubeníky a všechny naše fanoušky.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Bílý [-] - J. Vaniš [-] , M. Procházka [-] , E. Pastier [-] (66. J. Štrbačka [-] ) , F. Štěpánek [-] (90. J. Smolen [-] ) , P. Gutheis [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

SK Čkyně
P. Drnek [-] - M. Miklas [-] (75. M. Novotný [-] ) , G. Bujok [-] (85. Š. Košnař [-] ) , J. Král [-] , O. Červený [-] , J. Rataj [-] (85. D. Chvál [-] ) , R. Kralik [-] , M. Mikeš [-] , M. Chalupa [-] , R. Vojta [-] (81. M. Kuta [-] ) , V. Turek [-]

ŽK: 28. J. Divoký , 52. F. Štěpánek , 60. R. Daniel , 67. V. Kuchař , 77. J. Štrbačka , 81. P. Gutheis - 7. M. Miklas , 27. M. Chalupa , 77. J. Rataj , 86. O. Červený . ČK: 29. J. Divoký , 79. M. Procházka .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: TALÍŘ Milan - TAUBER Lukáš, PÍSEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: MAREK URAZIL
Tip experta: výhra domácích

Kapličáci zopakuji dobrý výkon a doma vyhrají.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích