2:1
(1:1)
25. M. Richtár (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.08.2022 17:00

1.kolo, MSFL , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Duel dvou nováčků vyzněl lépe pro domácí Frýdlant


Branky


20. D. Kučera , 82. P. Literák - 25. M. Richtár (p.)
8

Letní pauza byla krátká a již v pátek 5. 8. se rozběhl naplno kolotoč podzimních zápasů MSFL. Jak jsou týmy na sezónu připraveni se odhalí až za pár kol, ale v rámci prvního kola bylo důležité to, že v duelu dvou nováčků soutěže mezi Frýdlantem nad Ostravicí a Vítkovicemi měli navrch domácí, kteří zvítězili 2:1 a berou včechny body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Remízová první půle

Téměř osm stovek diváků sledovalo boj nováčků soutěže o první body.

Na hřišti to byl oprvadu boj o každičký metr, protože nikdo nechtěl odejít z prvního zápasu s prázdnou.

V úvodu hosté sice drželi častěji míč na svých kopačkách, do vyložených příležitostí je však domácí družina nepouštěla.

Ve 20. minutě domácí mužstvo udeřilo. K míči se na levé straně hřiště dostal Kučera, který pro něj nezvykle zakončoval pravačkou a míč se přes padajícího Květona přeci jen dokutálel za brankovou čáru – 1:0.

Leč domácí euforie příliš dlouhého trvání neměla. O pět minut později byl v pokutovém území faulován Pecuch a Richtár z nařízené penalty srovnal skóre na 1:1.

Ve 31. minutě si vedení mohli domácí znovu vzít zpět. Kulhánek poslal míč na pravou stranu k Varadimu, ten jej vrátil před branku a Kučera pálil bohužel jen do břevna.

O chvíli později domácím zatrnulo při průniku Pecucha a jeho následné přízemní ráně, kterou Švrčina srazil na rohový kop.

Zajímavé akce na obou stranách znamenaly konec poločasu s výsledkem 1:1.

Remízový duel rozhodla branka deset minut před koncem.

Po změně stran měli hosté více ze hry, domácí naopak hrozili po rychlých brejcích.

V 67. minutě mnoho nescházelo, aby domácí Velička z úniku trefil vzdálenější kout ostravské branky.

Rozhodnutí padlo v 82. minutě. Velička se ujal zahrání rohového kopu a jeho centr našel hlavu Petra Literáka, který koníčkem nedal hostujícímu gólmanovi Květonovi šanci – 2:1.

Závěr střetnutí byl už dost nervózní. Rozhodčí nastavoval šest minut, sle skóre se neměnilo.

Jak si oba kluby povedou dál? To uvidíme již tento víkend.



Ohlasy k zápasu


1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
Martin Šrámek - trenér: “Byl to boj, nikdo nechtěl udělat chybu. Myslím si, že první poločas jsme hráli dobře. Dali jsme gól z brejku, potom jsme měli další akce a nastřelili břevno. Pak jsme koordinačně nezvládli situaci v rohu naší šestnáctky a soupeř vyrovnal. O přestávce jsme kluky pořád nabádal, že se nic neděje, že jedeme dál. Pořád jsme věřili, že můžeme dát vítězný gól. Náhradníci naší hru oživili a po jedné standardce jsme tu druhou branku přeci jen vstřelili."

MFK Vítkovice
Karel Semelka - trenér: “Domácí se prezentují nakopáváním míčů do šestnáctky, na což jsme se připravovali. Bohužel jsme se v první půli přizpůsobili soupeřově hře a také jsme jen nakopávali, což k úspěchu nevedlo. Pak jsme po drobné chybě v defenzívě inkasovali, nicméně se nám podařilo z penalty vyrovnat. Domácí ještě trefili břevno, na druhé straně zakončoval Richtár rychlý brejk. Do kabin se šlo za stavu 1:1. O půli jsme si řekli, že chceme hrát kombinačně po zemi, domácí rozběhat a dostávat se do prostorů k ohrožení branky. Kombinačně jsme se sice zlepšili, ale nedokázali jsme dobře vyřešit finální a předfinální fázi. Vlastně jsme nedokázali ohrozit branku soupeře. V závěru jsme si bohužel nepohlídali rohový kop, který přesně zakončil Literák. Domácí to pak zavřeli, závěr rozkouskovali a vedení udrželi."



Sestavy


1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
J. Švrčina [-] - D. Kulhánek [-] , J. Juříček [-] (77. R. Šafner [-] ) , M. Švrček [-] , A. Varadi [-] (63. M. Hladík [-] ) , D. Kučera [-] (81. J. Svatonský [-] ) , O. Škorik [-] , M. Indra [-] (63. Z. Staněk [-] ) , P. Literák [-] , D. Marek [-] , B. Velička [-]

MFK Vítkovice
J. Květon [-] - M. Richtár [-] , M. Pecuch [-] , J. Hrušovský [-] , S. Žák [-] (86. J. Tkáč [-] ) , M. Motyčka [-] , F. Zouhar [-] , M. Němec [-] , J. Tamajka [-] , J. Raška [-] , A. Kebísek [-]

ŽK: 53. J. Juříček , 57. A. Varadi , 86. M. Švrček , 87. O. Prepsl , 94. J. Svatonský - 36. A. Kebísek , 48. M. Motyčka , 88. J. Tamajka . ČK: 94. J. Tamajka .
Počet diváků: 785. Rozhodčí: Tomanec Josef - SVOBODA Tomáš, BRÁZDIL Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Václav Horyna

Expert: Martin Šrámek
Tip experta: výhra domácích

Tak tady je to jasná jednička, věřím, že vyhrajeme a potěšíme naše fanoušky, na které budeme po celou sezónu spoléhat a děkuji jim tímto za podporu. Jak už jsem zmínil, tak každý zápas si budeme užívat a stejně tak i získané body. Tým máme plný zkušených hráčů, kteří hráli první, druhou ligu a budeme na ně hodně spoléhat. Přišel zkušený Adam Varadi, máme zde dál zkušeného Soukupa, Staňka, Svatonského a další, ze kterých budeme spoléhat i na našeho nejlepšího střelce v divizi Veličku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích