3:1
(1:0)
49. T. Duba
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 16:30

3.kolo, MSFL , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vrchovina odjíždí z Frýdku-Místku bez bodu


Branky


7

Třetí podzimní kolo MSFL je dohráno a jisté je, že se stoprocentní bodovou bilancí zůstává v čele tabulky osamocena Kroměříž. Povedený vstup do soutěže však zažívá i Frýdek-Místek, který ze tří zápasů dokázal urvat sedm bodů, když právě tři body přidal v sobotním domácím utkání proti Novému Městu na Moravě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do vedení

Domácí šli do zápasu posilněni, ale zároveň trochu unaveni, po vítězném pohárovém utkání, když v týdnu přešli přes Kozlovice do druhého kola domácícho poháru.

Hosté z úvodních dvou utkání sezóny vydolovali dva body a především se pyšnili slušnou defenzívou.

Do zápasu vstoupili lépe a aktivněji domácí, když se hned v první minutě Dominik Konečný dostal po přihrávce Jana Martiníka ke střele, ale tu zblokoval obránce Jiří Batelka. Ve čtvrté minutě skončila hlavička Patrika Rubého pouze na horní tyči a Vrchovina měla v úvodu zápasu velké štěstí.

Ve třinácté minutě už ale Frýdek-Místek prolomil svůj velký tlak, když Jan Nevřela poslal z levé strany přesný centr na hlavu Mariána Kovaříka, který zakončil nechytatelně k pravé tyči a poslal Lipinu do vedení - 1:0.

Další vážnější šance přišla až po půl hodině zápasu a opět byl u toho Dominik Konečný, ale tentokrát jeho zakončení k pravé tyči fantastickým zákrokem vychytal Petr Šmída.

Ke konci první půle se i hosté dostali do hry, ovšem hlavička po volném kopu orazítkovala tyč, ale především se pískal ofsajd.

Ve 41. minutě Michal Velner nedokázal zastavit rychlejšího hostujícího Radka Matulku, který se ocitl ve vyložené šanci, ale jeho střelu na poslední chvíli skluzem lehce tečoval frýdeckomístecký hráč. Míč se nakonec dokutálel těsně vedle pravé tyče a z velké příležitosti Vrchoviny byl pouze rohový kop.

Před odchodem do šaten František Nečas svou přihrávkou dostal do velmi dobré šance hostujícího Tomáše Dubu, ale ten minul svatyni domácího Gergely a navíc se i v tomto případě odmávala ofsajdová pozice.

Do šaten se odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Tři góly ve druhé půli

Hosté na začátku druhé půle začali aktivně a ve 49. minutě srovnali na 1:1. Jiří Batelka svým centrem z levého křídla našel Tomáše Dubu, jenž zakončil k bližší tyči a Gergela byl bez šance.

O šest minut později mohl poslat Frýdek-Místek zpět do vedení Tomáš Hykel, ale své zakončení umístil jen doprostřed brány, s čímž si Petr Šmída poradil.

V 63. minutě ostře pálil Jan Nevřela a hostujícímu gólmanovi prošel balón za záda, ovšem před brankovou čárou jej odkopl obránce Vrchoviny.

O tři minuty později si domácí vzali ztracené vedení zpět. Po centru na zadní pravou tyč vrátil hlavou balón před bránu Patrik Rubý a Jakub Massaniec z bezprostřední blízkosti se nemýlil - 2:1.

Vedoucí branka dostala domácí hráče do herní pohody a v 73. minutě domácí zvýšili náskok. Rubý přetáhl svůj centr z rohu na zadní tyč, kde si sběhl kapitán Michal Velner a střelou o břevno skóroval - 3:1.

I přes další šance domácích se skóre už nezměnilo a Frýdek-Místek zůstává třináct zápasů v řadě neporažen.



Ohlasy k zápasu


MFK Frýdek-Místek
Robert Pištěk - trenér: „Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a vytvořili jsme si mnoho pologólovek v šestnáctce soupeře. Se vstupem do zápasu jsem tedy velmi spokojen. Potom co Kovařík vsítil úvodní branku jsme se dostali do útlumu, přizpůsobili jsme se nižšími tempu a možná jsme se trochu sami uspali. Ke konci poločasu se Vrchovina dostala do několika šancí a o poločasové přestávce jsme se tak snažili kluky opět nakopnout. Do druhé části jsme ale nevstoupili nejlépe, neboť jsme inkasovali už po čtyřech minutách. Naštěstí jsme posléze převzali iniciativu, byli jsme lepším týmem na trávníku a vstřelili jsme dva góly, konkrétně Massaniec a následně o břevno Velner. Tři body rozhodně bereme, ale trochu mě mrzí ta nepovedená pasáž v prvním poločase a začátek druhé půle. To hlavní ale je, že body zůstaly na Stovkách a nyní se už musíme připravit na Hranice a být hlavou v následujícím utkání."




Sestavy


MFK Frýdek-Místek
M. Gergela [-] - P. Rubý [-] (90. T. Kirschner [-] ) , P. Zupko [-] , T. Hykel [-] , M. Kovařík [-] (87. . Hadj [-] ) , J. Martiník [-] (87. T. Kohut [-] ) , L. Dadak [-] , D. Konečný [-] , M. Velner [-] , J. Massaniec [-] , J. Nevřela [-]

SFK Nové Město na Moravě
P. Šmída [-] - L. Hekerle [-] (84. D. Šteffl [-] ) , J. Batelka [-] , D. Bača [-] - J. Novotný [-] , P. Duda [-] , K. Vašek [-] (46. P. Sytař [-] ) , M. Svoboda [-] , F. Nečas [-] - T. Duba [-] (79. R. Hlaváč [-] ) , R. Matulka [-] (84. A. Boušek [-] )

ŽK: 19. P. Rubý , 34. L. Dadak , 48. M. Kovařík - 32. F. Nečas , 33. D. Bača , 77. P. Sytař , 85. P. Šmída .
Počet diváků: 219. Rozhodčí: MANKOVECKÝ Tomáš - LUKAŠÍK Petr, DEDEK Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Václav Horyna

Expert: Petr Šmída
Tip experta: výhra hostů

Tak tady musím dát dvojku. Obrana nám zatím funguje, věřím, že bude i nadále a ve Frýdku 0:1 vyhrajeme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích