4:1
(1:0)
53. L. Mudra
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2022 10:30

2.kolo, ČFL A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velká lekce z produktivity, smutní hosté po ukončení své dlouhotrvající série


Branky


11. D. Beňo , 48. J. Dvořák , 66. M. Kraus , 73. J. Novák - 53. L. Mudra
12

Každá série jednou končí. I tahle, která trvala téměř tři roky. Naposledy fotbalisté FK ROBSTAV Přeštice prohráli soutěžní utkání 9. listopadu roku 2019, kdy ještě v ostrém divizním derby padli na půdě klatovského rivala těsně 0:1. Pak ale navzdory dvou předčasně ukončeným sezonám nepoznali hořkost porážky. Až do tohoto víkendu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na hřišti Králova Dvora, který vloni až do poslední chvíle bojoval o postup do druhé ligy, prohrála družina trenéra Stanislava Purkarta v sobotu dopoledne v rámci 2. kola FORTUNA ČFL jasně 1:4.

 

Přestože konečný výsledek tohoto duelu vypadá naprosto jednoznačně, na krásně připraveném trávníku to byla relativně vyrovnaná podívaná. Dokonce by se dalo říct, že Přeštice měly v kombinaci a držení balonu více ze hry a zejména v prvním poločase si vytvořily také více šancí, ale domácí obrana a zejména brankář Kudrna odolali. A tak branky dávali domácí. V 11. minutě se k odraženému míči na hranici velkého vápna dostal David BEŇO a přesnou střelou k levé tyči poslal domácí Cábelíky do vedení – 1:0. „V první půli jsme si zápas podle mě prohráli. Nedali jsme ani jednu ze tří stoprocentních šancí, naopak soupeř z jedné dokázal skórovat,“ posteskl si Purkart. Tak trochu neměl pravdu, protože domácí Králův Dvůr se k ohrožení Rojíkovy svatyně dostal ještě jednou, ale Přeštice po ráně Davida Beni z hranice šestnáctky zachránila branková konstrukce. 

 

Po změně stran tým z jihu Plzeňska opět dobře kombinoval a nehodlal upustit ze svého stylu, ale do dobrých příležitostí se dostával o poznání hůř a branku vstřelili opět domácí. Ve 48. minutě centr Tomáše Osvalda z levé strany propadl do pravé části šestnáctky a volej Jakuba DVOŘÁKA se odrazil od obou tyčí a skončil za zády Rojíka – 2:0. V 53. minutě se dočkali konečně i hosté, po několika odrazech ve vápně se dostal míč k Lukáši MUDROVI a ten prostřelil Kudrnu – 2:1. Do další šance se dostal hostující Daniel Černý, ale letní akvizice z Domažlic nabídnutou tutovkou pohrdla. 

 

Zatímco nováček ČFL nebyl vpředu dostatečně efektivní, Cábelíci pokračovali v trendu, který nastavili v úvodní půli. V 63. minutě ještě svoji velkou šanci v samostatném úniku neproměnil domácí Krátký, ale v 66. minutě se skóre znovu měnilo. Po závaru po rohovém kopu Rudolf Novák vracel z otočky míč do malého vápna a tam zkušeně zakončil Martin KRAUS pod horní tyč – 3:1. To však ještě nebyl konec, v 73. minutě Rojík vyběhl do levé strany, ale domácí posunuli míč až na zadní tyč, kde nabíhající Jakub NOVÁK měl už snadnou pozici ke skórování do odkryté branky a završil tak výsledek na konečných 4:1. 

 

Domácí tak předvedli dokonalou lekci z produktivity, ve druhém poločasu ze čtyř gólových příležitostí totiž třikrát skórovali a ukončili tak úctyhodnou přeštickou šňůru – ta čítala hned 42 zápasů v řadě bez porážky. Nutno ještě zmínit, že tři ze čtyř branek domácích padly po chybách nebo nedůrazu Přeštic. „To, co nám procházelo v divizi, se nám v ČFL zkrátka mstí. Musíme hrát směrem dozadu daleko zodpovědněji,“ uvědomuje si kouč Přeštic. 

 

Autor: Zbyněk Hrabák 



Ohlasy k zápasu


FK Králův Dvůr
Tomáš Šilhavý - trenér: : „Po našem vstřeleném gólu převzali iniciativu Přeštice, ambiciózní nováček, který má velmi zajímavý tým. V první půli nás několikrát podržel Kudrna. Důležité bylo, že jsme i my byli po cely zapas nebezpeční, vytvářeli si šance a navíc je i proměnili. Jsem rád, že se o branky zatím postaralo více hráčů. Po složité přípravě jsme rádi, že máme 4 body a relativní klid do další práce. Stále platí, že naše výkony by se měly postupem času zlepšovat“.




Sestavy


FK Králův Dvůr
V. Kudrna [-] - M. Fatrdle [-] , K. Krátký [-] , J. Kabele [-] (60. M. Procházka [-] ) , J. Novák [-] , M. Kraus [-] (79. O. Osypenko [-] ) , D. Beňo [-] , T. Osvald [-] (79. Š. Holý [-] ) , J. Dvořák [-] (74. V. Bláha [-] ) , M. Hell [-] , R. Novák [-]

FK ROBSTAV
J. Rojík [-] - O. Chocholoušek [-] , D. Hradecký [-] , M. Suchý [-] (64. V. Heger [-] ) , D. Černý [-] (78. T. Arzberger [-] ) , L. Mudra [-] (78. M. Vohrna [-] ) , D. Štípek [-] (78. B. Havel [-] ) , T. Přibáň [-] , T. Skála [-] , D. Kraml [-] (64. R. Popovič [-] ) , A. Beránek [-]

ŽK: 18. R. Novák , 29. J. Novák , 37. M. Hell , 85. M. Procházka - 84. D. Hradecký .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Trska Adam - DOUBRAVA Jakub, JEŽEK Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích