3:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 15:30

12.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky porazili Chrudim, branky padaly až ve druhém poločase


Branky


48. M. Macek , 68. P. Vobořil , 70. M. Macek
11

Benátky potřebovali bodově reagovat na prohru s Libercem v minulém kole. K tomu měli za soupeře velice nevyzpytatelný tým chrudimské rezervy. Ta se potací ve druhé polovině tabulky a střídá bodové zisky se ztrátami. Proto byl zápas velkým otazníkem. Nakonec vše dopadlo ke spokojenosti domácích, ačkoliv si na góly museli diváci počkat až do druhého poločasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nezáživná první půle

První poločas byl spíše oťukáváním obou týmu a ani jeden si nedokázal vytvořit vážnější brankovou příležitost. Bezbranková první půle byla ale závdavkem toho, že druhý poločas může být jen lepší. 

 

Hostům z Chrudimi nepomohlo ani vyztužení sestavy o čtyři hráče A týmu. Ačkoliv se to projevilo v mezihře, kde měla Chrudim více míč na kopačkách, tak nic důelžitého se v první půli nestalo.

Tři góly, červená a neproměněná penalta

Do druhého poločasu změnily Benátky rozestavení a ihned se dostavil výsledek. Hned ve 48. minutě se hlavou trefil Milan Macek, čímž rozvířil vody zápasu. Znamenalo to, že se hosté museli mnohem více tlačit dopředu, což vytvářelo prostor v jejich obraně. Toho využili domácí v 57. minutě, kdy hostující Drahoš zatáhl v pokutovém uzemí Macka, obdržel červenou kartu a ještě byla nařízena červená penalta. Tu mohl proměnit Vitus Mbah, avšak v nabídnuté příležitosti selhal.

 

Nicméně početní převaha byla pro Benátky dostatečným plusem, který navíc dokázaly zužitkovat v 70. minutě. Vobořil si naběhl na centr ze strany a hlavou zvýšil už na rozdíl dvou branek. Akce byla velmi podobná té, která předcházela prvnímu gólu.

 

Poslední trefu si domácí připsali hned vzápětí. O dvě minuty později totiž domácí kanonýr Macek propálil z bezprostřední blízkosti vše, co mu stálo v cestě, připsal si druhou branku v zápase a zarovnal skóre na konečných 3:0.

 

Chrudim musí posbírat síly a do konce podzimu ještě uhrát nějaké body, protože týmům za ní se daří po troškách stoupat nahoru, a to by mohlo znamenat problémy se záchranou. Benátky jsou jen dva body od druhého Hlinska a můžeou dál uvažovat o postupu.



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Trenér Tomáš Staněk pro klubový web: Očekávali jsme velice těžký zápas, protože víme jaké má soupeř pojetí hry a navíc si ještě mohl pomoci čtyřmi hráči z áčka, čímž si zlepšil hlavně kvalitu do přechodové fáze a do útoku. Za první poločas se to potvrdilo, i když to byl takový poločas bez šancí. Soupeř dával hodně míčů za obranu, protože jsme dnes nastoupili s trošku větším rizikem, kdy jsme chtěli být ofenzivnější. Do druhé půle jsme změnili rozestavení a vstoupili jsme do ní úplně jinak. Pomohl nám gól na 1:0, pak přišla sice neproměněná penalta, ale byl to asi zlomový moment toho zápasu, protože soupeř musel jít do deseti, ale na jejich obranu - pořád chtěli útočit, začali hrát na tři obránce a zápas ještě nezabalili. Tím pádem se pro nás otvírala možnost brejků a my jsme ještě dvě situace využili až na 3:0. Z mého pohledu poměrně jednoznačný výsledek úplně neodpovídá tomu průběhu, zápas to byl velmi těžký. Zaplaťpánbůh za tři body, ty se určitě počítají a příští týden nás čeká těžký výjezd do Vysokého Mýta.

MFK Chrudim B
Trenér Miroslav Teplý pro benátecký web: V prvním poločase si myslím, že jsme nepodali vůbec špatný výkon. Kvality soupeře jsme si byli vědomi, domácí hráli taktéž dobře. Domácí jsme zlobili, bylo to v tu dobu otevřené, nebyli jsme pro ně úplně snadný soupeř, ale nemůžeme si prostě dovolit udělat takovou chybu ve druhém poločase, kdy nás rozhodí jedna standardka, po které se dvě minuty nehraje. Pak přišel první gól po velmi špatném postavení našich hráčů, pak se stalo to, co se stalo - další červená karta pro náš tým. Trochu jsme změnili styl, ale podruhé inkasujeme a pak už se potvrdila kvalita a efektivita domácích. Soupeři jsme to ve druhé půli hodně ulehčili.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Dědek [-] - O. Komma [-] , L. Glöckner [-] , J. Knobloch [-] , P. Vobořil [-] , M. Macek [-] (84. J. Boček [-] ) , J. Zabilanský [-] , R. Kopa [-] , M. Borovička [-] (50. T. Slicho [-] ) , V. Šimeček [-] (29. T. Mbah [-] ) , D. Komárek [-]

MFK Chrudim B
O. Mach [-] - Š. Sedlák [-] , D. Vácha [-] (79. M. Češka [-] ) , P. Drahoš [-] , V. Gregovský [-] , P. Juliš [-] (74. M. Zvolánek [-] ) , D. Žalud [-] (74. D. Zrůst [-] ) , D. Látal [-] , M. Holub [-] (79. M. Šindelář [-] ) , T. Dostálek [-] (79. R. Musílek [-] ) , J. Harušťák [-]

ŽK: 31. D. Komárek - 69. V. Gregovský . ČK: 56. P. Drahoš .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: JAKL Tomáš - HES Filip, GUNITŠ Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 20:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:42
Ctibor Jarkuliš

Expert: David Folwarczny
Tip experta: výhra domácích

Jeden z favoritů soutěže nezaváhá.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 19:03

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 17:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 07:13

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 10:14

Tip: výhra domácích