L. Zukal 45.
1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.08.2022 10:15

1.kolo, ČFL B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas mezi Chlumcem a Baníkem rozhodla jediná branka


Branky


45. L. Zukal
5

První zápas nového ročníku byl z obou stran velmi vyrovnaný. O výsledku rozhodla nekoncentrovanost hostů na konci prvního poločasu. Ačkoliv se Most snažil vehementně o vyrovnání a dokonce vybojoval pokutový kop, tak nedokázal vyrovnat. Musí se tak smířit s porážkou a směřovat myšlenky k dalšímu kolu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnanou první půli rozhodl gól v poslední vteřině

Domácí Chlumec nastupoval do zápasou s velkou motivací. Chtěli na zbrusu novém zrakonstruovaném trávníku předvést atraktivní fotbal. A tak také začátek zápasu podle toho vypadal. Prvních deset minut prakticky nepůjčili hostům z Mostu míč a dávali najevo svou velkou technickou kvalitu. Z ojedinělé šance se dostal k šanci Mostu Sovoboda, ale pálil jen do boční sítě. Postupem času však převaha Chlumce opadala a k míči se stále více dostávali i hosté. Ačkoliv se Most snažil obranu soupeře rozbít častými náběhy za obranu, o které se starala především jejich útočná trojice Svoboda, Novotný a Štefko. Větších úspěchů ovšem docílil pouze Štefko hrající na levé straně. Všem útokům ovšem chyběl potřebný klid. Zápas byl hrán velmi tvrdě a napočítali bychom obrovské množství faulů, které někdy byly až za hranou pravidel. Což vyústilo v několikaminutové nastavení. A v něm udeřili domácí. Poslední standardní situaci prvního poločasu sehráli domácí bravůrně. Skvělý centr doletěl až na hlavu Zukala, který míč lehce lízl a nasměroval ho za záda Nejedlého. Domácí tak měli do druhého poločasu v zádech velké množství euforie.

Baníku nepomohla ani penalta ani závěrečná hra bez brankáře

Chlumec napumpovaný díky gólu v závěru poločasu, si pozitivní energii přenesl i do druhého poločasu. Naordinovali si ostré tempi a prvních dvacet minut bylo zcela v jejich režii. Nicméně i přes velkou snahu nedokázali chlumečtí přidat druhou branku, která by zápas asi definitivně rozhodla a zlomeného soupeře dorazila. Místo toho o své vedení málem přišli. Trenér Baníku poslal na hřiště mladého Skurovce, který v 75. minutě při prvním kontaktu s míčem zařídil hostům, penaltu. Pokutový kop ovšem mostečtí neproměnili. Možná i ta neproměněná penalta ale vlila hráčům Mostu do žil novou krev a snažili se o vyrovnání. V poslední desetiminutovce si dokázali vytvořit velký nápor, který vyústil až v téměř dvouminutovou hru bez brankáře, který se pohyboval neustále ve vápně domácích. Nastavení se protáhlo až na sedm minut, ale změnu skóre nepřineslo. Chlumec tak slavil výhru 1:0.



Ohlasy k zápasu


FK Chlumec nad Cidlinou
Trenér Miloš Sazima pro domácí web: "Před pěknou diváckou návštěvou jsme byli v první půli zbytečně nervózní, ale i přesto jsme vedli 1:0. Po přestávce se náš výkon zlepšil, ale své šance jsme nedali a chvíli před koncem jsme přežili klinickou smrt, když Radek Petr skvěle chytil penaltu. V nervózním závěru už jsme výhru uhájili. Na začátek soutěže máme důležité tři body a moc dobře víme na čem ještě pracovat."




Sestavy


FK Chlumec nad Cidlinou
R. Petr [-] - V. Řezníček [-] , T. Labík [-] (73. O. Žahourek [-] ) , T. Bastin [-] (90. J. Mrázek [-] ) , T. Zeman [-] (73. M. Kopáč [-] ) , R. Čáp [-] , . Frizoni [-] , D. Finěk [-] , J. Krčál [-] , L. Zukal [-] , P. Veselka [-]

FK Baník Most - Souš
J. Nejedlý [-] - M. Opluštil [-] , V. Pátek [-] , M. Nguyen [-] , D. Bína [-] , O. Kolařík [-] (89. L. Vlach [-] ) , P. Glaser [-] , . Štefko, [-] (77. J. Skurovec [-] ) , T. Svoboda [-] (62. O. Novický [-] ) , J. Novotný [-] , A. Petržílka [-]

ŽK: 61. T. Bastin , 74. J. Krčál , 81. R. Petr , 90. P. Veselka , 94. R. Čáp - 35. P. Glaser , 52. M. Opluštil , 61. A. Petržílka , 86. O. Kolařík , 94. J. Nejedlý .
Počet diváků: 383. Rozhodčí: Doubrava Jakub - ZOUFALÝ David, ŠTEFAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích