2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2022 14:00

14.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby zápas vyzněl pro Benátky! Brandýs trápí produktivita, a proto je dál na dně tabulky


Branky


10

Brandýs nad Labem a Benátky nad Jizerou dělí 20 kilometrů. Vzdálenost, kterou ujedete za 5 minut po dálnici D10, a která dělí dva týmy divize C. Ale ačkoliv jsou si tyto dva týmy tak blízko, tak v tabulce jsou si tak vzdáleni, že byste potřebovali atlas světa, aby byl rozdíl změřitelný. Nicméně samotný zápas tak jasně nevypadal. Brandýs musí bojovat o každý bod, jinak budou jeho příští soupeři z kategorie krajského přeboru. Ale to by tým od Labe musel proměňovat šance, jako se to daří týmu od Jizery.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlá branka pro Benátky

Od úvodního hvizdu hlavního sudího Linharta bylo jasné, že se bude bojovat o každý metr hrací plochy a že hosté nebudou týmem, který by se bezhlavě hnal kupředu. Proto bylo, z pohledu domácích hráčů důležité, že se již v 7. minutě měnil brankový stav. Brankář Fiala se zastavil na půli cesty a domací Komma poslal střelou na přední tyč domácí do vedení.

 

Benátečtí byli i nadále více u míče, hosté se na útočnou polovinu dostávali spíše sporadicky, leč nějaké výraznější šance delší dobu nepřicházely. Domácí pak a vlastně i po celý poločas drželi míč na svých kopáčkách a Brandýs byl nucen běhat bez balónu.

 

Za zmínku tak stojí jen Mbahova zblokovaná střela či zajímavý pokus Komárka, který vyrazil brankář Fiala velmi pěkným zákrokem.

 

Největší šanci měli pak hosté pět minut před přestávkou. Potvrdit své vedení totiž mohli benátečtí fotbalisté po dalším z mnoha rohových kopů. Po Mbahově zakončení se zdálo, že Fiala vyrážel míč zpoza brankové čáry, ve hře se ale pokračovalo, snad tři dorážky benáteckých fotbalistů ale v síti neskončili a hosté se tak zuby-nehty ubránili a do šaten šel Brandýs jen s jednogólovým mankem.

 

 

Benátky si došly pro tři body

Do 2. poločasu hostující trenér Hejno přeskládal sestavu a Brandýs najednou začali být aktivnějším mužstvem. Brankář Straka ale, vyjma několika centrů, nemusel prakticky nic řešit. A tak zahřmělo před Fialou.

 

Domácí se záslouhou Mbaha dokázali dostat do další velké šance, domácí křídelník ale svůj samostatný únik využít nedokázal, když mu střelu Fiala vyrazil nohou. Na druhé straně se dvacet minut před koncem dostal do koncovky střídající Šmejkal, cílil ale vysoko nad bránu. O chviličku později zase oslovil Kommův centr kanonýra Macka, od nějž se ovšem míč odrazil do Fialovy moci.

 

Asi deset minut před koncem došlo v benátecké obraně k nedorumnění a Malák mohl zakončovat do poloodkryté branky, ale jeho střelu zblokoval jeden z domácích obránců. Benátečtí hráči si dál zkušeně hlídali získaný náskok a navíc to byli oni, kdo byl nebezpečnějším týmem, ale Vobořilův pokus skončil nad brankou.

 

Pak ovšem přišla akce pět minut před konce, kdy Benátky rozhodly o třech bodech, které zlstanou doma. Domácí Vobořil nacentroval na Bodláka a ten zvýšil na konečných 2:0.

 

Brandýs musí dál živit naději na bodové zisky jinde. V příštím kole budou mít šanci v domácím prostředí, když přivítají Turnov. Benátky uzavřou sezónu na hřišti Trutnova.



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Trenér Tomáš Staněk pro klubový web: Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním, si myslím, že jsme byli lepším týmem, alespoň na míči určitě. Brzy jsme vstřelili branku, což nám mohlo hrát do karet. Ani ten první poločas nebyl příliš pohledný, ale řekl bych, že jsme ho zvládli dobře. Jak jsem říkal, byli jsme hodně na míči, kombinovali jsme. Dostali jsme se do dvou šancí, plus jsme vstřelili branku. Ve druhé půli se absolutně změnila tvář našeho týmu. Formačně jsme se posunuli do zálohy. Měli jsme problém, hosté hráli jednoduchý fotbal, dávali jednoduché míče za naší obranu. Museli jsme podstoupit strašně moc soubojů. Brandýští hráči do toho chodili hrozně moc agresivně. Hrálo se nám těžce, přesto jsme si vypracovali sólový nájezd Vituse (Tochukwu Mbah) a ještě další šanci. Poté jsme vstřelili gól. Vyhráli jsme 2:0, což jsou pro nás cenné tři body. Tady proti nám každý hraje tak, že z každého utkání máme dva zraněné hráče. Jsem moc rád, že jsme to dnes zvládli. Naše situace v týdnu nebyla jednoduchá. Trénovali jsme v devíti, potažmo v deseti lidech. Spíše jsme se soustředili na to, abychom vůbec nějak dali kádr dohromady a abychom měli alespoň dva lidi na střídání. Z tohoto úhlu pohledu jsou tři body strašně cenné a vydřené. Za bojovnost si naši kluci zaslouží pochvalu. Zápas nenabídl příliš fotbalové krásy, to se ale někdy nedá nic dělat.

FK Brandýs nad Labem, z.s.
Kapitán David Flowarczny: První půle byla zcela v režii domácích, byli silní na balonu. Zápas rozhodla naše chyba v 7. minutě, kdy jsme se nedomluvili a špatně reagovali na zblokovaný centr. V první půli měli domácí ještě jednu šanci, kdy náš gólman na čáře vytáhl míč na tyč a následný závar jsme po několika odrazech přežili. Druhá půle už byla vyrovnanější, ale bohužel jsme si nebyli schopni vypracovat gólovou šanci, to domácí šli sami na brankáře, ale ten je vychytal. Ani několik standardek nám nepomohlo a domácí po další naší chybě zvýšili na konečných 2:0.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - L. Glöckner [-] , J. Knobloch [-] , D. Komárek [-] , M. Macek [-] (91. S. Poustecký [-] ) , J. Zabilanský [-] , R. Kopa [-] , J. Boček [-] (70. M. Bodlák [-] ) , T. Mbah [-] (90. J. Kadeřábek [-] ) , O. Komma [-] , P. Vobořil [-]

FK Brandýs nad Labem, z.s.
J. Fiala [-] - R. Janovský [-] , J. Malák [-] , L. Plucha [-] (82. D. Kaiser [-] ) , J. Prokop [-] , P. Šamša [-] (79. L. Nykodým [-] ) , M. Dosoudil [-] , D. Hrčka [-] , M. Stross [-] (79. T. Fabian [-] ) , D. Folwarczny [-] , F. Braborec [-] (56. V. Šmejkal [-] )

ŽK: 71. V. Šmejkal , 88. D. Kaiser .
Počet diváků: 190. Rozhodčí: Linhart Martin - MACHÝČEK Lukáš, HOLAKOVSKÁ Tereza.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza