1:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 10:30

12.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Favorit z Velkých Hamrů zaváhal, Náchod přišel o výhru až v posledních vteřinách


Branky


11

Měla to být jednoznačná záležitost. Poslední Náchod bodoval jen ve třetině svých zápasů a dva ze tří bodových úspěchů zaznamenal v domácím prostředí. Ve Velkých Hamrech tedy možná dopředu počítali se třemi body, což byla velká chyba. Srdnatě bojující hosté si drželi naději na tři body až do poslední minuty. V nastaveném čase druhého poločase dokázali ovšem domácí hráči srovnat, a alespoň částečně tak odvrátili případnou ostudu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Náchod šel do vedení

Už to mohlo znamenat, že se domácí moc nepředřou, ale z úvodního závaru před brankou hostů nevytěžělili nic, takže Náchod mohl dál živit naděje na bodový úspěch. Ten by potřeboval jako sůl, protože prozatimních pět bodů je táhne na absolutní dno divizní tabulky. 

 

Vše bylo pro hosty růžovější v 18. minutě. Krejčík prokázal dobrou orientaci v prostoru, když nejrychleji zareagoval na odražený míč a zakončil tak rychlý brejk svého týmu. Všemu pomohl Simon, který v úvodu akce poslal do vápna ostrý centr. To byla injekce, kterou Náchod potřeboval, protože zjistil, že se i na půdě velkého favorita dá hrát.

 

Nakonec mohli jít oba týmy do šaten za nerozhodného stavu, ale pět minut před přestávkou podržel Náchod skvělým zákrokrem gólman Baláž.

Baláž držel naděje Náchoda na tři body

Velké Hamry tlačili i po změně stran a v 50. minutě znovu narazili na skvěle chytajícího Baláže. Ten překazil již po několikátě slibně vyapadající šanci domácích a držel tak naděje Náchoda na plný bodový zisk.

 

Vidle do snahy Hamrů mohl hodit hostující Knespl. Ten se  zhruba po hodině hry dostal do samostatného úniku, ale svou střelu namířil jen vedle domácí branky. Hra měla spád a hrálo se nahoru dolů. Každý tým měl svůj důvod k útočení. Náchod měl možnost přidat do otevřené obrany domácích pojistku a Hamry zase musely odvrátit blamáž.

 

Na pomezí sedmdesáté minuty se nejprve Náchod dožadoval penalty, ale rozhodčí bahník zůstal neoblomný. O pět minut později zase zastavil slibně se rozvíjející šanci hostu praporek pomezního rozhodčího. Vše tak spělo k tomu, že dojde nakonec na skutečnou senzaci a Náchod si odveze všechny tři body.

 

Jenže ve třetí nastavené minutě došlo k faulu v blízkosti pokutového území Náchoda a Hamry tak dostali příležitost, jak vyrovnat skóre. Dost možná poslední šance na změnu skóre. Každý trenér nabádá k naprostému soustředění. Centrovaný míč nakonec skončil u domácího Šohaje a ten rozvášnil všechny své spoluhráče, protože srovnal na konečných 1:1. Snaha hostů o výhru tak znovu přišla v niveč, ačkoiliv tentokrát je od ní dělilo pár vteřin. 

 

Náchod tak musí sebrat nové síly do zavěru podzimní části, jelikož má na programu samé těžké zápasy. Doma přivítá Dobrovici a suverénní Liberec. O body se pojede rvát také do Chrudimi. Hamry se dál vyhřívají v první čtyřce, ale zezadu už doráží zvedající se Dobrovice s Ústím nad Orlici a nevyzpytatelné Vysoké Mýto. 



Ohlasy k zápasu



FK Náchod
Trenér Karel Krejčík pro klubový web: Odjížděli jsme na hřiště Velkých Hamrů v nezáviděné situaci. Potřebujeme se pokoušet o bodový zisk, ať jde o jakéhokoli soupeře. Od začátku utkání jsme hráli nejkvalitněji v podzimní části soutěže. Naši útočníci šli během utkání 3x sami na domácího brankaře, ale tyto situace jsme vyřešili špatně, i když poslední samostatný únik byl jasný faul v pokutovém území, ale bez odezvy u hlavního rozhodčího. V závěru jsme museli střídat zraněného J. Petříka a nastavený čas je už jen obehraná písnička. Inkasovali jsme zřejmě z posledního trestného kopu ze strany, do vápna šel i domácí brankář a opět jsme to nezvládli. Z videa je patrné, že tyto situace nezvládáme taktickým postavením při soupeřově trestném kopu a individuální neschopností obsazovat každý svého hráče, protože u domácího střelce nikdo nebyl. Je to o individuální zodpovědnosti a individuální kvalitě hráče. Klukům děkuji za odježděný zápas, ale třešnička na dortu v podobě 3 bodů chybí. Poprvé v životě prožívám velké množství zpackaných závěrů utkání v nastaveném čase.



Sestavy


FK Velké Hamry
M. Klement [-] - J. Linka [-] , P. Žitka [-] (80. J. Rudolf [-] ) , K. Krejčík [-] , J. Šohaj [-] , O. Štěpánek [-] , S. Munzar [-] , J. Černý [-] , J. Šídlo [-] (75. M. Javůrek [-] ) , M. Štěpánek [-] (64. T. Kováčik [-] ) , J. Váňa [-]

FK Náchod
F. Baláž [-] - D. Bičiště [-] (78. M. Brich [-] ) , M. Punar [-] , F. Zámečník [-] , D. Král [-] , K. Krejčík [-] , P. Simon [-] (67. L. Světlík [-] ) , D. Knespl [-] , J. Petřík [-] (92. J. Ansorge [-] ) , J. Locker [-] , L. Knap [-]

ŽK: 80. P. Žitka , 84. J. Černý - 68. D. Bičiště .
Počet diváků: 51. Rozhodčí: Bahník Martin - TROJAN Michal, LINHART Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 20:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:42
Ctibor Jarkuliš

Expert: David Folwarczny
Tip experta: výhra domácích

Tady Velké Hamry v zápase v klidu potvrdí roli favorita.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 19:03

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 17:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 07:13

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 10:14

Tip: výhra domácích