R. Pražský 63. (p.)
1:1
(0:0)
85. V. Uher (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 15:30

12.kolo, Divize A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Červená, dvě penalty a vyrovnané utkání i přes početní výhodu hostů


Branky


63. R. Pražský (p.) - 85. V. Uher (p.)
19

Vyrovnaný zápas dvou týmů z horních pater tabulky, jehož vítěz se mohl vyšvihnout do prozatímního čela soutěže, rozhodly nakonec penaltové kopy. Jak zápas probíhal?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pro Rokycany začal zápas velmi smolně. Už ve 20. minutě se za stehno při jednom ze sprintů chytl Jiří Laubr a zanedlouho musel střídat. Další ránu dostali domácí o pár minut později, jelikož po špatné rozehrávce na půlce hřiště mohl za posledního Hereita unikal hostující Vasyl Habor, jenže rokycanský kapitán zatáhl za záchrannou brzdu a i když se souboj odehrál uprostřed půlícího kruhu, musel opustit hřiště.

 

Rokycany se však neuzamkly na své polovině. Hráče vyloučení jejich kapitána nakoplo a všichni na hřišti ze sebe vydávali maximum, aby udrželi minimálně nulu, ne-li aby třeba skórovali. Do přestávky ale zůstalo skóre nerozhodné, ani jeden z týmů se prosadit nedokázal.

 

Hry byla vyhecovaná a ani jeden z týmů nechtěl v tomto utkání prohrát. Jenže v 63. minutě měli ke třem bodům blíže domácí, jelikož po volném přímém kopu ve vápně zasáhl míč směřující do brány rukou Matěj Kostka a sudí Suchánek nařídil pokutový kop. Domácí hráči, lavička i příznivci se domáhali ještě udělení červené karty, ale rozhodčí nevytáhl ani tu o stupínek méně závažnější. K penaltovému kopu se postavil Rudolf Pražský a svou přesnou střelou k levé tyči poslal domácí tým do vedení.

 

Hosté to nicméně nezabalili, neměli důvod. Byli stále v početní výhodě a do konce zápasu zbývala ještě půl hodina. Už o pár minut později mohli z protiútoku a přečíslení srovnat, jenže útok možná zbrkle nepřesnou střelou zahodil Uher. Hosté se ještě několikrát mohli blýsknout, ale to i domácí, kteří až do konce zápasu byli aktivní a "jezdili po prdeli" i v deseti. Přesto se vyrovnání neubránili... Právě zkušený Uher byl v poslední desetiminutovce na hranici šestnáctky nešťastně faulován domácím Novým a pan Suchánek opět ukázal na penaltový puntík, tentokrát na straně druhé. K rozehrávání penalty se postavil právě Vladimír Uher, který si vybral stejnou stranu, jako v prvním případě rokycanský hráč a bylo srovnáno. 

 

Poslední minuty zápasu byly vyhecované, zejména kolem 90. minuty, když rokycanští rozehrávali chytře standardní situaci podél zdi, s míčem na kopačce se ve vápně objevil Glazer a vysílal centr před bránu. Od soupeře se však míč odrazil do zámezí a rokycanští hráči reklamovali ruku, i když se katovický hráč držel za obličej a vyžádal si ošetření. Protesty k další penaltě byly marné a jelikož z následného rohového kopu branka nepadla, rozešly se oba celky smírně s jedním bodem.



Ohlasy k zápasu


FC Rokycany
Tomáš Glazer, obránce: Zápas to byl hodně vyhrocený, z obou stran, od diváků, od hráčů... Bohužel to odšpuntovala červená karta v 27. minutě, kdy jsme šli do desíti po vyloučení kapitána Hereita. O tom, jestli vyloučení bylo oprávněné, bychom mohli diskutovat, ale červenou by si rozhodčí asi obhájil. Paradoxně nám to pomohlo, kluci se vyhecovali, jezdili, jak se říká, po zadku. Myslím, že jsme do konce půle v některých pasážích byli i lepší. V druhé půli jsme přežili první desetiminutovku, kdy soupeř poslal několik nebezpečných centrů do vápna. Několikrát nás geniálně podržel brankář Houdek. Časem jsme zase převzali iniciativu a byli odměněni penaltou po ruce soupeře. Tady dle mého názoru nepochopitelné nebyla udělena červená karta. Penaltu suverénně proměnil Pražský. Soupeře jsme skvěle eliminovali, vypadalo to, že si dojdeme pro tři body, bohužel v 83. minutě získali pokutový kop i hosté. Penalta poněkud sporná, ale asi mohla být. Chci pochválit celý tým, jak makal. Byl to diametrálně odlišný výkon oproti zápasu s Petřínem.

SK Otava Katovice
Přemysl Šroub, trenér: Vezeme bod z Rokycan a ceníme si ho. I přes to, že jsme hráli od 30.minuty proti deseti. Poločas byl vyrovnaný a moc šancí diváci neviděli. Do druhé půle jsme vletěli a patnáct minut jsme přikovali domácí na vápno. Šance na vedení byly a paradoxně v době našeho největšího tlaku zahrál Matěj Kostka ve vápně rukou a prohrávali jsme. Cením si toho, že nás to nepoložilo a tlačili jsme se za vyrovnáním. To přišlo chvíli před konce také z penalty. Neprohráli jsme 4 zápasy v řadě a jsme spokojení.



Sestavy


FC Rokycany
D. Houdek [-] - J. Hereit [-] , M. Nový [-] , D. Lehký [-] (88. J. Bouda [-] ) , J. Matas [-] , M. Černý [-] (59. J. Janota [-] ) , J. Procházka [-] , J. Laubr [-] (22. R. Pražský [-] ) , T. Zajíček [-] , T. Glazer [-] , P. Plzák [-] (88. L. Pergl [-] )

SK Otava Katovice
P. Provazník [-] - T. Janoch [-] , M. Kostka [-] , K. Cibulka [-] - L. Bálek [-] (73. P. Sládek [-] ) , P. Kotrba [-] , D. Štěch [-] - V. Uher [-] , V. Habor [-] - J. Motl [-] , J. Chylík [-]

ŽK: 58. D. Lehký - 33. D. Štěch , 45. V. Uher , 59. P. Kotrba , 63. J. Chylík , 90. T. Janoch , 90. J. Motl . ČK: 29. J. Hereit .
Hráči zápasu: P. Plzák - J. Motl .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Suchánek Antonín - KARRMANN Milan, ČÁKA Jindřich.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 00:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 22:14

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 21:32
Jakub Volák

Expert: Dan Houdek
Tip experta: výhra domácích

Nemůžu jinak i když po tom humusu, co jsme předvedli na Petříně, jsem opatrný. Nebýt Luboše Růžičky v bráně, skončilo by to více než 2:0. Pokud se vrátíme k poctivosti a obětavosti, můžeme uspět s kýmkoliv.

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 20:50

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 16:27

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 21:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 19:05

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 06:43

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2022 17:21

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2022 14:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2022 10:03

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:11

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 12:16

Tip: výhra domácích