4:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 10:15

12.kolo, Divize A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mariánky překvapily vysokou výhrou s Petřínem


Branky


25. D. Skopový , 43. F. Renza , 52. F. Renza (p.) , 55. O. Pecháček - 20. J. Vodrážka
19

Jediný zástupce Karlovarského kraje v Divizi A měl před utkáním velice dobrou bilanci na domácím hřišti, jelikož právě zde dokázal získat všechny své body. Petřín ale je venku kupodivu lepší, než doma, takže se očekával spíše vyrovnaný fotbal. Rozhodl však druhý poločas, ve kterém díky chybám hostů se Mariánky dostaly do tříbrankového vedení a to už nepustily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na první branku si museli diváci počkat do 20. minuty. To se totiž zhruba z 25 metrové vzdálenosti rozehrával volný přímý kop po tom, co domácí obrana musela zastavit již rozvinutý útok. Nicméně předcházela tomu situace, kdy Daniel Skopový vypustil možný běžecký duel ještě na polovině hřiště a zkušený brankář Šmejkal mu to následně řádně vyčinil: "Toho musíte zastavit už támhle na půlce... Aby jsi se neumazal," neměl se spoluhráčem slitování. Jakoby totiž tušil, že se může jednat o velmi nebezpečnou pozici, která nakonec i špatně dopadla. K přímému kopu se postavil Jan Vodrážka a krásným obstřelem vymetl šibenici na přední tyči.

 

Branka ale domácím nepodlomila kolena, právě naopak. Konečně mohli domácí diváci vidět to, na co se přišli podívat. Hned za pět minut totiž napravil svou chybu Daniel Skopový, který byl Patrovským vyslán za obranu a ten prostřelil mezi nohami brankáře Suchého. Domácím se navíc podařilo krátce před koncem prvního poločasu vývoj zápasu otočit, když se po pěkné kombinaci před vápnem objevil s míčem u nohy před Suchým Filip Renza a uklidil k zadní tyči na 2:1.

 

Po výměně stran domácí pokračovali v aktivní hře, kdy nechtěli soupeři dát mnoho prostoru na rozehrávku a tento aktivní přístup jim přinesl další branky v petřínské síti. Nejprve se v 52. minutě dral po rychlém protiútoku a přečíslení Filip Prokop, který si Suchého obhodil a následně padl k zemi a kopala se penalta - tu proměnil Filip Renza. Sice se brankář Petřína dušoval, že se svého soupeře nedotkl, ale rozhodčí Žurek měl jiný názor. O tři minuty později pak Dan Skopový šikovně vyvezl k šestnáctce Petřína, šajtlí posunul napravo na Renzu, jenž z první vyzval k hlavičce Ondřeje Pecháčka, jenž pohodlně neatakován uklidil. Hosté ještě reklamovali možné ofsajdové postavení Renzy, kdy po přihrávce na něj zůstal pár sekund stát s praporkem dole asistent Janíček, rozhodl se ale následně pro pohyb s míčem a dal tak jasně najevo, že ofsajdové postavení neviděl.

 

Ve zbytku zápasu se Petřín tlačil za srovnáním, ale i díky své vlastní nepřesnosti nebo smůle, se hostujícím hráčům nepodařilo přesně zakončil. Navíc jim nepomohl ani velmi jistý výkon brankáře Šmejkala, který v několika situacích spoluhráče podržel. Petřín tak zažil v této sezóně zatím nejvýraznější gólový rozdíl.



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Aleš Zach, trenér v pozici diváka: Připravovali jsme se na hodně důrazného a agresivního soupeře, který hraje nepříjemný kombinační fotbal. Prakticky mužstvo, které hraje dlouho spolu a je kvalitně doplňované, všeobecně na Petříně dělají mládež výborně. Měli jsme z utkání obavy. Prvních dvacet minut byli hosté lepší, my jsme špatně dostupovali hráče a nebyli jsme ochotní pracovat moc dozadu. Někteří hráči byli zralí na střídání a dokonce už jsme si připravovali, že stáhneme Dana Skopového, jehož výkon strašil snad i malé děti... Ale po tom, co jsme dostali krásný gól z přímáku, se Dan probral. My jsme začali hrát, soupeř jakoby zkameněl a pak tedy po pěkném pasu Pecháčka Skopový vyrovnal, čímž si zachránil setrvání na hřišti. Do poločasu jsme převzali hru my, lépe jsme kombinovali a vývoj jsme nakonec i otočili. V kabině jsme si řekli, že budeme pokračovat v tom, co jsme předváděli posledních dvacet minut prvního poločasu, že musíme soupeře dojíždět a hrát agresivně na hranili pravidel a nedat jim metr. To se nám dařilo a brzy jsme dali z penalty a následně i z centru dvě slepené branky na 4:1 a tam se to utkání asi zlomilo. Soupeř se začal věnovat spíše hádkám s rozhodčím, s protihráči a prakticky přestal na hřišti existovat. Přesto jsme naší lehkovážností soupeře pustili do dvou velkých šancí, které David Šmejkal vychytal, podržel nás a v celém zápase podal velmi dobrý výkon. Poté už jsme to utkání dohráli ve velkém stylu, soupeře jsme do ničeho nepustili, byli jsme lehkonohý a věřili si i kondičně. S takovým soupeřem si hrozně cením toho, že jsme mu dokázali dát čtyři góly v situaci jaké se nacházíme, kdy mužstvo je mladé, ještě někteří hráči chybí a výkony jsou ještě nevyrovnané. Buď je to noc a nebo den a dneska zrovna svítilo slunce.

SK Petřín Plzeň
Jan Pleticha, trenér: Vstup do zápasu, co se šancí týká, se nám docela povedl. Po dvou tutovkách jsme šli do vedení po krásném přímém kopu Honzy Vodrážky. Od té chvíle jsme přestali hrát a běhat a po dvou našich chybách šly Mariánky do šatny s vedením 2:1. Ve druhém poločase jsme pokračovali ve špatném výkonu a udělali další chyby v obraně, za které nás soupeř opět potrestal. Bohužel jsme dneska nedokázali navázat na výborný výkon z minulého týdne a opět vlastní vinou prohráli.



Sestavy


FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - M. Štůla [-] , M. Brož [-] , M. Růžička [-] - D. Pěček [-] , M. Skopový [-] (83. L. Prokop [-] ) , M. Patrovský [-] (88. J. Nedbalý [-] ) , D. Skopový [-] , F. Renza [-] (79. P. Šácha [-] ) , O. Pecháček [-] - F. Prokop [-] (88. D. Samek [-] )

SK Petřín Plzeň
V. Suchý [-] - A. Kohout [-] , M. Provod [-] , J. Vodrážka [-] (82. L. Maxa [-] ) , P. Bednář [-] , Z. Šimáně [-] , P. Zajíček [-] (66. J. Treml [-] ) , J. Tětek [-] (46. A. Demeter [-] ) , D. Heller [-] (66. M. Vanc [-] ) , P. Klich [-] , O. Vinkler [-]

ŽK: 90. P. Šácha - 52. V. Suchý , 55. P. Klich .
Hráči zápasu: F. Prokop , O. Pecháček , F. Renza .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Žurek Roman - JANÍČEK Marek, ŠMAT David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 00:15

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 22:14

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 21:32
Jakub Volák

Expert: Dan Houdek
Tip experta: remíza

Mariánky potřebují bodovat, ale s Petřínem to bude těžké. Míša Růžička byť svázán okovy manželství ukáže svůj um a bude skórovat (usmívá se).

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 20:50

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 21:09

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 19:05

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 06:43

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2022 17:21

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2022 14:34

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:11

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 12:16

Tip: výhra hostů