3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2022 17:00

23.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stará Hlína otočila zápas se Slavonicemi a přiblížila se čelu tabulky


Branky


16

Fotbalisté Staré Hlíny porazili ve šlágru kola vedoucí Slavonice 3:1 a připsali si patnáctou výhru v letošní sezoně. Hosté šli do vedení v úvodní desetiminutovce, kdy se prosadil jeden z jejich nejlepších střelců Marhoun. Hosté poté nevyužili několik šancí a domácí vyrovnali. Obrat ve skóre domácí dokonali po hodině hry zásluhou Pfeifera. Pojistku přidal v 68. minutě kapitán Radek Chmátal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Napínavý první poločas skončil remízou

Za krásného slunečného počasí starohlínští přivítali na domácím hřišti vedoucí tým Slavonic. Vše bylo na tento šlágr připraveno na sto procent. Před úvodním hvizdem ještě bylo pokropeno hřiště. Pak už hlavní rozhodčí Lovětínský poprvé fouknul do píšťalky a zápas mohl začít. První minuty se odehrávaly v opatrném duchu, kdy míč na kopačkách drželi hosté. Bylo znát, že ani jeden tým nechce v tomto důležitém zápase udělat chybu. První vážnější situace (v desáté minutě) hned skončila gólem. Hosté ze Slavonic získali míč u svého vápna a rychlým přechodem se dostal krajní záložník Slavonic k centru do vápna, kde si domácí obrana nepohlídala hostujícího snajpra Petra Marhouna, který si na malém vápně zpracoval míč a nekompromisně uklidil do domácí svatyně. Bylo otázkou, co brzký inkasovaný gól udělá s psychikou domácích, ale pro fotbal je vždy brzký gól dobrý. Z domácích spadla úvodní nervozita a začali hrát svůj fotbal, ale do žádné velké šance se nemohli dostat. Ke gólu nepomohly ani rohy, které zahrával Hadač velmi dobře, jež domácí hlavičkáři nedokázali zužitkovat. Hosté se snažili kombinační hrou dostat do šancí a jednu větší, co stojí za zmínku, neproměnil hostující kapitán, kdy dostal přihrávku na vápno, ale přestřelil domácí branku. Domácí obrana fungovala na jedničku a až na tuto situaci všechny hostující ataky ubránila. Když už směřoval první poločas ke svému konci, tak rychlý domácí útočník ,,Fajfka“ (Míra Pfeifer) utekl dvěma hostujícím hráčům po lajně a levou nohou poslal přízemní centr do vápna, kde ho z voleje Miroslav Benda hezky uklidil k tyči. Pak se už poločas dohrál bez větších akcí a do kabin se šlo za remízového stavu.

Druhý poločas rozhodl o vítězi

V domácí kabině se to nahecovalo. Do druhé půle šli domácí s odhodláním zvítězit a zamotat s tabulkou. Druhá půle začala a jak domácí, tak hosté, se chtěli svoji kombinační hrou dostávat do šancí a zvrátit zápas na svoji stranu. Hodně vidět byl hostující kapitán, který rozdával balóny, ale do vyložených šancí se jeho spoluhráči příliš nedostali. První větší šance ve druhé půli skončila gólem. Po získání míče a rychlé hezké akci se na jejím konci dostal domácí Miroslav Pfeifer do zakončení a střelou na zadní tyč poslal Starou Hlínu do vedení. Hosté byli po inkasovaném gólu opaření a domácí naopak „v laufu“. Domácí hráči drželi míč na kopačkách a kontrolovali vedení. Další vážnější akce přišla v 68. minutě, kdy domácí stoper Meškan dostal přihrávku za obranu, míč zatáhnul k vápnu a centrem levou nohou našel ve vápně domácího kapitána Radka Chmátala; ten zakončil akci střelou přes hostujícího gólmana a Stará Hlína šla do vedení 3:1. Od té doby se domácí soustředili na obranu a hosty k ničemu nepouštěli. Ti vystřídali a začali hrát na riziko (jen na tři obránce). Smolný moment přišel pro hostujícího hráče, kdy si poranil koleno a musel střídat. Tento moment nemá nikdo rád a za celý tým přejeme brzké uzdravení. Asi v 80. minutě přišel klíčový moment druhého poločasu, kdy míč propadnul za domácí obranu a hostující hráč zakončoval z prvního doteku. Domácí gólman Žižka včasným vyběhnutím a dobrým zákrokem podržel domácí tým. Míč pak v klidu uklidil dobře hrající Meškan. Poté přišel na půli hostů faul, k míči se postavil Meškan a neskutečnou bombou trefil břevno. Míč se odrazil možná i za čáru, ale pomezní rozhodčí zůstal klidný. Následnou dorážku do prázdné zahodil nevídaným způsobem domácí „Fajfka“ a odmítnul tak druhý gól v zápase. Z této situace zůstal smutný hlavně domácí správce, protože místo oslav po zápase, šel to břevno zavařit. To byla poslední akce zápasu. Poděkování patří také hlavnímu rozhodčímu, který si určitě za svůj výkon zaslouží pochvalu. Utkání o čelo tabulky zvládnul naprosto bez chyb a pomohl tak svým výkonem ke kvalitnímu zápasu. Pak už si hráči Staré Hlíny mohli užít oslavy s fanoušky, kterých dorazilo dost. Nehrát se semifinále mistrovství světa s Kanadou, mohlo jich být ještě o hodně víc, ale ti, co dorazili, určitě nemohli litovat. Domácí stáhli hosty na tři body a první čtyři celky jsou v rozmezí tří bodů. Závěr soutěže slibuje ještě napínavou podívanou. Příští kolo jedou hráči Staré Hlíny do Stráže, kde je čeká určitě zajímavé a vyhrocené derby.

Autor: Petr Dolejší



Sestavy


FK Stará Hlína
P. Žižka [-] - R. Jičínský [-] , J. Meškan [-] , D. Širhal [-] , P. Šauer [-] - M. Šauer [-] , J. Hrbek [-] , V. Hadač [-] , R. Chmátal [-] - M. Pfeifer [-] , M. Benda [-]

TJ Sokol Slavonice
J. Pospíchal [-] - J. Anděl [-] , T. Lukš [-] , M. Jindrák [-] , P. Slabý [-] , D. Nevrkla [-] , M. Jahoda [-] , R. Deutschar [-] , F. Žampa [-] , P. Marhoun [-] , M. Balík [-]

ŽK: 12. J. Meškan .
Hráči zápasu: M. Benda , M. Pfeifer .
Počet diváků: 154. Rozhodčí: Lovětínský Daniel - VICAN Petr, FISCHER Maxmilián.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

27. 5. 2022 21:30
Souboj dvou nejlepších týmu v soutěži bude z fotbalového pohledu velmi zajímavý a atraktivní. Ovšem věřím že domácí potvrdí formu z předchozích zápasu a body zůstanou doma.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích