1:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2022 17:00

21.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Novosedly vybojovaly se Stráží remízu


Branky


19

Ve 21. kole Okresního přeboru došlo na nežárské derby. V něm se nakonec po remíze 1:1 mezi Novosedly a Stráží body dělily. Ve druhé minutě se do vedení dostali hosté zásluhou branky Chovítka. Domácí tedy museli dotahovat, což se jim z podařilo o pět minut pozdějí zásluhou Fryše.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

To, v co strážští doufali před tímto zápasem a zároveň avizovali dopředu, že derby snad přinese dobrou fotbalovou podívanou se šťastnějším koncem pro ně a odvezou si tři body. Tak to se vůbec nestalo. Ba naopak. Napomohlo tomu několik hlavních faktorů. V první řadě hřiště v nepříliš dobrém stavu, tvrdá a jednoduchá hra Novosedel, brzké zranění stopera Stráže a jejich neorganizovaná hra s žalostnou koncovkou. Sice vedli od 2. minuty po pěkné akci Martina Bubala po pravé straně, kdy se do odraženého míče na vápně opřel Břetislav Chovítek a výstavní ranou otevřel skóre zápasu – 0:1.  Ale hned v 7. minutě Stráž dovolila soupeři vyrovnat. Po autovém vhazování do vápna se hlavou prosadil Petr Fryš. Gól z kategorie zbytečných strážské fotbalisty poměrně rozhodil. Další ranou pro jejich tým bylo nucené střídání stopera Kollára, který si pochroumal koleno. Po přeskupení řad hosté totálně vypadli z tempa a nedařilo se jim kombinovat. I přesto si do poločasu vytvořili několik tutovek, které volaly po gólu, ale pálili vždy slepými. Naopak ještě mohli branku dostat, a to když po jejich hrubé chybě šli dva novosedelští hráči sami na gólmana. Naštěstí brankář Rychlý zachoval chladnou hlavu a jejich tisíciprocentní šanci zlikvidoval. Takže první poločas, který byl chvílemi protkán třaskavými situacemi mezi znesvářenými tábory tohoto derby, byl ukončen za stavu 1:1. 

Ve druhém poločase už žádná branka nepadla

Do druhé půle hosté bohužel vstoupili podobně, jak skončili první. Mnoho fotbalu k vidění nebylo. Nakopávané míče z obou stran, časté ztráty míčů na středu hřiště, nevyužívaná křídla a rychlá hra na jeden dotek, která Stráž ve většině zápasech zdobila, byla tatam. Zbytečné fauly strážských dávaly naději novosedelským snajprům hrozit ze standardních situací. Strážští sice měli ještě několik šancí vítězství strhnout na svou stranu, ale bohužel tuto sobotu nebylo jejich střelcům přáno. Ke konci zápasu, konkrétně v 86. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Martin Bubal a tak dohrávali hosté v deseti lidech. I tak se tlačili do koncovky, ovšem bez efektu. A tak zápas, ve kterém měli strážští po půli vést 4:1 a nebylo o čem, bohužel pro hosty skončil remízou. Což domáci fotbalisté samozřejmě věděli, a tak remízu slavili jako výhru. 

Autor: Martin Zvára



Ohlasy k zápasu


SK Novosedly n. Než
Pavel Fryš: Do derby se Stráží jsme nastoupili ve velmi improvizované sestavě, neboť nám chybělo pět hráčů základní sestavy. Hned na začátku jsme dostali gol, když se výstavní bombou trefil Břéťa Chovítek. Důležité bylo, že jsme poměrně brzy vyrovnali, když se po dlouhém Kroupově autu trefil Petr Fryš. Největší naše šance se zrodila asi po půl hodině hry, kdy Vohák vybojoval míč pro Fryše a sami dva šli na golmana Rychlého, Petr Fryš chtěl balon naservírovat Evžovi před prázdnou branku, ale v rozhodujícím okamžiku mu míč na nerovném terénu utekl a stačil už jen do míče máchnout a jeho slabou střelu vykopl stoper Chovítek z prázdné brány. Ve zbytku poločasu měli blíže ke golu hosté, kdy měli dvě nebo tři velké šance, tu největší asi Mikuláštík, kdy jeho střelu reflexivně vyrazil golman Malý. Druhý poločas už tak bohatý na šance nebyl a dohrávalo se v trochu nervozní atmosféře. Vzhledem k tolika absencím je pro nás remíza spíše vítězstvím. Kluci zaslouží pochvalu za odmakaný zápas, zvláště bych chtěl poděkovat klukům, kteří už normálně nehrají a šli nám pomoci, aby nás bylo vůbec jedenáct.

TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Martin Zvára (hráč): Zápas v Novosedlech budeme ještě chvilku vstřebávat. Ale zároveň už musíme koukat na další kolo, kdy hrajeme doma s mužstvem Peč / Rudolec. Po našem sobotním tristním představení doufáme, že domácímu publiku dopřejeme lepší fotbalové představení a budeme slavit výhru. Nic jiného totiž nebereme.



Sestavy


SK Novosedly n. Než
M. Malý [-] - J. Kubata [-] , J. Kypta [-] , J. Marsa [-] , P. Kreim [-] - E. Vohák [-] , P. Zeman [-] , D. Kroupa [-] , O. Šrom [-] - P. Fryš [-] , V. Štěrba [-]

TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
P. Rychlý [-] - J. Kalvas [-] , J. Eger [-] , J. Kozel [-] , M. Bubal [-] , M. Zvára [-] , J. Čada [-] , V. Mikuláštík [-] , V. Labuť [-] , B. Chovítek [-] , J. Kollár [-]

ŽK: 16. D. Kroupa - 16. M. Bubal , 44. J. Kalvas , 62. B. Chovítek , 75. V. Mikuláštík . ČK: 86. M. Bubal .
Hráči zápasu: J. Kubata , D. Kroupa , P. Fryš - B. Chovítek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Herzog Radek - CIGÁŇ Roman, ŠVEC Bohumil.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Očekávám velmi vyrovnané utkání, Novosedly využijí domácího prostředí a těsně zvítězí.

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Miroslav Benda
Tip experta: výhra hostů

Třetí derby kola. Novosedly jsou tři zápasy bez bodu, dokonce i bez gólu. Trápí je marodka a skládají to, jak se dá. Naopak Stráž dobře posílila a je v laufu. V zápase bude určitě favorit. Uvidíme jak se sejdou Novosedly, pokud jo, tak určitě doma budou nepříjemný a schopný Stráž obrat o body, což bychom určitě brali. Ale tipuji 1:3!

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích