Ludgeřovice neudržely vedení


Branky


34. D. Zbořil , 37. L. Fojtík - 50. J. Dziža (p.) , 86. J. Dziža
19

Šlágr kola se odehrál v Ludgeřovicích, kam dorazil ambiciózní celek ze Staré Bělé. A kdo navzdory chladnému počasí na hřiště zavítal, ten rozhodně nelitoval. Hrál se velmi pohledný fotbal s řadou šancí na obou stranách, který s sebou přinesl „jen“ čtyři góly. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní pasáž patřila domácím, kteří zahrozili po šancích Zbořila a Fojtíka, druhý jmenovaný pálil v desáté minutě z přímého kopu do břevna. Tutovku si vypracoval i hostující Malík, ale z ideální pozice okolo penaltového puntíku pálil pouze nad břevno. Po půlhodině hry přišly chvíle pro domácí tým. Nejprve se po akci Pěntky a finální přihrávce Fojtíka prosadil Zbořil, když dorážel míč do odkryté brány – 1:0. Hosté se ani neotřepali a inkasovali podruhé, tentokrát se do střelecké listiny zapsal krásnou technickou střelou Fojtík – 2:0. Jeho gól byl vskutku oku lahodící a zajisté by uspěl v nějaké anketě o gól týdne. Ostravané se mohli vrátit do zápasu po spálené tutovce Vidiševského, jenže ten hlavou vůbec netrefil odkrytou bránu. Do poločasu mohl navýšit skóre Zbořil, ale proti stála dobře postavená tyč gólmana Preisnera.

 

Ve druhé půli převzali iniciativu hosté ze Staré Bělé a byli záhy odměněni.  Drzým průnikem ve vápně a s jistou dávkou chytrosti vybojoval penaltu Džiža a sám ji posléze proměnil – 2:1. Domácí tým mohl v 70. minutě opět navýšit své vedení, když se po individuální akci probil k zakončení Zbořil, ovšem pověst zabijáka nepotvrdil a ve vyložené šanci selhal. A to se ukázalo jako klíčové, protože dvě minuty před koncem potrestal fatální rozehrávku Prostředníka starobělský Džiža a uzavřel skóre na konečných 2:2.  



Ohlasy k zápasu


TJ Ludgeřovice
Michal Pěntka (útočník): "Ztráta dvou bodů nás určitě mrzí, ale k průběhu hry je remíza spravedlivá. Musíme uznat, že soupeř byl opravdu kvalitní. Zápas se lámal za stavu 2:1, kdo s koho dá gól. Buď my na 3:1, anebo oni na 2:2. Stalo se to druhé. Myslím, že to byl skvělý zápas, který se musel divákům líbit. Kdyby to skončilo 6:6, nemohl by se nikdo divit."

FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "Bod za remízu určitě bereme. Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, což nám dnes dal i pocítit. Zápas mohl klidně skončit vyšším skórem. S ohledem na průběh zápasu bych řekl, že je remíza spravedlivá pro oba týmy."



Počet diváků: 130. Rozhodčí: CHÝLEK Martin - DEDEK Vojtěch, MACRINEANU Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
9. 4. 2022 19:22
Hodnocení zápasu

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jiří Lusar

Expert: Jaroslav Samson
Tip experta: výhra domácích

Oba týmy v prvním jarním zápase vysoko vyhrály, ale tohle bude zcela jiný zápas. Těžké na tipování, ale pokud budu vycházet z toho, co jsem viděl na podzim, tak mi spíše vychází výhra Ludgeřovic.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích