Dobruška doma porazila druhou Slavii


Branky


11

Hráči Dobrušky dokázali ve druhém poločase strhnout vítězství na svou stranu a zvítězit nad hradeckou Slavií 2:0.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas branku nepřinesl

Slavia zahrozila hned v úvodu utkání, když po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně obránce Mates, ale domácí brankář Pěnička jeho pokus zlikvidoval. Na druhé straně se ocitl ve velké šanci po centru Bílka domácí Dvořák, ale před odkrytou brankou špatně trefil míč.

 

Hrál se oboustraně útočný fotbal, ale vyložených šancí v první půli příliš nebylo. Ve 42. minutě pálil hostující Šejvl, ale brankář Pěnička jeho střelu vyrazil na roh. Po následném rohu podnikli domácí rychlý protiútok, ale ani Bilek ani Týfa nedokázali v zajímavých příleitostech trefit Maškovu branku. 

 

Poločas tedy skončil bezbrankovou remízou.

 

Dobruška udeřila hned v úvodu

Ve 47. minutě přišla první branka utkání. Slavistického brankáře Maška dokázal překonat domácí Tomáš Štětina, který poslal Dobrušku do vedení. 1:0.

 

Jen o chvilku později byl v pokutovém vápně Dobrušky faulován hostující Málek a sudí odpískal penaltu. Míč si vzal Martin Šejvl, ale jeho pokus brankář Pěnička skvěle vychytal a podržel tak svůj tým. Slavia začínala mít převahu, ale do větších brankových příležitostí se nedostávala.

 

V 79. minutě se nebezpečně kroutil centr domácího Týfy, ale nakonec nezapadl do sítě hostů. V 91. minutě domácí Týfa vyzval dlouho přihrávkou Vojtěcha Bílka, který si nejprve zasekl svého obránce a pak ukázkově zakončil ranou pod břevno Maškovy branky. Upravil tak na konečných 2:0 a pečetil výhru nad hradeckou Slavií.

 

Fotogalerii připravila Aneta Mrkvičková. Děkujeme.



Ohlasy k zápasu


SK Dobruška
Petr Jánský (trenér): "Poctivý, téměř dokonalý blok a touha uspět nám přinesla zasloužené body. Zásadní momentem byla neproměněná penalta hostujících hráčů. Mít 42. bodů kolo před koncem a jistotu, že v tabulce týmu z Rychnovského regiónu skončíte nejvýše je krásný příběh. Slavit moc neumíme, tak doufám, že v posledním zápase v Bydžově podstoupíme zajímavou výzvu."

FC Slavia Hradec Králové
Josef Bouček (trenér): "K utkání jsme museli z důvodu zranění a nemocí odcestovat bez několika opor, což bylo na naší hře bohužel znát. No a když jsme neproměnili ani penaltu, tak jsme si kalich hořkosti po tomto týdnu vypili až do dna. Domácím gratuluji k výhře a my se soustředíme na poslední zápas s Vysokou".



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Šiling Karel - BERÁNEK David, MATULA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
6. 6. 2022 11:38
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

David Drozd

Expert: Adam Chromek
Tip experta: výhra hostů

Se zápasy proti Slavii máme z posledního týdne bohaté zkušenosti. Chtěl bych jejich
hráčům poděkovat za přístup po emotivním finále. U pivka jsme pak společně celý zápas v klidu
probrali. Ten jejich herní systém je hodně nepříjemný. Fyzicky i kombinačně jde o špičkový tým
krajského přeboru. Pokud budou produktivnější než ve středu, tak věřím, že v pohodě uspějí. Tipuji
výsledek 1:3.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů