Favorit se na výhru pořádně nadřel.


Branky


10

Domácí hradecká Slavia přivítala doma v Orlické kotlině hosty z Rychnova. Zápas druhého týmu s celkem ze spodních pater tabulky měl být jasnou záležitostí, ale opak byl pravdou.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychnov se favorita nezalekl.

Domácí byli od úvodu aktivnějším týmem a hra se odehrávala převážně na polovině Rychnova. Hosté hráli ze zatažené obrany a pokoušeli se o rychlé protiútoky. Slavia měla problémy dostat se do větších brankových příležitostí přes obranný blok Rychnova.

 

V 18.minutě zakončoval jeden z brejků hostí útočník Zajíček, ale minul Maškovu branku. Domácí pak zahrozili z rohového kopu, ale i jejich střela se nevešla mezi tři tyče. Ve 25. minutě se po povedené akci hostů dostal až před Maška rychnovský Lihařík, ale domácí brankář ho skvěle vychytal. Na druhé straně pálil nebpezpečně Krotil, ale i hostující brankář Šebesta byl připraven.

 

Ve 35.minutě mohli jít hosté dovedení. Z rohového kopu se dostal k hlavičce obránce Kábrt, ale Mašek jeho gólovou hlavičku vyrazil. O chvilku později se do šance prodral domácí Málek,ale jeho střelu vyrazil na roh Šebesta. Z následného rohu pak pálil tvrdě Hušek, ale Šebesta byl opět na místě. A tak se šlo dokabin za bezbrankového stavu.

 

 

 

Zápas rozhodl v 90.minutě Krotil

Druhá půle byla obrazem hry podobná té první. Domácí se snažili dostat do zatažené a dobře organizované obrany hostů, kteří se po zisku míče pokoušeli o rychlý přechod vpřed.

 

V 55.minutě se domácí prosadili po rohovém kopu, ale jejich branka nebyla uznána kvůli faulu na brankáře. Slavia pak marně dobývala hostující branku a do větších šancí se nedostávala. Párkrát sice zahrozili domácí ze standartních situací, ale branku se jim vstřelit nepodařilo.

 

Čas neúprosně ubíhal a vše tak směřovalo do pokutových kopů.  V 90. minutě však poslal ostrý centr do vápna domácí Kundrt, míč propadl až k Danielu Krotilovi a ten propálil Šebestu a poslal Slavii dovedení. Na pozdní branku hosté už nezareagovali, a tak Slavia zvítězila nejtěsnějším rozdílem.

 

Fotogalerii připravila Aneta Mrkvičková. Děkujeme.



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Hradec Králové
Josef Bouček (trenér): "Věděli jsme už z předchozích let, že Rychnov je tým jara. I přes optickou převahu na míči to bylo na šance vyrovnané utkání a my jsme naší snahu zlomili až v závěru. Klid jsme mohli mít už daleko dříve, ale jenom pan rozhodčí musí vědět, proč nám neuznal z našeho pohledu naprosto regulérní branku. Od nás to nebyl optimální výkon, který bychom si představovali. Ceníme si ale i takových výher, kde tým prokáže mimo fotbalovosti i vůli za vítězstvím."

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
Václav Brůžek (předseda): "Dnes se na hřišti favorita málem zrodila velká senzace. Klidně jsme si mohli odvézt všechny body, ale své dvě, tři šance jsme neproměnili a domácí po našich chybách v závěru rozhodli. Dnes jsme za tvrdou dřinu odměněni nebyli. Pochvala týmu za předvedený výkon."



Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Mašek [-] - J. Řezáč [-] (64. J. Pečenka [-] ) , J. Hušek [-] (64. J. Štipák [-] ) , O. Mates [-] , D. Krotil [-] , M. Málek [-] (69. J. Kabeláč [-] ) , M. Šejvl [-] (64. M. Brázda [-] ) , M. Zbořil [-] (77. M. Strasser [-] ) , M. Kosař [-] , L. Kundrt [-] , M. Šolc [-]

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Šebesta [-] - J. Kábrt [-] , S. Pohl [-] , J. Kocman [-] (46. T. Zemánek [-] ) , Š. Vacek [-] - M. Drašnar [-] , M. Rücker [-] , V. Lihařík [-] , D. Veselý [-] - T. Markovič [-] (77. L. Vavera [-] ) , R. Zajíček [-]

ŽK: 20. O. Mates - 14. Š. Vacek .
Počet diváků: 115. Rozhodčí: Otava Marian - FRYŠ Milan, STIEBER Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
10. 4. 2022 20:17
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

David Drozd

Expert: Ondřej Častvaj
Tip experta: výhra domácích

Slavia to nebude mít jednoduché, ale do tabulky si připíše 3 body za hubenou výhru.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích