0:1
(0:1)
21. M. Krykorka (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.03.2022 15:00

19.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradecké derby vyšlo lépe Třebši, která obrala o všechny body Slavii.


Branky


21. M. Krykorka (p.)
8

Druhý celek tabulky přivítal na svém hřišti Třebeš. Utkání ovlivněné brzkou červenou kartou nakonec dopadlo lépe pro hosty, kteří hlavně svou bojovností a houževnatostí vydřeli tři body.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Červená karta hosty nezlomila, ale domácím to paradoxně spíše uškodilo.

Za pěkné divácké kulisy se hrál zajímavý duel. Hradecké derby. Domácí byli v zápase mírným favoritem. Vývoj utkání ovlivnila však červená karta již ve 12. minutě. Po přihrávce domácího Řezáče šel sám na brankáře Zaala Jan Kabeláč, který byl před vápnem faulován. Sudí nekompromisně vytáhl červenou kartu a hosté šli do deseti. Následný přímý kop z velmi nebezpečné vzdálenosti skončil jen v náruči Zaala.

 

Po tomto momentu se Třebeš zatáhla do hustého bloku a sázela na rychlé brejky. Domácí tak hráli do zatažené a dobře fungující obrany. Slavia měla územní převahu a velké držení míče, ale její kombinaci chyběl moment překvapení nebo rychlejší akce.

 

Ve 21. minutě se domácím dýchalo ještě hůře. V jejich pokutovém území došlo ke kontaktu bránícího hráče s hráčem Třebše, a tak byla odpískána penalta. Jako správný kapitán se ji chopil Michal Krykorka a s ledovým klidem ji proměnil. 0:1.

 

Ve 31. minutě se dožadovali pokutového kopu i domácí. Krotil šel k zemi, ale hlavní rozhodčí to na penaltu neviděl. Domácí se pak horko těžko dostávali do šancí. Do poločasu už se skóre neměnilo, a tak hosté vedli po první půli o jednu branku

Územní převaha Slavii nebyla k ničemu.

Druhá půle začla stejně, jak skončila ta první. Domácí drželi míč a snažili se dostat přes hustý blok Třebše. Většinou marně. V 53. minutě měl největší šanci Slavie Jiří Řezáč, když po centru z pravé strany trefil míč nádherně z voleje, ale jeho tvrdou střelu fantasticky vyrazil Tomáš Zaal.

 

V 58. minutě to zkoušel z dálky domácí Krotil, ale Zaal byl připraven a jeho střelu lapil. S přibývajícím časem docházely hostům síly, a tak z jejich strany ubývalo i brejkových situací. Soustředili se více na obranu. Jejich výkon byl obětavý, bojovný a houževnatý s jediným cílem, a to ubránit těsné vedení.

 

V nastaveném čas páli zpoza vápna Krotil, ale brankář Zaal jeho dobře mířenou střelu vyrazil na roh. To byla poslední šance domácích, kteří tak doma ztratili všechny body po porážce s Třebší 0:1.

 

Autorem velmi povedené fotogalerie je Aneta Mrkvičková. Děkujeme.



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Hradec Králové
Josef Bouček (trenér): "Zasloužená výhra hostujícího týmu. Bohužel nám v tomto utkání nic nevycházelo a s přibývajícím časem to byla v našem podání spíše křeč. Nerozumím ale situaci, kdy se na jedné straně jasná penalta pískne a na druhé ne. Stačí se podívat na video, ale to je otázka někam jinam a někomu jinému. Tím nesnižuji zaslouženou a vybojovanou výhru Třebše."

TJ Sokol Třebeš
Petr Kincl (trenér): "Zápas ovlivnila červená karta ve 12.min. Od tohoto okamžiku jsme šli do hlubokého bloku a hráli na brejkové situace. Ta se nám povedla a Slavie nás zastavila faulem a rozhodčí nařídil penaltu, kterou Krykorka proměnil. Slavie měla herní převahu, ale v prvním poločase si brankovou příležitost nevypracoval. Ve druhém poločase nás Slavie zatlačila ještě víc před naše velké vápno. Nám docházeli síly, ale velké nasazení a zodpovědnost nás tlačila za vítězstvím. A skvělý výkon podal nás brankář Tomáš Zaal, který zachytal výborně a v důležitých momentech nás podržel! Důležité a velmi cenné vítězství."



Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Mašek [-] - D. Krotil [-] , M. Kosař [-] , M. Strasser [-] , L. Kundrt [-] , J. Řezáč [-] (54. J. Pečenka [-] ) , J. Kabeláč [-] , J. Štipák [-] (66. R. Dědeček [-] ) , J. Hušek [-] , O. Mates [-] , M. Zbořil [-] (66. M. Málek [-] )

TJ Sokol Třebeš
T. Zaal [-] - M. Krykorka [-] , R. Kuneš [-] , M. Ryšavý [-] , J. Sobotka [-] (70. J. Zeman [-] ) , I. Kosyak [-] , M. Štajer [-] , L. Jandík [-] (58. T. Téra [-] ) , O. Kunc [-] , T. Hendrich [-] (75. J. Kudrna [-] ) , D. Tesař [-]

ŽK: 28. M. Zbořil , 31. L. Kundrt , 85. M. Málek - 78. J. Zeman , 80. R. Kuneš , 90. T. Zaal . ČK: 12. D. Tesař .
Hráči zápasu: T. Zaal .
Počet diváků: 215. Rozhodčí: Kudyn Milan - FILIPI Vojtěch, NAVRÁTIL Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
27. 3. 2022 17:48
Výborný výkon brankáře Tomáše Zaala = muž zápasu!!
David Drozd

Expert: Kamil Kaplan
Tip experta: výhra domácích

Slavia HK bude chtít v jarní části stíhat lídra soutěže z Cidliny a doma bude chtít naplno bodovat. Což by se jim mělo podařit.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích