0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.03.2022 15:00

18.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šlágr kola rozhodl povedenou střelou Daniel Krotil


Branky


7

Šlágr kola mezi druhou Slavií a třetí Jaroměří přinesl podle očekávání vyrovnaný duel, který se rozhodoval až v závěru. V prvním vzájemném utkání dokázala Jaroměř obrat hradeckou Slavii o všechny body na jejím hřišti. Slavia tedy chtěla napravit zaváhání ze 3. kola a zvýšit tak svůj náskok v tabulce, který byl před zápasem pětibodový. Hosté byli v zápase favorité. Přeci jen mají v soutěži nejméně obdržených branek (12 za 17 utkání) a po Novém Bydžovu druhý nejlepší útok (54 branek za 17 utkání).

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle branku nepřinesla. Domácí Kocourek sice protrhl síť, ale jen tu boční.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Slavia sice začala s vysokým pressingem, ale domácí Jaroměř byla vzadu obezřetná a nedělala chyby.

 

V 7. minutě se po zajímavé kombinaci prodral do šance hostující obránce Kabeláč, ale branku přestřelil. Hradecká Slavia získávala postupem času územní převahu a také byla častěji na míči.

 

V 18. minutě se však po pěkném obloučku za slavistickou obranu řítil sám na brankáře Maška domácí útočník Exnar. Ten byl faulován hostujícím Strasserem a domácí se dožadovali červené karty. K jejich nelibosti hlavní sudí vytáhl "jen" kartu žlutou. Následoval přímý kop z velmi nebezpečné pozice a domácí záložník Radek Gorol je na tyto situace expertem. Minulé kolo vsítil Hořicím hned dvě branky z přímých kopů. Tentokrát ho však Mašek vychytal a jeho střelu vyrazil na roh.

 

Ve 27. minutě se o střelu z dálky pokusil aktivní Krotil, ale domácí brankář Červenka neměl s touto střelou potíže. Hosté se pak jen těžko dostávali do domácí obrany, kterou řídil zkušený kapitán a exligový obránce Jiří Poděbradský.

 

Ve 39. minutě měla Jaroměř velkou šanci jít do vedení. Po hrubé chybě v rozehrávce šel sám na Maška domácí Kocourek, ale ve slibné šanci napálil míč jen do boční sítě. Rána to byla opravdu veliká, ale nepřesná. Kocourek síť sice protrhl a ta se musela několik minut opravovat, ale k brance to nevedlo. Do poločasu se už nic vážného nestalo, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Dvě branky v závěru rozhodly zápas ve prospěch Slavie.

Obraz hry druhého poločasu byl velmi podobný tomu prvnímu. Hráči Slavie drželi míč, pěkně kombinovali a snažili se dostávat do dobře organizované obrany domácích. Jaroměř sázela na rychlé brejky a čekala na chybu soupeře.

 

V 51. minutě se po křižné přihrávce dostal do šance slávistický Krotil. Nejprve si zasekl obránce a pak vypálil tvrdou střelu, kterou však Červenka dokázal vyrazit. V 62. minutě se uvedl individuální akcí střídající Pečenka, ale jeho střela postrádala razanci, a tak nenadělala Červenkovi potíže. V 69. minutě se po centru Kosaře dostal do velké šance hostující Řezáč, ale Červenka ho pohotovým zákrokem skvěle vychytal.

 

V 74. minutě zahrávali hosté rohový kop. Ten ještě stačila Jaroměř odvrátit, ale jen k Danielu Krotilovi, který se s míčem nepáral a z half-voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Krásnou ranou otevřel skóre zápasu. 0:1. Zaznamenal tak svoji dvanáctou branku v sezóně a to je na záložníka chválihodný počet.

 

Poté se i Jaroměř začala více tlačit dopředu. Ale větší brankovou příležitost si nevytvořila. V 84. minutě se po rychlé akci z pravé strany dostali slávisté až příliš snadno do otevřené domácí obrany a střídající Zbořil nabídl přihrávkou pod sebe velkou šanci pro Jiřího Pečenku. Ten se zblízka nemýlil a prostřelil Červenku podruhé. Tímto gólem se tak definitivně rozhodlo o vítězi utkání. Zápas se pak v poklidu dohrál. Hradecká Slavia si tak odváží všechny body a oplatila Jaroměři porážku z jarní části sezóny.

 

Za sestřih utkání děkujeme Václavu Mlejnkovi

 

A za povedenou fotogalerii děkujeme Anetě Mrkvičkové. 



Ohlasy k zápasu


FK Jaroměř
Miloš Exnar (trenér): "Dnes jsme vzhledem k terénu vsadili na jednoduchost. Zápas byl plný osobních soubojů s minimem šancí na obou stranách. V první půli jsme byli ke gólu blíže my. O konečném výsledku rozhodla série standardních situací okolo 70. minuty."

FC Slavia Hradec Králové
Josef Bouček (trenér): "Utkání dvou rozdílných poločasů z naší strany. První půle byla i s ohledem na stav hřiště z naší strany upracovaná a pomalá. Druhý poločas jsme hru zjednodušili a hlavně zpřesnili. Výsledkem byly dvě hezké branky a nula vzadu, kdy jsme domácí nepustili ve druhém poločase do žádné šance. Kluky musíme pochválit za přístup utkání a hlavně za výkon ve druhém poločase."



Sestavy


FK Jaroměř
L. Červenka [-] - Z. Kocourek [-] , M. Exnar [-] (61. M. Petráček [-] ) , R. Gorol [-] , J. Bano [-] , M. Exnar [-] (88. A. Musil [-] ) , D. Votrubec [-] , J. Poděbradský [-] , D. Valášek [-] , A. Pohořálek [-] (88. O. Toman [-] ) , O. Častvaj [-]

FC Slavia Hradec Králové
J. Mašek [-] - J. Řezáč [-] (72. M. Šejvl [-] ) , J. Kabeláč [-] (72. M. Zbořil [-] ) , J. Štipák [-] , J. Hušek [-] (88. V. Polívka [-] ) , O. Mates [-] , D. Krotil [-] (88. R. Dědeček [-] ) , M. Kosař [-] , M. Strasser [-] , M. Brázda [-] (61. J. Pečenka [-] ) , L. Kundrt [-]

ŽK: 37. Z. Kocourek - 18. M. Strasser , 22. M. Brázda , 31. J. Štipák , 60. J. Kabeláč , 64. J. Pečenka .
Hráči zápasu: D. Krotil .
Počet diváků: 155. Rozhodčí: MATULA Pavel - FILIP Miroslav, NOŽKA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

David Drozd

Expert: Jiří Mašek
Tip experta: výhra hostů

Zajíždíme na horkou půdu. Věřím v náš tým, bude to makačka, ale podzimní porážku jim budeme chtít vrátit.

Tip: výhra hostů