Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.03.2022 15:00

18.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobruška vydřela vítezství v poslední dvacetiminutovce


Branky


7

Vyrovnaný zápas na nepříznivém terénu pro pohledný fotbal nakonec přinesl pět branek a první jarní body pro Dobrušku.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Půle plná soubojů branku nepřinesla.

První poločas toho pro diváka moc nenabídl. Na nerovném terénu se kombinovat moc nedalo. A tak létaly míče spíš vzduchem nežli po zemi. Vyrovnaná první půle byla plná osobních soubojů a nepřesností. Vysoká hrozila hlavně ze standartních situací, ale k vyložené šanci se nedostala.

 

Ve 29. minutě pálili hosté z ostrého úhlu, ale domácí brankář Pavliš vyrazil tvrdou střelu na roh. Ve 32. minutě střílel z hranice velké vápna hostující Týfa, ale jeho technická střela skončila nad brankou. Ve 41. minutě to zkoušel na druhé straně Mikušík, ale ani on netrefil branku. Poločas tak skončil bez branek.

 

 

V poslední dvacetiminutovce se s brankami roztrhl pytel.

Hned ve 49. minutě se domácí mohli dostat do vedení. Pražák vyhrál osobní souboj ve středu hřiště a předložil míč Březinovi, který přízemní střelou neprostřelil brankáře Effenberka. Oba týmy následně hrozili hlavně z rychlých přechodů do útoku.

 

V 58. minutě měla Vysoká velkou šanci ke skórování. Po rychlé akci na levé straně hřiště dostal Pražák do šance střídajícího Jarosze, ale toho skvěle vychytal Filip Effenberk. V 62. minutě se do vápna probíjel Pražák a dostal se až před brankáře, který však společně s obráncem zneškodnil nadějný průnik. Vysoká byla nebezpečnější. Jen o pár chvil později hlavičkoval těsně vedle domácí záložník Ujec. V další šanci selhal domácí střelec Pražák, který hlavičkoval v dobré pozici po standartní situaci nad branku.

 

První gól padl v 70. minutě. Rohový kop Dobrušky tečoval hlavou Karal a na zadní tyči se Matouš Brožek nemýlil a poslal hosty do vedení. V 73. minutě napřáhl z dvaceti metrů Jarosz, ale jeho nebezpečný pokus vytáhl Effenberk na roh. Poté mohl vyrovnat domácí Haken, když se dostal k vyboxovanému míč od brankáře, ale jeho střelu do odkryté branky vykopnul obránce.

 

V 80. minutě se po centru z pravé strany a po velkém nedůrazu domácích dostali hráči Dobrušky do dvoubrankového vedení. Míč několikrát poskakoval ve vápně a nikdo z domácích ho nebyl schopen odkopnout, tak se k míči dostal Josef Dvořák a pohotově ho uklidil do branky. 0:2.

 

 

Vysoká ihned po rozehře šla dopředu a z nenápadné akce snížila. Střelou z vápna na přední tyč se prosadil bývalý hráč Dobrušky Jakub Mikušík. 1:2. Jen o tři minuty později si Dobruška vzala dvoubrankové vedení zpět. Po pár vteřinách pobytu na hřišti si střídající Josef Komůrka našel střílený centr Týfy a upravil na 3:1. Za další tři minuty šla Dobruška do protiútoku do otevřené obrany domácích. Pěknou kombinaci na kraji hřiště mezi Týfou a Pagem a nadýchaný centr druhého jmenovaného, zužitkoval před prázdnou bránkou osamocený Matouš Brožek a hlavou pečetil výsledek na konečných 4:1. Pro obránce Dobrušky to byla druhá branka v utkání.



Ohlasy k zápasu


FK Vysoká nad Labem
Radek Hrubý (trenér): "Dnes se nám zápas nepovedl. I vlivem terénu vázla kombinace, a tak to bylo více o bojovnosti. Přesto jsme si vytvořili šance, ale oproti minulému utkání je neproměnili. To se naopak v závěru podařilo hráčům Dobrušky a odváží si všechny body."

SK Dobruška
Petr Jánský (trenér): "Trochu jsme si po zápase oddechli. Dnes bylo důležité přivézt body, čím víc, tím lépe. Proti Vysoké jsem zažil spoustu traumatických zážitků, kdy vyrovnávala v posledních okamžicích utkání a vše přišlo vniveč, ale to je pouze specifikum zdejšího stadionu a zkušenost domácích borců. Dnes se vše odehrálo v posledních dvaceti minutách. Pro nás produktivnější část zápasu, ale domácí netahali za kratší konec. Nám to tam napadalo. Děkuji borcům za přístup k utkání."



Sestavy


FK Vysoká nad Labem
M. Pavliš [-] - P. Duben [-] , M. Ptáček [-] , J. Jelínek [-] , P. Kafka [-] - O. Ujec [-] (81. J. Homolka [-] ) , J. Mikušík [-] , M. Haken [-] , T. Březina [-] - J. Pražák [-] , V. Bělka [-] (46. F. Jarosz [-] ) -

SK Dobruška
F. Effenberk [-] - V. Bílek [-] , J. Dvořák [-] (90. M. Pago [-] ) , P. Krahulec [-] , Z. Pago [-] , M. Majer [-] (84. J. Komůrka [-] ) , T. Štětina [-] , M. Brožek [-] , E. Týfa [-] (87. D. Krajňák [-] ) , J. Moník [-] , V. Karal [-]

ŽK: 52. M. Haken - 24. M. Majer , 42. V. Bílek , 56. M. Pěnička , 73. P. Krahulec .
Hráči zápasu: M. Brožek .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: TUREK Jiří - ŽÁK Pavel, BERÁNEK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

David Drozd

Expert: Jiří Mašek
Tip experta: výhra domácích

Hrát se bude na těžkém terénu domácích, kteří jsou na to zvyklí a zkušení. Vítězství si pohlídají.

Tip: výhra domácích