3:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.03.2022 14:30

17.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradecká Slavia si doma poradila s rezervou Chlumce


Branky


4

Slavia vyhlásila před jarní částí sezóny stíhací jízdu za prvním Bydžovem a její první krok byl úspěšný. Doma v Orlické kotlině neponechala nic náhodě.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Posledních pět minut rozhodlo utkání.

Začátek zápasu byl vyrovnaný. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu a pustit soupeře zbytečně do šance. Hradecká Slavia byla častěji na míči, ale do větších brankových příležitostí se nedostávala. Rezerva Chlumce nedorazila do Orlické kotliny pouze bránit a jejich hra dělala prvních dvacet minut domácím problémy.

 

Hosté měli několik nebezpečných standardních situací, ale sešívaná obrana v čele s brankářem Maškem vždy dokázala uhájit domácí svatyni. Ve 26. minutě dokázali domácí přetavit dobré držení míče v první branku zápasu. Matyáš Málek se dostal do úniku středem chlumecké obrany a naservíroval Jiřímu Řezáčovi gól do prázdné branky. 1:0.

 

Poté se hra vyrovnala, ale šancí k vidění mnoho nebylo. Diváci tak mohli vidět jen nedotažené akce a závary před brankou na obou stranách. Posledních pět minut poločasu však bylo klíčových pro vývoj utkání. Ve 41. minutě se z hranice velkého vápna do míče opřel Jakub Hušek a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Na jeho střelu k tyči byl chlumecký brankář Němec krátký. Navíc v nastaveném čase přidal svůj druhý gól v zápase Jiří Řezáč a upravil tak na poločasových 3:0.

Poklidná druhá půle toho moc nenabídla.

Druhý poločas začal pozvolna a opatrně. Slavia ubrala na aktivitě a hosté se snažili dostat do větších šancí, ale přes kvalitní defenzivu sešívaných to šlo ztěžka. Jak minuty ubíhaly a šance stále nikde, tak i tempo hry malinko opadlo. Obě mužstva prostřídala řadu hráčů, ale ani to nepřineslo oživení druhé půle a nějakou tu "gólovku". Slavia kontrolovala hru a držela hosty mimo dostřel Maškovy branky, ale sama také výrazněji neohrozila Němce. Chlumec nedokázal v druhé půli zdramatizovat utkání, a tak poločasový výsledek se stal i tím konečným. Slavia doma porazila chlumecké "béčko" 3:0.



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Hradec Králové
Josef Bouček (trenér): "Na hru Chlumce jsme byli připraveni a po podzimním utkání na půdě Chlumce jsme věděli, co musíme proti tomuto týmu zlepšit. To se nám vcelku dařilo a Chlumec jsme vyjma rohových kopů do žádné šance nepustili. Naopak jsme vstřelili tři branky a rozhodli tím o osudu utkání. Druhý poločas jsme chtěli kontrolovat hru, což se nám podařilo bez vážnějších problémů a bez obdržené branky v naší síti. Kluky musíme pochválit za přístup i odvedený výkon".

FK Chlumec nad Cidlinou B
Richard Vlášek, Tomáš Hrabík (trenéři): "Dnešní utkání jsme bohužel nezvládli, domácím jsme vítězství doslova darovali a výsledek je pro nás zklamáním. Slavia byla v prvním poločase pohyblivější, problémy nám její hráči dělali svými náběhy za obranu a měli více míč na svých kopačkách. První branku jsme obdrželi po průniku středem obrany, poté se hra vyrovnala, kopali jsme i několik rohů a dostali se na dostřel Maška, ale byli jsme málo důrazní v koncovce. Slavia pak rozhodla o svém vítězství v závěru prvního poločasu, kdy v rozmezí 5 minut 2 x skórovala a navýšila stav na 3:0. Druhý poločas využili oba týmy ke kompletnímu prostřídání, pro nás bylo důležité, že jsme dokázali udržet tempo a neinkasovat, domácí totiž nasadili z lavičky velmi kvalitní náhradníky. Šancí bylo na obou stranách již minimum, utkání se dohrávalo v poklidném tempu. Do příštího utkání s RMSK musíme určitě udělat několik změn, nasadit více rychlostních typů, hrát s větším nasazením a přidat v důrazu a soubojích. K dispozici budou snad i uzdravení hráči".



Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Mašek [-] - J. Řezáč [-] (64. J. Pečenka [-] ) , J. Štipák [-] , J. Hušek [-] , O. Mates [-] , D. Krotil [-] (64. M. Brázda [-] ) , M. Málek [-] (53. M. Zbořil [-] ) , J. Kabeláč [-] (78. V. Polívka [-] ) , M. Kosař [-] (78. L. Kundrt [-] ) , M. Strasser [-] , M. Šolc [-]

FK Chlumec nad Cidlinou B
O. Němec [-] - V. Doležal [-] (81. V. Kříž [-] ) , P. Staněk [-] (81. M. Heger [-] ) , J. Hartman [-] , J. Mrázek [-] (71. D. Hubený [-] ) , O. Jansa [-] (53. J. Veselský [-] ) , M. Kučera [-] (53. M. Tichý [-] ) , J. Labík [-] , F. Jelínek [-] , P. Pilař [-] , L. Pánek [-]

ŽK: 23. M. Šolc , 33. D. Krotil - 35. P. Staněk .
Hráči zápasu: J. Řezáč .
Počet diváků: 109. Rozhodčí: Filip Miroslav - MARTÍNEK Miroslav, VALIHORA Jaromir.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Drozd

Expert: David Hlava
Tip experta: výhra domácích

Tento zápas si myslím, že si domácí Slávie pohlídá a vyhraje. Mají kvalitní tým a netají se ambicemi přebor vyhrát, takže si nemůžou dovolit zaváhat.