Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2022 15:00

30.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

"Všichni přítomní totiž jednoznačně toužili sledovat, jak si dva krajní záložníci lížou křen a hořčici z bradavek a z pupíku vysávaj tuzemák," netajil zážitky z dokopné Primas


Branky


16

Celou republiku sužovala velká vedra a košutecký areál tomu nebyl výjimkou, avšak hráči obou mužstev začali aktivně a hrál se pohledný fotbal plný hezkých kombinačních akcí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Košutka měla v úvodní patnáctiminutovce hned tři dobré příležitosti ke skórování, ale v zakončení postupně selhali Triner, Liška i Kučera. Právě poslední jmenovaný byl tím, kdo nakonec jako první seřídil bezchybně svá mířidla. Stalo se tak ve 34. minutě a dá se říct, že trochu kuriózním způsobem, protože domácí útočník centroval prakticky z nulového úhlu a k překvapení všech skončil balon za zády Vykoupila - 1:0.

 

Hosté hrozili především z rohových kopů, kterých měli v první půli snad sedm nebo osm, ale prosadili se v minutě 39., kdy Boukal pláchl košutecké obraně, ale lob směřující za Šatru orazítkoval pouze tyč, odraženou střelu si našel Drugda a zamířil již přesně - 1:1. Do šaten se však za nerozhodného stavu nešlo a zásluhu na tom měl perfektně sehraný brejk modrobílých. Liška vyslal do úniku Kučeru a ten ač byl debutant v základní sestavě se zachoval jako starý mazák a přehodil vyběhnuvšího Vykoupila - 2:1.

 

Druhá půla začala velkým náporem domácích a zanedlouho to bylo o dvě branky, když košutecký štírek Kalaš se protáhl po pravé straně do vápna, naservíroval balon Krejčímu a ten už měl v malém vápně jednoduchou práci a hlavně odkrytou bránu - 3:1. Domácí mohli zápas definitivně rozhodnout, ale trestuhodně naložili s dalšími velkými šancemi, kterých bylo opravdu požehnaně.

 

Trest tak přišel vzápětí a to ne ledajaký. Hosté totiž během pěti minut v rychlém sledu otočili zápas ve svůj prospěch na 3:4, což se paradoxně stalo poté co vystřídali žákavské opory Boukal s Nekolou, ale vezmeme to pěkně popořadě. V 65. minutě přišel do vápna centr, Soukup se natlačil na přední tyč a nedal Frýdlovi šanci - 2:3. Za dvě minuty bylo srovnáno z podobné situace, centr do vápna, hlavička na přední tyči a střelcem na 3:3 byl Škala. Totální zkázu dokonal Soukup, který levačkou z hranice vápna trefil šibenici. Smolařem okamžiku byl určitě gólman Frýdl, který nastoupil do druhé půle a inkasoval třikrát aniž by si sáhl na balon.

 

Domácí zbraně nesložili a podařilo se jim otočit zápas zpátky ve svůj prospěch, kdy se dvakrát prosadil kanonýr Triner. Napřed chladnokrevně prostřelil golmana bodlem a pak po přistrčení Hejnala upaloval sám na bránu a obstřelením golmana zápas rozhodl na 5:4. Hrál se krásný, ofenzivní fotbal, který se musel fanouškům určitě líbit. Krásná tečka za sezonou.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, kapitán: Bylo přesně to počasí, kdy od začátku víte, že nemá smysl ztrácet čas patláním opalovacího krému a rovnou na sebe nasypete dva pytlíky grilovacího koření. Bylo takový vedro, že se mi večer před zápasem v ledničce samo vychlastalo pivo. Klasickej poslední zápas sezony, kdy chtít po někom, aby zodpovědně bránil je stejný jako chtít po něm, aby spočítal z hlavy patnáct na druhou. Musím všechny pochválit, že i když už prakticky o nic nešlo, tak jsme to nezabalili a po tý tragický pětiminutovce si zápas vzali zpátky. Po konečném hvizdu následovala dokopná. Nemohli jsme vynechat standardní kratochvíle jako všemi v kolektivu oblíbené bodyshoty. Hospodskej bohužel neměl tequilu, skořici a ani citron a tak jsme museli zapojit naše kreativní mozky a vymysleli takovou vesnickou verzi bodyshotu. Všichni přítomní totiž jednoznačně toužili sledovat, jak si dva krajní záložníci lížou křen a hořčici z bradavek a z pupíku vysávaj tuzemák. Večer se nesl i v duchu rozlučky s naším trenérem Láďou Kvasničkou, kterému ještě jednou tímto děkujeme. Teď máme před sebou měsíc pauzu, kterou dozajista každý využije dle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Už se těšíme až to všechno v srpnu zase vypukne. Žákavskejm klukům držím palce v baráži, ale jak už jsem jim říkal i na place, doufám, že to s tou snahou nebudou moc přehánět, abychom si s nima zahráli i příští sezonu.

FK Žákava
Václav Maněna, trenér: I když jsem měl s sebou šest dorostenců, tak na můj vkus jsme hráli moc lehkomyslně. Bylo znát, že máme v hlavě baráž. Takže náš výkon nebyl soustředěný. Dorostenci nezklamali i když v pátek odehráli těžký vítězný zápas o vítěze krajské soutěže dorostu.



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
F. Šatra [-] (46. D. Frýdl [-] ) - V. Kučera [-] , T. Krejčí [-] (62. P. Sobotka [-] ) , J. Kalaš [-] (73. M. Hejnal [-] ) , P. Macht [-] , K. Liška [-] , D. Triner [-] (90. F. Řežábek [-] ) , D. Král [-] , J. Pekník [-] , J. Hemzáček [-] , M. Primas [-]

FK Žákava
M. Vykoupil [-] (73. P. Bočan [-] ) - J. Smazal [-] , L. Drugda [-] , M. Skala [-] (46. T. Froněk [-] ) , T. Nekola [-] (60. M. Soukup [-] ) , O. Soukup [-] , M. Štětina [-] , M. Boukal [-] (60. R. Škala [-] ) , S. Nekola [-] , J. Winkelhöfer [-] , J. Aubrecht [-] (73. M. Soubusta [-] )

Hráči zápasu: V. Kučera , D. Triner - O. Soukup .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: ŠKARDA Jiří - SLADKÝ Stanislav, KOSTELNÍK Lumír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Petr Landrgott
Tip experta: remíza

Když už Košutka bere body je to převážně z jejího hřiště. Nedivil bych se, kdyby sebrali i body 3.týmu tabulky.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích