1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2022 17:00

21.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mochtín jedinou brankou rozhodl souboj se Žákavou


Branky


16

V sobotu 16. dubna 2022 byl v Mochtíně po měsíční pauze opět odehrán mistrovský zápas I.A třídy mužů a opět s vítězným koncem pro domácí tým. Před měsícem odjela z Mochtína s nakládačkou Žihle, která následně odhlásila svůj tým z další části soutěže. Tentokráte se musela s těsnou porážkou smířit Žákava, která se 41 body okupuje 2. příčku I.A třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté přijeli do Mochtína v roli favorita, který zatím drží v průběžné tabulce 2. příčku za suverení zálohou plzeňského Petřína a patří mezi horké kandidáty na postup do Krajského přeboru. Domácí tým však byl na soupeře dobře takticky i herně připraven. Žákava sice měla více míč na kopačkách a byla dopředu aktivnější, ale do vyložených šancí ji mochtínská defenziva nepouštěla.

 

V 1. poločase byl nejblíže gólu dirigent hry Žákavé, zkušený Jan Aubrecht, který z volného přímého kopu trefil břevno domácí brány. Vzápětí ale trefil břevno hostující brány i domácí Standa Strejc, tentokráte ze hry, takže na šance to skončilo 1:1.

 

Pět minut po přestávce mohl otevřít skóre střídající domácí útočník Jan Šafránek, ale z výhodné pozice přestřeluje bránu hostů, kterou hájil golman Vykoupil. Na druhé straně se v 54. minutě dostává k zakončení rychlík a třinácti gólový kanonýr soupeře Matěj Boukal, ale ani on z velké šance nic nevytěžil. Bránu netrefil, bezgolový stav se nemění.

 

O osudu zápasu se rozhoduje v 80. minutě. Po faulu na pronikajícího Žiaka kope Mochtín volný přímý kop, ze kterého přesnou střelou do šibenice hrající trenér a nestárnoucí opora mužstva Jiří Dolejš posílá svůj tým do vedení 1:0. A těsnou výhru Mochtín udržel až do závěrečného hvizdu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Mochtín
Zbyněk Smolík, hráč: První poločas byl celkem vyrovnaný.. Hosté drželi trochu více míč na kopačkách, ale paradoxně jsme to byli právě my, kdo měl větší šance na skórování. Hosté sice dali břevno z trestňáku, ale náš gólman to měl pod kontrolou. Druhý poločas probíhal ve stejném rytmu, hosté byli nebezpeční spíše jen po vápno, ale žádnou velkou šanci si nevypracovali. My jsme si vytvářeli šance z protiútoků. Nakonec když už to vypadalo na remízu, postavil se k trestňáku náš hrající trenér Jirka Dolejš a asi po 5 letech trefil branku a hned parádně přímo do šibenice! Pro nás velmi cenné 3 body.

FK Žákava
Jakub Tišl, kapitán: Od nás to byl špatný zápas, na Mochtín nám to prostě nejde. Nějaké šance byly na obou stranách, ale všechno z rohů nebo standardek. Ani jedna vypracovaná akce. Byl to zápas o prvním gólu, který dali domácí a zaslouženě vyhráli.



Sestavy


TJ Sokol Mochtín
M. Blahník [-] (77. D. Prokop [-] ) - J. Lysek [-] , J. Osvald [-] (34. S. Strejc [-] ) , Z. Plánička [-] (75. M. Kapusta [-] ) , J. Čeleda [-] , T. Velek [-] (46. J. Šafránek [-] ) , J. Pretzelmayer [-] , Z. Smolík [-] , J. Žiak [-] , J. Bejvl [-] , J. Dolejš [-]

FK Žákava
M. Vykoupil [-] - V. Mencl [-] , J. Smazal [-] , L. Drugda [-] , O. Soukup [-] , M. Štětina [-] , M. Boukal [-] (77. M. Soukup [-] ) , S. Nekola [-] (87. T. Froněk [-] ) , J. Tišl [-] , M. Soukup [-] , J. Aubrecht [-] (69. R. Škala [-] )

ŽK: 35. J. Žiak - 64. J. Smazal , 74. J. Tišl .
Hráči zápasu: J. Dolejš .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Hájek Zdeněk - PRESSL Václav, BRŮHA Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Václav Ryba
Tip experta: výhra domácích

Tady bych tipoval remízu, i když Mochtín možná vyhraje o gól.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů