0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.06.2022 18:00

29.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rapid vyzrál na Radnice a slavil vyhnutí se baráži


Branky


21

Plzeňský Rapid jel do Radnic s jasným cílem - bodovat. Jakýkoliv bodový zisk by mu totiž zaručil setrvání v soutěži a vyhnutí se barážovým pozicím. Nakonec z Radnic odjížděli hosté se všemi body, když domácí už počtvrté za sebou před domácím publikem nevyhráli. Naposledy brali bod s Domažlicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas moc fotbalové krásy nenabídl. Oba týmy nechtěly udělat chybu a tak se hráčí spíše častěji zbavovali míče, než aby si zahráli pěkný fotbal. Přesto se pár chyb událo a právě po první z nich se hostující Rapid dostal do vedení. Ve 13. minutě domácí špatně vyřešili situaci na středu hřiště, do úniku na pravé straně byl Ježkem následně vyslán Holík, jenž tváří v tvář Spěváčkovi zachoval chladnou hlavu a vyzval na druhé straně nabíhajícího Josefa Kadlece k přesnému zakončení. Domácí se do vážnějšího zakončení nedostali a Rapid mohl trestat ve 28. minutě. Weberův pokus z blízka ale reflexivně nohou vytěsnil na roh Spěváček. Následně se ani Rapidu už nedařilo více nebezpečně ohrožovat domácí branku, jelikož s většinou jejich centrů si radnická obrana poradila.

 

Radnice do druhého poločasu vstoupili v živějším tempu a s odhodláním vstřelit nějaké branky. Jenže tlak, který si postupně domácí vytvářeli, nebyl ani jedním z možných střelců proměňován. Zejména proto, že všechno nebezpečné, s čím by Liška mohl mít velké problémy, létalo jen těsně vedle jeho svatyně. Závěrečné trápení Radnic podtrhl nešťastný moment v závěru zápasu, kdy se při rozběhu za míčem k zemi svalil s bolestivou grimasou Daniel Fencl, který musel být ze hřiště odnesen na nosítkách a ihned putoval do nemocnice s vážným svalovým zraněním v oblasti lýtka. Radice srovnat nedokázaly, nevyužily tak zaváhání Lhoty ani Horní Břízy a po prohře 0:1 zůstaly na páté příčce. Rapid naopak slavil setrvání v soutěži.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht st., trenér: Poslední domácí zápasy nám výsledkově nevyšly a i herně to mělo k ideálu daleko. Snaha a vůle tam je, ale chybí větší klid a fotbalovost. Těch nevynucených chyb je tam hrozně moc. Rapid hrál poctivě, soustředěně a z rychlého brejku potrestal naši jednoduchou ztrátu míče. V závěrečných cca 15 minutách jsme si vytvořili z mírného tlaku několik šancí, které volaly po vyrovnání stavu, ale bohužel nám nebylo souzeno. Co mi mrzí víc než prohra, je vážnější zranění Honzy Klíra (mimo hřiště) a nezaviněné zranění Dana Fencla v závěru utkání! Přejeme brzké uzdravení. Poslední utkání tohoto ročníku odehrajeme na hřišti Nepomuku a budeme se snažit navýšit náš bodový zisk, který už teď čítá neuvěřitelných 52 bodů.

SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: Pro nás obrovsky psychicky náročné utkání. Po minulém kole jsme mysleli, že jsme mimo barážové příčky a trochu slavili, ale pak Domažlice odmítly postup do divize a tím se "uvolnilo" další místo do baráže a po výhře Tlumačova v Bříze, jsme opět byli v ohrožení a potřebovali jsme uhrát alespoň bod ze dvou zbývajících zápasů. Chtěli jsme ho získat již v Radnicích, což se nám díkybohu povedlo dokonce trojnásob a vezeme body tři za těsnou výhru 1:0. V první půli jsme byli trochu lepším mužstvem my a vytvořili si několik slušných šancí a jednu z nich po pěkné akci z pravé strany zakončili do prázdné brány. Do druhého poločasu domácí poslali do hry Pavla Aubrechta a bylo to znát na převaze domácích, kteří nás dostali pod tlak a hrozili hlavně z centrovaných míčů a dlouhých autů do vápna, z čehož byly 2 vyložené šance, které ale neproměnili a my pak s vypětím všech sil uhájil nulu vzadu a jeden gól vepředu, o který jsme byli šťastnější mužstvem. Za výkon musím kluky pochválit, byť to moc nedělám, ale vydřeli si klid do posledního kola a jistotu záchrany, která na jaře byla spíš chimérou v nedohlednu a teď je to skutečnost. Zaslouží velký uznání. Je to velká úleva.



Sestavy


TJ Sokol Radnice
T. Spěváček [-] - D. Rýdl [-] , L. Brož [-] , P. Valenta [-] - L. Aubrecht [-] , Š. Huttr [-] , J. Esterka [-] - D. Fencl [-] (89. M. Ineman [-] ) , P. Spěváček [-] (66. M. Krč [-] ) , M. Svoboda [-] (46. P. Aubrecht [-] ) , F. Polášek [-] (66. V. Kvasnička [-] )

SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - P. Nový [-] , J. Holík [-] , T. Ježek [-] (72. P. Filipčík [-] ) , K. Veber [-] (86. P. Řezníček [-] ) , J. Harmady [-] , M. Čupalka [-] , R. Klekner [-] , J. Kadlec [-] , D. Kořenek [-] , J. Buček [-]

ŽK: 12. L. Aubrecht - 55. J. Buček , 63. R. Klekner .
Hráči zápasu: P. Nový .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: Bureš Jiří - HÁJEK Zdeněk, PRESSL Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Tomáš Ježek
Tip experta: výhra hostů

Tak zde očekávám jasnou výhru hostujícího celku 0:3 (směje se).

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích