O. Pavlas 64.
R. Hřebík 90. (p.)
3:2p.
(0:1)
26. M. Habr
70. M. Habr
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.03.2022 15:00

17.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nedisciplinovanost hráčů Radnic a penaltový závěr utkání


Branky


64. O. Pavlas , 90. R. Hřebík (p.) - 26. M. Habr , 70. M. Habr
23

Umělka, přímé slunce z jedné strany, prudký vítr ze strany druhé... S tím se museli poprat hráči obou celků, i když ten první faktor domácímu Stříbru problém nedělal. Však nikde jinde nedokázali domácí fotbalisté vybojovat tříbodové výhry v podzimní části sezóny, než právě na umělém povrchu. Pravděpodobně se tak všechny celky, které sem zavítají, budou muset s umělým povrchem smířit i přesto, že travnaté hřiště v moc špatném stavu není.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí měli navrch, střílely však Radnice

Od prvních minut bylo evidentní, jakému týmu se na stříbrské umělce bude dařit více. Hosté nezvyklí na tento povrch dlouho bojovali s tím, aby si dokázali přesně přihrát a odhadnout správný odraz míče. Stříbru hra ve vzduchu vyhovovala, domácí zde měli výraznou převahu.

 

Už zhruba v 10. minutě se mohli domácí fotbalisté radovat. Po Lanfranchiho křížné střele zpoza vápna Volák míč jen vyrazil před sebe, kam dobíhal domácí útočník. Hostující brankář následnou první prudkou dorážku vytěsnil obličejem, při druhém pokusu o dorážku vleže míč vykopnul. 

 

Po největší šanci domácího celku v první půli proběhlo nucené střídání hostujícího P. Aubrechta, kterého vystřídal Martin Habr. A právě náhradník Habr se ocitl v první velké šanci hostů, kterou hned dokázal proměnit, když hlavou usměrnil přesně k zadní tyči míč po centru spoluhráče Svobody.

 

Zbytek poločasu hosté drželi příznivý výsledek a ještě párkrát zahrozili centry do vápna. Jenže neúspěšně. A když se domácí hráči, kteří hrozili zejména z dlouhých vhazování poblíž vápna a rohových kopů, nedokázali prosadit, odcházelo se do kabin za stavu 0:1

 

Třikrát červená a penalta v závěru

Druhý poločas navázal průběhem na první a tentokrát hráli proti větru hosté. Toho se dalo využít pouze při delším centru za obranu soupeře, při kterém se míč vhodně zpomalil do běhu. Nicméně v prvních příležitostech hosté neuspěli a Stříbro začalo pomalu opět využívat ze své "hry". Dlouhých autů do hostujícího vápna bylo nepočítaně a také standardních situací přibývalo.

 

A právě první roh druhého poločasu pro Stříbro znamenal srovnání. K jeho exekuci se postavil Ondřej Pavlas, který využil větru a pěkným přesným pokusem poslal míč o zadní tyč v rohu pranky do sítě. 

 

Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho a hosté brzy opět poslal do vedení Martin Habr. Ten je při jednom z útoků dostal k míči 20 metrů před Dolejšovo bránou a nikým neatakován měl čas seřídit mířidla a míč poslat téměř do šibenice. Domácí brankář se jen ohlédl.

 

Na poslední patnáctiminutovku by nejraději hosté zapomněli. V 76. minutě byl radnickému Esterkovi odpískán faul deset metrů před svým vápnem, při němž šel domácí hráč více než velmi ochotně k zemi - i když mít křídla, litá nad hřištěm do dnes. A právě to se Esterkovi nelíbilo. S ohledem na předchozí průběh zápasu, kdy sudí nejen takto drobné kontakty vždy pouštěl, se vůči němu ohradil více než je zdrávo a Cupl tak vytáhl pro Esterku již druhou žlutou kartu a poslal jej předčasně do sprch.

 

O minutu později dostal za další drobnější faul Radnic první žlutou kartu Lukáš Brož, ale pět minut před koncem základní hrací doby se opakoval scénář podobný situaci s Esterkou. Tentokrát však byl odpískán jasný faul od hostujícího hráče, který by s verdiktem souhlasil. Nesouhlasil však s kopačkou ve svém obličeji od faulovaného Makrlíka, který se po něm na zemi zcela jasně viditelně ohnal. A tak proti němu vystartoval a hrudí do něj strčil, což znamenalo druhou žlutou kartu a cestu za Esterkou. Kdybyste čekali, že by byl potrestán i domácí hráč, tak to se bohužel pro hosty nedělo. A to ani v případě, že se o minutu později ten samý stříbrský hráč vulgárně pustil do asistenta rozhodčího, za což v předchozí situaci hosté karty dostávali. Domácí kupodivu ne.

 

Divoký závěr utkání skončil nařízenou penaltou, když byl po skrumáži všech hráčů v zápase ve vápně překonán hostující brankář, ale Daniel Fencl míč na zemi precizně zalepil a doslova podržel pod svým tělem, okopáván svými soupeři, po čemž musel být za pomoci ošetřovatele a spoluhráčů odnesen ze hřiště. Nemohlo následovat nic jiného než vyloučení a pokutový kop. Na místě se nabízely i tresty za okopávání ležícího hráče, ovšem tak dalece ani jeden z přihlížejících rozhodčích nehodlal sáhnout. Poslední záchvěv naděje na tři body Volák proti domácímu kapitánovi Radku Hřebíkovi nevychytal a šlo se o pár minut později po prodloužení do rozstřelu.

 

Dvojnásobný střelec se tentokrát mýlil

S prvním pokusem hostujícího střelce si Dolejš poradil a po třech kolech byl dokonce stav 3:1 pro domácí, když Habr bránu úplně minul. Ale i hostující brankář si jednu pecku chytil, ovšem na pátý rozhodující pokus domácích už byl krátký a Stříbro si tak vykopalo druhý bod.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Stříbro
Luboš Zaoral, trenér: Při našem postavení v tabulce musíme bodovat co nejvíce a to určitě hlavně v domácích utkáních. Proto z utkání s Radnicemi určitě dva body za vítězství v penaltach bereme všemi deseti. Vývoj utkání jsme co nejdříve chtěli rozhodnout, ovšem úplně fotbalově nám to zatím nejde. I možná proto nás dobře připravení hosté dvakrát potrestali a my museli dvakrát dotahovat nepříznivý stav. O to víc kluci přidali na bojovnosti v tomto utkání a doslova jsme vydřeli vyrovnací branku v závěrečných minutách utkání. Zápas to byl hlavně o osobních soubojích, kdy ani jeden s týmu neměl výraznou herní převahu....

TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht st., trenér: Stříbro vstoupilo do utkání aktivněji, bylo evidentní, že mají hru přizpůsobenou své menší umělce, kam berou všechny mužstva i v létě. Nám se podařilo postupně s jejich hrou vyrovnat a dokonce po pěkné akci a zakončení Martina Habra jít do vedení. Na vyrovnání domácích přímo z rohu, jsme zareagovali téměř okamžitě a po pěkné střele Martina Habra šli opět do vedení. Posledních 20 minut se mi nechce ani moc komentovat. Ano, byla tam naše opakovaná nedisciplinovanost, které nás v důsledku asi připravila o lepší výsledek, ale myslím si, že vůči nám tam nebylo všechno úplně férové. Zisk bodu beru jako plus. Ve Stříbře to budou mít všichni těžké.



Sestavy


TJ Baník Stříbro
L. Dolejš [-] - G. Lanfranchi [-] , R. Hřebík [-] , T. Bůžek [-] (21. D. Kasl [-] ) , O. Kertis [-] (60. J. Makrlík [-] ) , R. Skopový [-] , J. Korynta [-] , T. Vejvoda [-] , M. Vyšín [-] , J. Kolena [-] (60. V. Gontkovič [-] ) , O. Pavlas [-]

TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - L. Aubrecht [-] , P. Valenta [-] , J. Klír [-] , D. Fencl [-] - Š. Huttr [-] , L. Brož [-] , M. Ineman [-] (85. J. Draský [-] ) , J. Esterka [-] - P. Aubrecht [-] (15. M. Habr [-] ) , M. Svoboda [-] (46. M. Krč [-] )

ŽK: 35. J. Esterka , 36. M. Ineman , 77. L. Brož . ČK: 76. J. Esterka , 85. L. Brož , 89. D. Fencl .
Hráči zápasu: O. Pavlas - M. Habr .
Počet diváků: 82. Rozhodčí: Cupl Zbyněk - BUREŠ Jiří, STROLENÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Jakub Körner
Tip experta: výhra hostů

Domácí dostali v minulém kole velký příděl v Domažlicích a proti aktivně hranicím Radnicím budou mít opět velké problémy a všechny body si odvezou hosté.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů