J. Klíma 5.
J. Fic 27. (p.)
L. Fučík 88.
3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2022 13:30

20.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Důležité body pro Chvalšiny


Branky


5. J. Klíma , 27. J. Fic (p.) , 88. L. Fučík - 70. J. Šisler
22

Čekání chvalšinského mužstva na vítězství se od posledního úspěchu táhlo už dlouhých 196 dní. Na tým i jeho střelce již padala deka a jakmile Sokol padl na dno soutěžního žebříčku, musel rychle jednat. Musel bezpodmínečně opanovat nelehké domácí klání s Frymburkem a byť se pod zápasem podepsalo jedno nepříjemné zranění, Chvalšiny důležitý krok v záchranářském boji zvládly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od úvodní rozehry měli Chvalšinští míč na noze a ihned se drali na soupeřovu obrannou polovinu, jehož do hry odmítali vpustit. Slibně vypracovanou možnost ke střelbě domácí tým promeškal, ale nedlouho na to z vůbec prvního pokusu měnil statistiky utkání. To se psala teprve pátá minuta a rána Jana Klímy zpoza hranice pokutového území mířila přesně tam, kam bezmocný Vítek nedosáhl – do prostoru horního rohu po levici natahujícího se brankáře hostů. 

Vstřelená branka dala místnímu celku klid na kopačky a ten byl průběžně stále herně lepší. Frymburk si již ve své ofenzivní aktivitě šance vydobyl, ale nevytěžil z nich to, co potřeboval. Mladý brankář Kamenský buďto nemusel vůbec zasahovat, anebo neměl složitou práci.  Hodně emocí v duelu přinesla pětadvacátá minuta, když Doubrava zatáhl balon do pokutového území a v situaci, kdy míč téměř opouštěl hrací plochu, byl nevybíravě a zcela zbytečně faulován. Penalta pro Chvalšiny.

Hosté s verdiktem hlavního sudího důrazně nesouhlasili, navíc u něj reklamovali několik předešlých rozhodnutí, respektive nerozhodnutí, načež byli hned tři frymburští hráči žlutě varováni. Míč si na značku postavil Jiří Fic a s klidnou hlavou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Tentýž hráč měl ve třicáté minutě obrovskou šanci poslat svůj tým do trháku, když v individuální akci provedl kličku vysoko vybíhajícímu gólmanovi hostí, ale sám před zívající prázdnou bránou váhal se střelbou a byl dostižen dvojící soupeřových obránců.

V závěrečné čtvrthodině prvního dějství měl Frymburk hned dvě obrovské šance gólově odpovědět, jenomže první z nich hasil velezkušený Motz odkopem míče od brankové čáry a později za již překonaným Kamenským zvonila branková konstrukce po jeho levici, když hosté pokoušeli štěstí střelou na zadní tyč. Na důležité akce bohatá půle tak další změnu ve statistikách nepřinesla a domácí do kabin odcházeli o poznání spokojenější s nadějným vedením 2:0.

Do druhé poloviny utkání vstoupil Sokol s jednou změnou v sestavě a do hry se tak dostal rychlonohý Fučík, jenž se tentokrát do základní jedenáctky z taktických důvodů nevešel a ihned dělal svou hbitostí frymburské defenzivě nemalé problémy. Jeden z nich navíc vygradoval až do té míry, že fotbalisté z břehu Lipna museli zatáhnout za záchranou brzdu a Chvalšinští měli k dispozici další pokutový kop. K tomu se znovu postavil Fic, jenomže tentokrát již úspěšný nebyl. Jeho střílený pokus doleva si našel cestu pouze vedle tyče.

Nepříjemný moment pro Chvalšiny, které neustále laborují se zraněními a byť se někteří hráči do hry vrátili, stále nejsou kompletní, přišel po hodině hry. V souboji s Králíkem se po nezaviněném střetu nepříjemně zranil D. Lamač, jenž v utkání nebyl schopen pokračovat a rychlou záchrannou službou byl přepraven do nemocnice.

V odpovědi se kontaktním gólem vyjádřil tým hostí dvacet minut před závěrečným hvizdem. Přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti dokázal Kamenský vyrazit a přestože zasáhl i proti dorážce Jana Šislera, nebylo v jeho silách ji vytěsnit mimo zařízení, načež nebyl Frymburk později daleko vyrovnání. Na dalekonosnou ránu si ovšem vysunutý chvalšinský brankář sáhnul a ta poté skončila na břevně.

To bylo dostatečné varování pro Sokol, aby neztratil i tento zápas a v samém závěru definitivně rozhodl. Kaprál v pohledné kombinaci patičkou vysunul Fice, jenž míč prostrčil do běhu Lukáši Fučíkovi a poslední jmenovaný si tváří v tvář Vítkovi připravil střelu na levačku a chladnokrevně zakončil, čímž prolomil své vlastní střelecké trápení.

 

Zdroj: Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Konečně jsme vyhráli, proto se mi tentokrát zápas hodnotí mnohem lépe a příjemněji. Sice jsme opět několik šancí nedokázali využít, ale k našemu vítězství jsme přispěli zlepšující se koncovkou a aktivní hrou, kterou jsem klukům naordinoval od začátku zápasu. To fungovalo v obou poločasech, jen bylo patrné, že nám od šedesáté minuty dochází síly a svými chybami jsme soupeře dostávali do dramatu. Zápas jsme ale zvládli, v závěru jsme definitivně rozhodli a já musím všechny kluky pochválit za jejich píli, odhodlání a chuť bojovat. Smekám před hráči, kteří do zápasu zasáhli po zranění a smutnou kaňkou je pro nás citelná ztráta Dana Lamače, nevíme jak dlouho nám bude chybět. Vyzdvihnul bych ale rád výkon Vládi Austa, který odehrál velmi kvalitní zápas, pracuje na sobě a nadále se zlepšuje. Pochválit bych opět chtěl i rozhodčí. S přispěním obou celků dokázali zápas zvládnout bez větších minel a díky jejich rozhodnutí nebyl zbytečně vyhrocený.

FC Šumava Frymburk
Milan Račák (kapitán):



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - R. Kaprál [-] , J. Fic [-] , J. Decarli [-] (82. V. Rychtář [-] ) , V. Aust [-] , J. Klíma [-] , V. Decarli [-] (46. L. Fučík [-] ) , J. Doubrava [-] , D. Lamač [-] (64. P. Zwifelhofer [-] ) , T. Holas [-] (90. J. Urban [-] ) , J. Motz [-]

FC Šumava Frymburk
M. Vítek [-] - F. Fatura [-] - F. Mertl [-] - B. Kopa [-] (46. M. Králik [-] ) , R. Bagoni [-] , J. Ribár [-] , M. Račák [-] , T. Kaňa [-] , L. Brůha [-] (78. T. Vacula [-] ) , O. Malák [-] , J. Šisler [-]

ŽK: 56. J. Fic - 25. J. Ribár , 25. M. Vítek , 26. F. Mertl , 40. L. Brůha , 74. T. Kaňa .
Hráči zápasu: V. Aust .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: ROTHSCHEDL David - HANDŠUH Karel, LACH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Nezbývá než věřit. Po minulém víkendu jsme se propadli na dno a pokud chceme soutěž udržet, musíme už konečně vyhrát. Frymburku se venku nedaří, ale musíme se dostat ze sevření vlastní potence v koncovce. Výhra by nás, věřím nakopla.

Tip experta: výhra domácích

Chvalšiny potřebují body jako sůl. Frymburk v bojích o záchranu je relativně ještě v klidu. Pokud se domácí chtějí zachránit musí vyhrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Očekávám vyrovnaný souboj.