J. Fic 65. (p.)
1:3
(0:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2022 13:00

16.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zlatá Koruna veze všechny body z Chvalšin.


Branky


65. J. Fic (p.) - 15. J. Wagner , 30. M. Rytíř , 38. D. Fuciman
19

Týden na to, co byly kvůli nepřízni počasí přeloženy téměř všechny duely 15. kola v soutěži, se Chvalšiny představily znovu na domácí půdě. Tam vyzývaly náročného soupeře, a sice Zlatou Korunu, která byla účastníkem jediného sehraného utkání. Během první půle dostali domácí hráči lekci z produktivity a přestože se jejich hra po změně stran lehce zvedla, dokázali z nařízené penaltu pouze korigovat nepříznivý výsledek. Chvalšinský Sokol tak po prohře 1:3 na první jarní body stále čeká.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Za aprílového počasí, kdy se nad fotbalovým dějištěm střídaly různé povětrnostní podmínky, čelili svěřenci trenéra Petera Fábiána obtížnému úkolu. V boji o záchranu krajské soutěže totiž Chvalšinští potřebují sbírat body za každou cenu a obrání favorizovaného soka by mělo cenu zlata, k čemuž měli skvěle nakročeno. Ihned z kraje vzájemného střetu Fic obdržel průnikovou přihrávku, jenomže ačkoliv osamocen před Trnkou zakončoval na zadní tyč, za překonaným brankářem hostí se míč zastavil na brankové konstrukci.

Tato výstraha donutila zlatokorunské hráče, aby se více tlačili do brány soupeře a z jejich aktivity pramenilo nepřeberné množství střel a následných rohových kopů. Několik prvních se sice neujalo, když dosud bezbrankové skóre držel mladík Kamenský za pomoci bránících hráčů, ale v patnácté minutě se již hosté mohli radovat poté, co centrovaný míč zleva hlavou do sítě usměrnil Jakub Wagner, čímž otevřel gólový výčet sobotního klání.

Po půlhodině hry vedla Zlatá Koruna už o dvě branky. Domácí defenziva nedokázala včas uklidit míč do bezpečné vzdálenosti od své brány a na konci útočné akce aspiranta o přední pozice soutěžní tabulky měnil statistiky Martin Rytíř, jehož střela levačkou zaplachtila ke vzdálenější tyči a o osm minut později uzavřel produktivitu favorizovaného celku Dominik Fuciman. Ten též shodně usměrnil balón do volného prostoru po levici chvalšinského gólmana.

Během prvních pětačtyřiceti minut měli domácí gólových příležitostí opravdu pramálo, ale když se do zakončení dostali, zaváněla situace téměř jistým úspěchem. V jedné takové se po okupaci pokutového území octl Aust, ke smůle Chvalšin ovšem do jeho rány skluzem zasáhl bránící hráč Koruny.

Druhá polovina zápasu přinesla větší snahu chvalšinského týmu, jenomže na vytoužený výsledek to nestačilo. Zatímco nebezpečné snažení hostů likvidoval skvělý Kamenský nebo jejich vlastní nepřesnost ve fázi finálního zakončení, Sokol dokázal alespoň korigovat výsledek na konečných 1:3 díky nařízené penaltě. Ta byla důsledkem nevybíravého zastavené Fučíka ve stoprocentní šanci a jelikož se místní hráči i jejich fanoušci dožadovali karetního trestu, sudí Novák do své kapsy nesáhl ani jedinkrát.

Coby exekutor se pokutového kopu v pětašedesáté minutě chopil Jiří Fic a nekompromisní ranou rozradostnil svůj tým v momentě, kdy se postaral o první jarní trefu Chvalšin. Do konce utkání zbývalo ještě pětadvacet minut, ale skóre na světelné tabuli se již nezměnilo. Zbytek zápasu doprovodilo několik osobních soubojů, které by si žluté varování zasloužily na obou stranách, také i několik nepřesností, zejména v defenzivě domácích, zde ovšem Kamenský svými reflexy další kapitulaci nepřipustil, načež si získal uznání trenérů na obou lavičkách.

Zdroj: Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Ačkoliv jsem po minulém utkání kluky chválil za přístup, bojovnost a odhodlání, musím konstatovat, že zápas se Zlatou Korunou bylo něco katastrofálního. V kabině jsme si před výkopem řekli, jak budeme hrát kombinační fotbal po zemi, ale potom jsme nic z toho nedokázali naplnit. Přistoupili jsme k tomu takovým způsobem, jako by na nás někdo hodil deku, neměli jsme nic. Žádné náběhy, žádné nasazení, nic. Zkrátka konec. Ze zápasu jsem hodně zklamaný, to uznávám. Čekal jsem, že se kluci po minulé prohře zvednou a uvědomí si, že fotbal se nedá hrát staticky. Chyběla nám zejména komunikace, ale i přes výsledek musím doznat, že jsme ve hře měli dobré momenty, které jsme ovšem nedotáhli, byť jich bylo málo. Vyzdvihnout musím výkon našeho mladého gólmana Matěje Kamenského, který sice třikrát inkasoval, ale minimálně osm gólů lapil. Na to, že je takto mladý, se zachoval famózně. Pochvalu i poděkování si zaslouží Láďa Lamač, který nám kvůli nemoci jiných hráčů pomohl a po jeho nástupu na hřiště se hra trochu zlepšila. Svůj úděl na tom měla i poločasová bouře v kabině, kde jsem měl hlavní slovo a přestože jsme se více dostali do hry i díky snížení z penalty, křeč v našem předvedení pořád zůstávala. Minule jsem kluky zřejmě přechválil a oni si má slova přebrali trošku jinak než měli, ale i přesto věřím, že se nám podaří zachránit nejen soutěž, ale i chvalšinský fotbal. Že kluci se po této facce proberou a náš venkovní dvojzápas v příštím víkendu bude o šesti bodech. Musíme nekompromisně bodovat jak v Hrdějovicích, tak i v dohrávce v Sedleci.

SK Zlatá Koruna
Jan Šebelka (hráč): Neočekávali jsme lehký zápas, byť tomu tabulka mohla napovídat. Chvalšiny jsou totiž houževnatý tým. V první půli jsme si vypracovali několik velkých šancí, ze kterých jsem vyprodukovali 3 góly a zaslouženě vedli v poločase. Druhý poločas jsem si trochu zkomplikovali sami, Místo toho aby jsme přidali další 2-3 goly z vyložených šancí, které jsem měl převážně já s Fandou Persánem, tak soupeře necháme nadechnout golem z penalty. Naštěstí jsem zápas na velmi špatným trávníku, kde nešlo moc kombinovat a hrát hezký fotbal, zápas dovedli do vítězného konce. Další důležité body v boji o přední příčky.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - J. Fic [-] (81. V. Decarli [-] ) , L. Fučík [-] , R. Kaprál [-] , V. Aust [-] (46. J. Klíma [-] ) , M. Postl [-] , J. Doubrava [-] , J. Decarli [-] , P. Zwifelhofer [-] (68. L. Lamač [-] ) , D. Lamač [-] , J. Motz [-]

SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - B. Miletić [-] , J. Wagner [-] , J. Zajíc [-] - F. Persán [-] , M. Štěpánek [-] (87. J. Kajgr [-] ) , L. Rapčan [-] , M. Rytíř [-] - J. Šebelka [-] , M. Král [-] , D. Fuciman [-]

Hráči zápasu: M. Kamenský - J. Wagner , M. Rytíř .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Novák Roman - SCHÖNKYPL Miroslav, MAREK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Chvalšiny potřebují nutně body. Se Zlatkou to bude těžký. Ale dá se hrát s každým a věřím,že bod bude mít cenu zlata.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů