4:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2022 13:30

26.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Trhové Sviny jsou mistry!


Branky


16. D. Brůha , 32. J. Macák , 53. J. Jindra , 81. M. Kodras
22

Napínavé poslední kolo nakonec rozhodlo o tom, že titul míří do Trhových Svinů! Ty zvládly svůj zápas s Kaplicí a protože Semice doma padly v nervydrásajícím utkání s Roudným, raduje se právě Spartak!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

V sezónní derniéře se Kapličtí představili na půdě Trhových Svinů bojujících o celkové prvenství v soutěži. Domácím chyběl Kurali, hostující trenér Ginzel už mohl do základní sestavy nasadit Gutheise, pro změnu z ní zase vypadl Aibl. Poprvé od začátku v dresu „áčka“ nastoupil Daniel Mokoš. O první vážnější zakončení se postarali ve druhé minutě favorizování domácí. Na křížný pas si naběhl kapitán Kolář, z pravé strany se dostal do vápna, tvrdou ránu dokázal Schneider vyrazit na rohový kop. Hosté mohli trestat a ne jednou. V šesté minutě Gutheis prostrčil míč do tutové šance Danielovi, ten však nedokázal překonat rychle vyběhnutého gólmana Brůhu, který svůj tým výrazně podržel. O chvíli později měli domácí i notnou dávku štěstí. Po odraženém míči se ve vápně dostal do gólové pozice Ondřej Říha, míč sice netrefil ideálně, ale po teči bránícího hráče byli domácí příznivci hodně rádi, že míč prolétl těsně nad břevnem.

 

V desáté minutě pak Vaniš rozehrál trestný kop na Gondeka, střelu po zemi si Karel Brůha pohlídal. Domácí se posléze připomněli díky kapitánovi Kolářovi, ale křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel. V šestnácté minutě už se ale domácí mohli radovat. Na pravé straně se dokázal uvolnit Jindra, protáhl se do vápna, zpětnou přihrávkou oslovil Davida Brůhu, jenž poslal míč přesně za levou tyč – 1:0.

 

I po inkasované brance se do zakončení dostávali i hosté, ale v koncovce nebyli úspěšní. O vyrovnání se mohl ve 28. minutě postarat Gutheis, k němuž prolétl míč po centru Daniela, jenomže střela mu v dobré palebné pozici nesedla a gólman Karel Brůha mohl zůstat v klidu. Po půlhodině na druhé straně poslal z pravé strany přesný centr do vápna Koláč, k hlavičce se prodral Marek Kodras, hostujícího gólmana Schneidera zachránilo břevno. Na druhé straně po Vanišově přihrávce pálil zpoza vápna tvrdě Mokoš, bohužel jen do míst, kde byl připravený domácí brankář. To Svinenští byli v koncovce o poznání přesnější. Prakticky v té samé minutě Jindra našel na pravé straně Dominika Kodrase, ten pronikl zprava do vápna a po jeho zpětné přihrávce zacílil přesně Jiří Macák – 2:0.

 

Kapličtí nehodlali prodat svou kůži lacino. Nedlouho po druhém obdrženém gólu po Kuchařově přiťuknutí pálil zpoza vápna Gutheis, povedená rána bohužel prolétla těsně vedle levé tyče. V samotném závěru prvního poločasu byli hosté blízko vstřelení kontaktního gólu. Po autovém vhazování Říhy pronikl zprava do šestnáctky Štrbačka, z úhlu mířil nad břevno domácí svatyně. 

Druhý poločas

 Do druhé půle vstoupili Kapličtí se změnou v rozestavení a v úvodu byli hodně aktivní. Po dvou minutách hry po Gutheisově přihrávce střílel Vaniš, přízemní střelu si Brůha pohlídal. Stejný hráč pokoušel střelecké štěstí i v následující minutě, v tomto případě však balón poslal nad branku soupeře. Kontaktní gól měl na kopačce v padesáté minutě po ideální Gutheisově přihrávce Dan Pál, proti křížnému zakončení stačil Karel Brůha zasáhnout reflexivně nohou. A jak už to bývá, když se neprosadil jeden tým, radoval se z gólu tým druhý. Nejprve však ještě Schneider stačil zneškodnit samostatný únik Jindry. Po následném rohovém kopu ale kapituloval. Po rozehrání nakrátko se k míči za vápnem dostal Jan Jindra a skrytou přízemní střelou k tyči navýšil vedení favorita střetnutí – 3:0.

 

Po hodině hry po Novákově přihrávce mohl zvýšit už na rozdíl čtyř branek Marek Kodras, křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel. Komplikace pro hosty přišla nedlouho poté, když musel hřiště po druhé žluté kartě předčasně opustit jinak dobře hrající Vaniš. Po tomto momentu už se utkání jen dohrávalo, i když skórovat mohli ještě hráči obou týmů. V 72. minutě si Schneider poradil se střelou střídajícího Pavla. Záhy na druhé straně Gutheis přihrál míč do tutové šance Svobodovi, ale ten ji doslova zazdil tak, že ani nezakončil. Čtvrthodinu před koncem postupoval sám na branku František Pavel, ale ve vápně se nechal doběhnout a vracející se Ondřej Říha mu míč ukopl. Devět minut před koncem získal výsledek definitivní podobu, když chybu hostujícího obránce potrestal křížnou střelou Marek Kodras – 4:0.

 

O poslední slovo se mohli postarat hosté, ale další finální přihrávku Gutheise nedokázal zužitkovat Svoboda, když branku soupeře minul. Domácí zvítězili zaslouženě. Hosté se o lepší výsledek připravili sami neproduktivní koncovkou. Po skončení utkání se čekalo na výsledek ze Semic, a když se Svinenští dozvěděli, že Semice doma podlehli Roudnému, propukla radost z celkového prvenství a následně tak mohli od sekretáře jihočeského KFS Jiřího Navrátila převzít pohár pro vítěze. Pak již následovaly bujaré oslavy.  

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Trhové Sviny
Marek Kodras (hráč): Neuvěřitelně zamotané bylo poslední kolo naší skupiny, po kterém jsme mohli skončit první, ale i třetí. Kaplice byla v porovnání se začátkem jara oslabena, ale i tak nám především v začátku utkání dělala problémy. Hosté dokonce mohli vést, ale brankář Brůha šance vychytal, a tak jsme se do střílení gólů pustili my, o půli to bylo již 2:0. V úporném horku se ve druhé půlce lehce začala vytrácet síla z hostujících hráčů, což jsme potrestali střelou z vápna po rozehraném rohu - 3:0. Rozhodujícím momentem bylo stažení unikajícího Hrušky Vanišem, který na chvilku zapomněl, že už jednu žlutou má a musel tedy zamířit do sprch. Vyloučení bohužel pro kaplické hráče zcela jasné. Ve čtyřicítkách se v deseti lidem hraje opravdu těžko, takže jsme zápas už bez větších nervů dohráli a přidali ještě jednu branku na konečných 4:0. Po závěrečném hvizdu jsme se z lavičky dozvěděli, že Semice vedou těsně před koncem 3:2. Naštěstí se jednalo o mylnou informaci a ve vedení bylo Roudné, které zápas nakonec vyhrálo, a tak jsme se mohli začít radovat z historického úspěchu! Upřímně se nám celé jaro nepovedlo tolik, jak jsme si představovali a ztratili jsme poměrně hodně bodů. Naštěstí i Semice ztrácely a dotahující se Roudné nezvládlo předposlední zápas s Vodňany. Na naší straně byla samozřejmě i trocha štěstí, ale to k tomu patří. Poslední 3 sezony hrajeme na špici a jen kvůli přerušeným sezonám jsme se o postup nemohli poprat dříve. Naše skupina byla za všechny ty nepostupové roky už slušně našlapaná a vyhrát jí byla opravdu výzva. Stejně jako my by si postup za povedené roky zasloužily Semice, ale i Roudné, které svou šířkou kádru a kvalitou zázemí patří výše než do I.A třídy. Tak uvidíme, kdo nakonec sáhne po postupu a zahraje si s námi i v následující sezoně!




Sestavy


TJ Spartak Trhové Sviny
K. Brůha [-] (72. M. Vrábek [-] ) - D. Tomek [-] , D. Kodras [-] , O. Hruška [-] (68. F. Pavel [-] ) , J. Jindra [-] , M. Valut [-] , J. Macák [-] , A. Perfoll [-] (46. J. Novák [-] ) , M. Kodras [-] , D. Brůha [-] , O. Kolář [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (68. T. Nowak [-] ) , O. Říha [-] , P. Gutheis [-] , R. Daniel [-] (60. M. Lhotský [-] ) , D. Mokoš [-] , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-] (46. D. Svoboda [-] )

ŽK: 62. O. Hruška , 79. J. Novák - 24. J. Vaniš , 53. J. Gondek . ČK: 62. J. Vaniš .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: CIGÁŇ Roman - KŘÍŽ Karel, PICKA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: LUDĚK ZBORNÍK
Tip experta: výhra domácích

Trhové Sviny musí bezpodmínečně získat tři body, pokud chtějí získat titul. Kaplici trápí v jarní části sezóny zranění. Osobně bych byl rád, kdyby hráči Kaplic uhráli alespoň bod, ale myslím, že všechny body zůstanou domácím.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích