Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2022 17:00

20.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Smolenův hattrick pomohl Kaplici ke třem bodům. Za Velešín musel nastoupit i předseda klubu


Branky


20

Po výhře ve Čkyni hostili Kapličtí v derby zápase Velešín. Říká se, že derby favorita nezná, ale přece jenom v tomto střetnutí byli favority Spartakovci. K tomuto je předurčovalo postavení v tabulce. Navíc hostům se ve středeční dohrávce se Strunkovicemi zranili zkušení Pomije s Přibylem, a tak se v základní sestavě objevil brankář Ottenschläger a do dresu musel po letech i předseda oddílu Robert Šebesta. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

O úvodního hvizdu se Kapličtí nastěhovali před hostující šestnáctku. Svého soupeře zatlačili do defenzivy a snažili se, co nejdříve střelecky prosadit. Ve třetí minutě po rohovém kopu Divokého hlavičkoval nad branku Kuchař. Vzápětí pokoušel střelecké štěstí v pádu zakončující Vaniš, gólman Oškrobany míč vytáhl nad břevno. Vzápětí po špatné rozehrávce hostů se do vápna dostal osamocený Dan Pál, padajícího brankáře soupeře překonat nedokázal a nebezpečí zažehnal rázným odkopem Šebesta. V šesté minutě měli domácí výhodu trestného kopu. Centrovaný balón poslal do vápna Gutheis, míč nikdo nezasáhl, načež Oškrobany by u své levé tyče včas a míč vyrazil na rohový kop.

 

Dobývání Velešínské svatyně pokračovalo i v následujících minutách. V jedenácté minutě Divoký vypíchl soupeři balón ideálně pro Gutheise, ten zakončoval zprava po zemi, Oškrobany si jeho pokus pohlídal. Po čtvrthodině hry další rohový kop Spartakovců. Po Centru kapitána Divokého hlavičkoval nad bránu Štěpánek. V sedmnácté minutě další možnost pro Spartakovce. Smolen našel na pravé straně Divokého, přízemní centr prolétl až na zadní tyč, skluzující Kuchař míč nezasáhl ideálně. Nedlouho poté přímý kop ve prospěch domácích fotbalistů. Technická střela Gutheise směřovala k levé tyči, Oškrobany stačil míč vyrazit na rohový kop. Skóre se měnilo po dvaceti minutách hry a zcela po zásluze vstřelili úvodní gól zápas Kapličtí. Z pravé strany poslal centr do vápna Divoký, na levé straně našel nepokrytého Jana Smolena, který si míč zpracoval a přízemní střelou prostřelil Oškrobanyho – 1:0.

 

Ani po vstřelení vedoucí branky Spartakovci neubrali. Vzápětí Divoký na pravé straně uvolnil rozběhnutého Říhu, který pronikl do vápna, míč sice dokázal procedit skrz vybíhajícího gólmana, ale míč se dokutálel na tyčku a následně jeden z obránců míč odkopl do bezpečí. Ve 23. minutě lovil hostující gólman míč ze své sítě podruhé. Z pravé strany centroval Vaniš a nepokrytý Jan Smolen hlavou poslal míč mimo Oškrobanyho dosah – 2:0.

 

A ve 28. minutě už to bylo o tři góly. Dorostenec Ondřej Říha si to zprava namířil do vápna, tvrdou ranou gólmana sice neprostřelil, ale odražený míč v závaru před brankou dorazil do sítě Dan Pál – 3:0. Ve 34 minutě další možnost pro Kaplické. Na hranici vápna Pál uvolnil Gutheise, který se ocitl sám před brankářem, ale s pokusem o přehození u Oškrobanyho neuspěl.  Kapličtí byli dále při chuti. O několik minut později Gutheis před vápnem posunul míč Divokému, technická střela skončila na pravé tyči. Pět minut před přestávkou se do první vážnější příležitosti dostali hosté a hned byli i úspěšní. Jan Schmidtmayer dostal před vápnem dostatek času a prostoru a zacílil přesně – 3:1.

 

Na druhé straně se krátce před poločasem musel ještě činit gólman Oškrobany, který na rohový kop vytáhl táhlou povedenou ránu Aibla. Poločasový výsledek byl pro hosty ještě hodně milosrdný. Kapličtí měli nespočet gólových příležitostí. Naopak hosté vytěžili z minima maximum. 

Druhý poločas

Po změně stran kvalita hry, především z domácí strany, padla do hlubokého průměru. Přesto v 53 minutě postupoval sám na branku Gutheis, ale šanci zhatil Jirský a následná Vanišova střela z pravé strany minula bližší tyč. O dvě minuty později fauloval v šestnáctce Zimek Vaniše a hlavní arbitr nařídil pokutový kop. Tradiční exekutor Petr Gutheis přenechal penaltu Janu Smolenovi, ten ji s přehledem proměnil, zkompletoval svůj hattrick a Spartakovci znovu vedli o tři góly – 4:1.

 

Vzápětí se ovšem z gólu radovali i Velešínští, kteří i svou druhou šanci přetavili v gól. Kučera posunul míč do střelecké pozice Janu Schmidtmayerovi, který střelou po zemi prostřelil Schneidera – 4:2. Ve zbývajících minutách již toho příliš fotbalového k vidění nebylo. Dvacet minut před koncem pokoušel střelecké štěstí Zatloukal, ale Schneider byl pozorný. Na druhé straně pro změnu po Pastierově přihrávce střílel Vaniš jen nad branku. V 73 minutě se domácím podařilo přidat pátý gól, jmenovitě Štěpánkovi, ale proti byl zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Za zmínku pak již stojí snad jen Svobodova střela tři minuty před koncem, která prolétla vedle pravé tyče.

 

Kapličtí v derby zápase potvrdili roli favorita. Z prvního poločasu však měli vytěžit mnohem víc než jen dvoubrankové vedení. Po změně stran se početná divácká návštěva fotbalem již moc bavit nemohla. Tři body se ale počítají. Kapličtí vyhráli potřetí v řadě. V dalším kole je čeká o poznání těžší soupeř, když zavítají do Roudného.

 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (46. R. Daniel [-] ) , O. Říha [-] , V. Aibl [-] (64. E. Pastier [-] ) , F. Štěpánek [-] (76. T. Nowak [-] ) , P. Gutheis [-] , J. Divoký [-] , J. Smolen [-] (64. J. Štrbačka [-] ) , V. Kuchař [-] (83. D. Svoboda [-] ) , V. Čutka [-]

FC Velešín
V. Oškrobany [-] - R. Šebesta [-] , L. Kysela [-] (69. D. Bartizal [-] ) , T. Jirský [-] , V. Ottenschläger [-] (87. P. Škuta [-] ) , K. Zatloukal [-] , J. Smolík [-] , J. Schmidtmayer [-] , M. Kučera [-] , S. Šálek [-] , F. Zimek [-]

ŽK: 61. J. Divoký , 81. J. Vaniš .
Počet diváků: 245. Rozhodčí: Tůma Vítězslav - BARTŮNĚK Pavel, ERNST Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích