0:5
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.05.2022 13:30

19.kolo, Středočeský | Rakovník | III. třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ani Čistá nezastavila pavlíkovský válec


Branky


41. F. Kalaš , 50. F. Kalaš (p.) , 59. P. Chytrý , 66. F. Kalaš , 90. F. Kalaš
16

Komplikace v boji o postup do vyšší soutěže mohla pro pavlíkovské hráče přijít v Čisté. Domácí chtěli získat cenný skalp aktuálně prvního týmu v tabulce, ale hosté byli jasně proti, navíc absence na domácí straně byla znát. První poločas nabídl branku až v posledních minutách, naopak ve druhém už se Pavlíkov rozjel a o vítězi nebyl pochyb.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zahozená penalta

Od začátku bylo jasné, kdo šel s jakým cílem do zápasu. Na domácí straně chybělo hned několik hráčů, především pak obávaný kanonýr Dušička, což hrálo hostujícímu celku do karet. Čistá se tak soustředila spíše na defenzivní činnost a spoléhala na možnost brejkových situací. Na nezvyklém postu stopera nastoupil J. Votroubek ml., tedy další útočná hrozba, na kterou se domácí nemohli nyní spolehnout. Pavlíkov se prezentoval svou klasickou hrou, držel míč na svých kopačkách a postupně se dostával do svého soupeře.

 

První vážnější šance přišla ve 13. minutě. Škrlant poslal dobrý míč na hranici malého vápna, kde branku trestuhodně přestřelil Kalaš. Úvodní dvacetiminutovka byla minulostí a po běžném souboji brankáře s protivníkem, v tomto případě Kratochvíla s O. Polcarem, pískl sudí Tvrz velmi nečekaně pokutový kop. K tomu se postavil Kalaš, který penaltu doslova zahodil, když poslal míč vedle. Čistá tak přežila první šance svého soupeře a po zaváhání Turečka v rozehrávce mohla jít do vedení, ale svou ojedinělou šanci nevyužila. Po půl hodině hry pavlíkovský brankář své zaváhání napravil, když koleny vyrážel samostatný nájezd Schuha.

 

Pavlíkov v závěru poločasu přidal a bylo to znát. Ve 41. minutě se hosté dočkali. Kalaš obdržel míč na hranici vápna, posunul si ho na levačku a střelou z dílny bývalého nizozemského fotbalisty Arjena Robbena poslal míč přímo k tyči - 0:1. Vzápětí mohlo být vedení navýšeno, ale chybu čistecké defenzivy nepotrestal O. Polcar, který pálil pouze do tyče. Následnou dorážku poté zlikvidoval Kratochvíl. Ani ze závěrečného tlaku v první půli favorit utkání další gól nepřidal, a tak se šlo do kabin za těsného vedené hostí.

 

 

 

Pavlíkovský gólostroj

Hned v úvodu druhého dějství se dostal po autovém vhazování do samostatného nájezdu Denk, ale Tureček musel vytáhnout důležitý zákrok. Pár minut poté zahrávali hosté rohový kop. Zakončení pavlíkovského hráče ale po vzoru Luise Suáreze z památného zápasu proti Ghaně na mistrovství světa v roce 2010 vyrazil z brankové čáry Kašpar a uviděl červenou kartu. Dvojitý trest pro Čistou, neboť Kalaš svůj druhý pokutový kop v zápase již proměnil a zdálo se, že je rozhodnuto - 0:2.

 

A také bylo, protože v 59. minutě našel Kalaš centrem Chytrého, který práskl do míče z prvního dotyku a rozvlnil síť - 0:3. Další hřebíček do čistecké rakve zatloukl po hodině hry krásnou střelou do šibenice z přímého kopu Kalaš - 0:4. Krátce poté obloučkem vybídl O. Polcara k zakončení Chytrý, ale ten nemířil přesně. Zápas dospěl do poslední desetiminutovky, kterou započala šance Jirouška. Ten ale hlavičkoval vedle.

 

V posledních momentech utkání si vytvořila svou poslední příležitost k čestné brance také Čistá. Střelu Havlíčka ale zblokoval Chytrý. Následovala poslední pavlíkovská akce a ta už byla gólová. L. Polcar prošel přes tři hráče soupeře, připravil zakončení pro Kalaše na zadní tyči, který stanovil konečné skóre zápasu - 0:5. Čistá v početní nevýhodě na čestný gól nedosáhla a absence několika hráčů ji nedovolila pavlíkovský celek více potrápit.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Čistá
Luboš Havlíček: Na zápas nám chybělo asi pět lidí ze základu, takže proti soupeři jako je Pavlíkov jsme nastoupili s taktikou dobře bránit a snažit se využít nějaký break. To první se nám dařilo celkem plnit až do momentu, kdy jsme dostali červenou a následnou penaltou druhý gól. Tím bylo o zápase rozhodnuto. Co se týče zápasu, Pavlíkov měl téměř celou dobu míč na svých kopačkách, dobře kombinoval. A to ještě neproměnil v prvním poločase penaltu.

SK Pavlíkov
František Kalaš: Do zápasu jsme vstoupili špatně, domácí napadali a nenechali nás hrát. Zahodili jsme penaltu a jednu tutovku. Na konci poločasu jsme naštěstí dali gól, který nás uklidnil. Ve druhém poločase jsme už Čistou přehrávali a přidávali jsme góly, domácí hrozili jen z ojedinělých protiútoků.



Sestavy


TJ Čistá
V. Kratochvíl [-] - S. Tesař [-] , P. Košťál [-] , A. Votroubek [-] (20. P. Souček [-] ) , M. Průcha [-] (73. P. Richter [-] ) , P. Schuh [-] , D. Denk [-] , A. Lauber [-] , P. Kašpar [-] , J. Votroubek [-] , L. Havlíček [-]

SK Pavlíkov
P. Tureček [-] - O. Vávra [-] , A. Bureš [-] , L. Polcar [-] - O. Polcar [-] , P. Chytrý [-] - M. Škrlant [-] (58. J. Jiroušek [-] ) , P. Čech st. [-] (58. J. Erben [-] ) , F. Kalaš [-] , J. Jiřík [-] (77. M. Brož [-] ) , J. Koc [-]

ŽK: 23. S. Tesař , 28. L. Havlíček , 65. D. Denk , 76. P. Souček - 35. J. Jiřík , 63. P. Chytrý , 69. O. Polcar , 72. J. Erben . ČK: 49. P. Kašpar .
Hráči zápasu: J. Votroubek - L. Polcar , F. Kalaš , P. Tureček .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: TVRZ Marek - TÝČE Vladimír, SABO Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip experta: výhra hostů

Ačkoliv bych byl rád, kdyby Čistá vyhrála, tak si myslím, že Pavlíkov si tenhle zápas pohlídá, to samé i postup.

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - Sokol Kroučová | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů