2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.06.2022 17:00

26.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rozlučka Radka Žaluda s vítěznou tečkou


Branky


7

Jako kapitán vedl Lišany do svého posledního zápasu v kariéře Radek Žalud. Oba týmy mohly hrát s klidem, zejména Olešná nemusí řešit sestupové trable. Jediné nedělní utkání se hrálo jako všechny předešlé za úmorného vedra. Domácí tým dopřál svému kapitánovi vítězný odchod, takže rozlučka jak má být!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brácha za bráchu

Velké vedro, suché hřiště a poslední zápas sezóny, kdy jsou oba celky v pohodě, bez sestupových starostí. Tomu odpovídala předvedená hra, která nebyla nikterak vábná. Aktivita byla na straně hostí, kteří si jako první vypracovali šanci a to hned gólovou. Černý vysunul Š. Procházku, který postupoval neatakovaný na L. Řepku, který nahradil na úvodní půl hodinu mezi třemi tyčemi svého bráchu Z. Řepka. Lukáš ukázal, že v brance není pro srandu a gólovku Olešné zneškodnil.

 

Po čtvrt hodině hry bylo dusno také na druhé straně. Po delší době se v brance objevil Fiedler, který ukázal, že chytat rozhodně nezapomněl a přízemní střelu soupeře dokázal vytěsnit mimo nebezpečí. Brankář Olešné svůj tým podržel znovu, ale na střelu Haiflera z 21. minuty byl krátký - 1:0. Pásovka mohla po chvilce vyrovnat, ale i Zadnevulytsia vyhořel na dobře chytajícím L. Řepkovi. A když se z podobné příležitosti neprosadil ani Černý, zdálo se, že mají hosté zakleté kopačky.

 

Po půl hodině se objevil v další dobré příležitosti na vyrovnání Itner, ale centr Vodrážky uklidil z bezprostřední blízkosti vedle tyče. Po půl hodině hry, kdy už hájil domácí branku Z. Řepka, se snažil Itner vyšperkovat střeleckou pozici pro Š. Procházku. Tomu chyběly k zakončení milimetry. Olešná tak svou převahu v kýžené vyrovnání nepřetavila, a tak se musela smířit s jednogólovým mankem.

Vítězná rozlučka

Ve druhém dějství byla na hráčích znát únava a trochu hořkost z velkého vedra. To hrálo do karet více domácím, kteří si užívali míče více než soupeř. Tempo hry nebylo takové a utkání se spíše jen dohrávalo. Do druhého poločasu už nenastoupil v dresu domácích Jankovič, který v základní sestavě ukázal, že bude do další sezóny platným hráčem. Po pár minutách druhého dějství se dostal k nepříliš povedenému zakončení Zadnevulytsia, ale lišanský brankář měl co dělat, aby jeho pokus lapil na brankové čáře.

 

Po hodině hry bylo rušno před Fiedlerem. Sudí Šefara neposoudil zákrok na jeho osobu jako nedovolený, z čehož málem těžili domácí. Střelecký pokus ale orazítkoval pouze tyč. V 75. minutě Lišany další příležitost využily a vzhledem k průběhu druhé půle se ukázalo, že tento gól znamenal pomyslnou tečku za tímto utkáním. Na správném místě ve správný čas byl Kováčik, který potvrdil lišanské vítězství - 2:0. V poslední desetiminutovce se pokusil o změnu skóre Polášek, jeho povedená střela ale mířila jen těsně vedle horní roh lišanské branky.

 

Utkání tak ovládli domácí, kteří se mohli radovat z cenného vítězství. Výhra byla pro kapitána Radka Žaluda, který odehrál svůj poslední zápas a jako správný kapitán se s kariérou rozloučil vítězně.

 

Galerie od Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Do zapásu jsme nastoupili s kluky z lavičky, kteří dostali možnost si zahrát od začátku i vzhledem k rozlučče se svobodou jednoho z našich hráču, ze které jsme se nestíhali včas vrátit. Kluci rozhodně nezklamali a dokonce brácha v bráně dokázal polapit nějakou šanci, které na začátku Olešná měla. Po půl hodině hry si hosté už nic vážného nevytvořili a měli jsme pak ze hry více my. Zápas i vzhledem k velkému vedru byl velmi naročný a byla vidět rychlá únava všech hráčů. Chtěl bych poděkovat hráčům Olešné, kteří nám pomohli se rozloučit s fotbalovou lišanskou ikonou Radkem Žaludem. Tento zápas byl pro něj rozlučkou s fotbalem.

FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Dnes je potřeba v první řadě ocenit kluky obou mužstev, že v tomto počasí utkání vůbec odehráli. Hosté byli aktivnější v první půli, ale své šance jsme neproměnili. Domácí byli naopak lepší v té druhé a nakonec slavili vítězství, jelikož své šance proměnili. Bylo vidět, že utkání se hrálo již jen z povinnosti. My jsme přesto spokojeni s tím, že jsme dotáhli do konce, nebojím se říct, velký fotbalový zázrak, kdy už nás každý odepisoval a měl za jasného sestupujícího. Po osmi kolech jsme měli pouhé dva bodíky, pak se tým semkl a do konce podzimu jsme uhráli celkem devět bodů. Po prvních dvou jarních kolech, kdy jsme výsledkově nezvládli oba domácí zápasy, se zdála situace již naprosto bezvýchodná, ale kluci prokázali skvělý charakter a také kvalitu. Šli za svým cílem a nakonec to dopadlo, že dvě kola před koncem jsme měli jistotu záchrany! Jednalo se pro nás o nejtěžší sezonu v třiceti leté historii klubu, ale nakonec jsme ji společně zvládli.



Sestavy


SK Lišany
L. Řepka [-] (31. J. Feher [-] ) - J. Paseka [-] , J. Haifler [-] , R. Žalud [-] , J. Hildebrand [-] , T. Hrbek [-] , T. Kováčik [-] (77. D. Baluch [-] ) , V. Hamouz [-] , V. Mutinský [-] , J. Jankovič [-] (46. M. Medřický [-] ) , T. Kříček [-] (31. Z. Řepka [-] )

FC Olešná
V. Fiedler [-] - T. Vodrážka [-] , A. Hlavsa [-] , L. Vrbata [-] - T. Itner [-] , J. Procházka [-] - J. Černý [-] - K. Ivančík [-] (69. P. Kollmann [-] ) , V. Zadnevulytsia [-] (73. L. Konopásek [-] ) , R. Polášek [-] , Š. Procházka [-] (74. Z. Přibík [-] )

ŽK: 85. P. Kollmann .
Hráči zápasu: L. Řepka , R. Žalud - J. Procházka .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Šefara Milan - BENEŠ Adam, SABO Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích