Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2022 17:00

26.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Řevničov si na závěr sezóny odvezl bůra ze Šamotky


Branky


7

Řevničov musel bojovat do posledního kola o záchranu v soutěži. A až následující dny ukážou, zda se Sparta opravdu zachránila. Tak či onak, body ze zápasu s tatranskou rezervou nepřivezla. Domácí mají jiné starosti. O jasném vítězství nebyl pochyb, ale... Dost možná se jednalo o poslední zápas fotbalového klubu TJ Tatran Rakovník!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Konec Tatranu?

Problematice a zkáze rakovnického fotbalu se naše redakce bude věnovat v následujících dnech. B-tým Tatranu Rakovnik odehrál dost možná poslední zápas klubové historie. Jediné, co může tento celek brát pozitivně, tak vítězství na závěr své bohaté historie. Nebo se něco změní? V to můžeme jen doufat. Přeci jen v zeleném dresu klubu "z lesa" nastoupilo většina hráčů, kteří na podzim hájili žlutomodré barvy SK Rakovník. Výmysl? Kdepak, to je realita...

 

Pojďme se věnovat ale samotnému zápasu. O rakovnických klubech toho bylo a bude napsáno ještě hodně. Řevničov má také své problémy, především pak setrvání v soutěži. Sestupová matematika v amatérských soutěžích je nepředvídatelná, a tak na každý může s jistotou říci, že se zachrání. I to je případ řevničovské Sparty, která na Šamotce hrála druhé housle. Kvalita byla jednoznačně na domácí straně. Do zápasu nastoupili i hráči, kteří v ten den nastoupili do divizního zápasu s Louny. To je také špatně, ale což...

 

Domácí v závěrečném utkání sezóny drželi častěji míč na kopačkách a měli převahu. Sparta spoléhala na protiútoky, ze kterých také slavili jedinou branku v prvním poločase, ale pojďme postupně. Uběhla čtvrt hodina hry, když o svých kvalitách přesvědčil přítomné fanoušky Jirásek, který otevřel přesnou střelou skóre utkání - 1:0. Dvě minuty po něm se prosadil P. Bohatý, který zakončil jeden z mála protiútoků přesnou střelou k tyči - 1:1.

 

Sotva uběhla půl hodina hry, tak o sobě dal vědět další rakovnický playmaker jménem Červený. Ten práskl do míče a vymetl šibenici Tomešovy svatyně - 2:1. Vyrovnání měl na kopačce autor první řevničovské branky, ale po povedené nahrávce Fujery byla střela "Bohyho" zblokována. První poločas další branku nenabídl, a tak se šlo do kabin za těsného vedení domácího celku.

Dlouhé čekání

Druhý poločas nabídl velmi dlouhé čekání na gól, které prodloužil Husák. Při samostatném nájezdu ho míč neposlechl a řevničovského hráče zklamala koordinace těla. Hostujícímu celku postupně docházely síly, což byla voda na domácí mlýn. Branky ale přišly až v poslední desetiminutovce. Nejprve vložil malou razanci do malé domů T. Bohatý. Úmysl velezkušeného stopera přečetl Červený, který ukončil dlouhé čekání na gól a dal napovědět, kdo tento zápas vyhraje - 3:1.

 

V této době už byl na hřišti člověk několika funkcí jménem Kýzl, který si nepřipouští tlak na svou osobu a i za doby temna rakovnického fotbalu rozdává na pažitu radost. "Zlatanovi" na vstřelení branky po odehraných devadesáti minutách divizního zápasu stačily pouhé čtyři okresní minuty - 4:1. Hostujícímu celku docházel dech a už vzhlížel k následné dokopné. Tatranské béčko ale udeřilo ještě jednou. Kotaska z pozice stopera vyrazil na výlet, vyměnil si míč s Kýzlem a svůj výlet zakončil uvnitř vápna pátým hřebíčkem do řevničovské rakve - 5:1.

 

Galerie od Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník B
Václav Čadek: Po celý zápas jsme drželi míč a postupně se dostávali do šancí. Hosté hrozili především z protiútoků, ze kterých také dali svou jedinou branku. Po naší druhé brance se obě brány uzamkly a i přes šance na obou stranách se na další gól čekalo až do poslední desetiminutovky. V té jsme zvládli přidat unavenému Řevničovu další tři góly a bylo hotovo.

SK Sparta Řevničov
Jan Fujera: K poslednímu zápasu jsme přijeli v dost oslabené sestavě. Soupeř nás dorazil až ke konci zápasu, takže si myslím, že jsme neudělali žádnou ostudu a hlavní je, že jsme zachráněni.



Sestavy


TJ Tatran Rakovník B
R. Zach [-] - M. Těšínský [-] , M. Valcha [-] , M. Jirásek [-] , J. Mareš [-] , J. Červený [-] , M. Kučera [-] , O. Jelínek [-] (80. P. Kýzl [-] ) , J. Kučera [-] (63. J. Vydra [-] ) , T. Kotaska [-] , V. Čadek [-]

SK Sparta Řevničov
P. Tomeš [-] - T. Bohatý [-] , L. Přibyl [-] , J. Murčo [-] - O. Hanzlík [-] (72. J. Pesl [-] ) , J. Fujera [-] , P. Bohatý [-] , M. Beneš [-] - J. Sedlák [-] , J. Husák [-] - J. Smutný [-]

Hráči zápasu: J. Červený , M. Kučera , T. Kotaska .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - ŠKVRNA Miroslav, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích