Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2022 13:30

26.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Roztocká šestiminutovka z říše snů


Branky


7

Lužná až v posledních kolech může dohrávat soutěž s klidem a jistotou setrvání v soutěži. A že tento stav Spartě svědčí, to ukázal první poločas, kdy si vytvořila dvougólový náskok. Ten drželi hosté až do poslední desetiminutovky. Poté ale přišlo něco, co nečekal nikdo. Roztoky v posledních šestiminutách zápas otočily a mohly se radovat ze senzačního vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lužná na koni

Do zápasu vstoupil lépe hostující celek, který svou aktivitu prokázal poprvé v 7. minutě. Přihrávka J. Špičky za obranu nebyla ofsajdová a následné zakončení hostí musel vytahovat konečky prstů Hůla. Lužná si držela převahu a po čtvrt hodině hry šel do vedení. Po chybné rozehrávce domácího celku se dostal míč na pravou stranu ke Šnajdrovi. Luženský fotbalista se dostal do vápna, kde si míč zasekl a bodlem ho poslal ke vzdálenější tyči - 0:1. Krátce po inkasované brance se osmělili domácí, Hruška si vyměnil míč se spoluhráčem, ale střelou ze strany rozvlnil pouze boční síť.

 

Sparta své vedení navýšila. Opět brance předcházelo zaváhání v domácí rozehrávce, po kterém následoval dlouhý míč za obranu. Před vyběhnuvším Hůlou stihl Pokorný připravit míč pro Grila, který uklízel do prázdné - 0:2. A to ještě nebylo ze strany hostí vše. Lužná si nadále vytvářela gólové šance. Gjorgjiev šel sám na Hůlu, ale mířil pouze do tyče. Po povedené kombinaci dostal míč Hornof, který v dobré pozici pálil pro změnu do břevna. Roztoky se nemohly k brance svého soupeře dostat a překonat luženskou defenzivu byl pro domácí fotbalisty velký problém. V kabině tak bylo rozhodně co rozebírat.

Neskutečná šestiminutovka

Roztoky sáhly o poločas k jedné změně, v 55. minutě přišly další dvě a to se ukázalo jako velmi dobrý tah. Hra domácích se zvedla a hosté už nebyli tak dominantní jako v první půli. Po hodině hry nenačasoval Hůla dobře výběh na rohový kop, hlavička soupeře naštěstí pro domácí nemířila do prostoru branky. Později ale roztocký brankář svůj tým podržel, když zlikvidoval samostatný nájezd a držel spoluhráče ve hře o bodový zisk. A po dalším přežitém nebezpečí se podařilo domácímu TJR poprvé překonat Kopřivu, radost ale zhatilo ofsajdové postavení zakončujícího hráče.

 

V 83. minutě nastala pro Roztoky velká komplikace v podobě třetí inkasované branky. Pokorný obdržel z druhé strany vápna míč a stál proti bránícímu hráči. Přes něj poslal chytře míč na zadní tyč a zdálo se, že je rozhodnuto - 0:3. Opak byl ale pravdou. Lužná prostřídala, koncentrovanost Sparty šla dolů, Roztoky vstaly z mrtvých a hned o minutu později zadělaly na pořádné drama. Krátce po rozehrávce ve středovém kruhu následovala precizní nahrávka za obránce, kterou nepohrdl Kaplan a podél Kopřivy rozvlnil síť - 1:3.

 

Lužná si stále myslela, že se nemůže nic stát a že o dvougólové manko nepřijde. O tři minuty později to byl znovu roztocký "Kapuš", který se prosadil v nepřehledné mele po rohovém kopu a patou pod břevno rozjásal domácí publikum - 2:3. O minutu později byla senzance domácích ještě větší. Výkop Hůly prodloužil jeden z domácích na kopačku Jiráska, který se elegantně dostal přes dva bránící hráče a přesnou střelou na zadní tyč srovnal skóre velmi zajímavého zápasu - 3:3.

 

Dámy a pánové, nemožné se stalo možným. Poslední minuta utkání, nákop Hůly za luženskou obranu, která spoléhala na zdvižený praporek pomezního sudí. Čermák ale situaci dohrál, jeho střelu z úhlu Kopřiva úplně vypustil a roztocká euforie mohla naplno vypuknout - 4:3. Radost a emoce domácích doprovázel "blikanec" hostujícího trenéra A. Špičky, který za své rozčílení a poznámky směrem k sudím uviděl červenou kartu. Ve stínu roztockých oslav to bylo to poslední, co tento nevšední duel nabídl.



Ohlasy k zápasu


TJ Roztoky
Matěj Pudil: Začátek zápasu nám vůbec nevyšel a mohli jsme být rádi, že jsme prohrávali jen o dvě branky. Dvě tyče a břevno od soupeře, to mluví za vše. My jsme si pořádně nic nevytvořili. Po změně stran jsme udělali v sestavě pár změn a naše hra se zlepšila, především pohybově. Jak se zápas blížil do svého konce, tak jsme museli vsadit vše na útok a vzadu to otevřít, z čehož jsme dostali třetí branku. Po třetí inkasované brance jsme dali rychlý gól, o tři minuty se nám podařilo dát kontaktní gól a v tomto momentě se vše začalo lámat. Lužná přestala hrát a přišla šestiminutovka jako z pohádky. Tolik emocí jsem v životě nezažil.

TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr: Zápas jsme si prohráli sami. Když vedeme o tři góly, tak bychom to měli udržet a už vůbec ne prohrát. Bereme to jako poučení pro příště. Osmdesát minut jsme byli lepším týmem. Prostřídali jsme a mysleli si, že se nemůže nic stát a přestali jsme hrát. Alespoň na dokopné jsme si pak zlepšili náladu.



Sestavy


TJ Roztoky
M. Hůla [-] - Z. Špimr [-] (55. M. Kaplan [-] ) , O. Čumpelík [-] , V. Krůta [-] (46. M. Pudil [-] ) , M. Fikejz [-] (55. J. Jirásek [-] ) , M. Čermák [-] , P. Hruška [-] , M. Farkas [-] , D. Vejvoda [-] , J. Texl [-] , Š. Masarovič [-]

TJ Sparta Lužná
M. Pokorný [-] - J. Kolínský [-] (46. M. Cibulka [-] ) , V. Pospíšil [-] , P. Staněk [-] , J. Staněk [-] - J. Špička [-] , R. Pokorný [-] , R. Grill [-] (57. M. Koloc [-] ) , F. Hornof [-] (57. V. Svoboda [-] ) - R. Šnajdr [-] (72. S. Fronk [-] ) , K. Gjorgjiev [-] (72. O. Pavlíček [-] ) -

Hráči zápasu: M. Hůla , M. Kaplan , J. Jirásek , M. Čermák .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - ŠKVRNA Miroslav, VYHNANOVSKÝ Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích