0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2022 17:00

22.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Nebezpečnější Kněževes prohrála s produktivnějším Tatranem


Branky


13

Zajímavý souboj se odehrál v Kněževsi, kam zavítala tatranská rezerva. Oba celky se nachází v horní části tabulky, a tak se dal očekávat vyrovnaný souboj. To se také potvrdilo a na gól se čekalo až do poloviny druhého poločasu. Nakonec jediný a vítězný gól má na svém kontě Hájek, který rozhodl o výhře svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový poločas

Začátek zápasu nabídl nepřesnosti na obou stranách a na první šanci se dlouho čekalo. Hřiště bylo pěkně připravené, ale místy až moc suché a míč se tak zejména hostujícímu týmu často zadrhával pod kopačkami. V útoku domácích se pohyboval Vrábík, který měl na starost pokrýt míč a ideálně ohrozit soupeřovu branku, kterou hájil poprvé v této sezóně za B-tým Pešek. Ten spolu se stopery dobře četl hru a dlouhé míče Kněževsi tak nebyly pro hosty problémem. Úvodní zakončení Plačka zpoza vápna bylo možným varovnáním, aby defenziva Tatranu byla na pozoru.

 

Tatranské béčko se dostávalo do zajímavých příležitostí, ale chybělo finální řešení. Prvním, kdo mohl změnit skóre, byl Šíma, ale jeho střelu z úhlu hostující brankář vyrazil do bezpečí. Druhá příležitost kněževeského rychlíka rozhodně volala po gólu. Šíma se uvolnil kolem bránícího hráče a už byl před Peškem, ten ale jeho střelecký úmysl přečetl a nadále držel bezbrankový stav. I na druhé straně před Lennerem bylo dusno. Míč za obranu dostal Hájek, který kněževeského brankáře elegantním dloubáčkem překonal, ale jeho lob zastavilo břevno.

 

V další velké šanci Tatranu se objevil Šrédl, který pronikl z levé strany do vápna. Svůj střelecký pokus ale namířil pouze do Lennera, který dobře zmenšil střelecký úhel. Kněževes si vytvořila další dobré příležitosti. V obou se zjevil Kříž. V prvním případě nedokázal zakončit na zadní tyči, v další šanci ideálně nevyřešil akci dva na jednoho a nabíhající Vrábík tak byl nadále bez střely na branku. Pár minut před koncem poločasu se dostal po závaru v hostující šestnáctce odražený míč ke Kollárovi, jehož zakončení minulo tyč jen o pár centimetrů. První polovina tak branku nenabídla.

Hájkova paráda

Druhý poločas nabídl větší drama než ten první. Jako první se prosadili domácí, když Fiška propálil mezi nohy Peška. Radost domácích ale zhatil zdvižený praporek postranního sudí. Po hodině hry se na druhé straně dostal do zakončení dobře hrající stoper Kotaska, ale jeho střela byla na poslední chvíi zblokována. V dobré příležitosti se objevil po centru Hájek, ale jeho hlavičku na vzdálenější tyč skvěle vytáhl Lenner. V 67. minutě byl vystřídán Vrábík, a tak možná útočná hrozba Kněževsi mírně klesla. O dvě minuty později se za hranicí vápna dostal k míči Hájek, který chytrým obstřelem levačkou trefil levou šibenici - 0:1.

 

Tatran šel do vedení po krásné brance a tlak domácích se zvyšoval. Na hřiště přišel Hertl a na hrot se vysunul Plaček. Velmi dobrou pozici k zakončení si vytvořil Fiška. Ten potáhl míč podél vápna a byť byl tísněn bránícími hráči, tak dokázal zakončit a jeho chytrý a razantní obstřel skončil na tyči. Čas plynul a hosté drželi stále těsné vedení. V 75. minutě šel do hry Kýzl, který se po pár minutách dostal do velké šance, ale i jeho střela byla na poslední chvíli zblokována. Čas plynul a Kněževes vsadila vše na jednu kartu.

 

Po jednom z centrovaných míčů se dostavil k hlavičce Beneš a jeho pokus konečky prstů vyškrábl Pešek na břevno. Míč se od brankové konstrukce odrazil k Plačkovi, který nikým nehlídaný hlavičkoval do prázdné branky. Domácí se šli radovat, ale znovu zasáhl zdvižený praporek, který velmi nelibě nesli jak hráči, tak i domácí příznivci. Své protesty dal najevo, jak je již zvykem, nahlas Hertl, který si za své komentáře vysloužil žlutou kartu.

 

Hosté hráli zataženě a pokusili se navýšit vedení z brejků, těch si ale příliš nevytvořili. Z jednoho takového se mohl prosadit Holý, který mířil z úhlu na zadní tyč. Míč ale branku o kousek minul. Zápas, ve kterém měl více šancí ke gólu domácí tým, nakonec skončil těsným vítězství hostující rezervy.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Jan Plaček: Tatran byl herně lepší, my jsme byli nebezpečnější. Měli jsme i více šancí, dva góly jsme dokázali dát, ale bohužel byl dvakrát mávaný offside. Na okresní poměry to bylo kvalitní utkání.

TJ Tatran Rakovník B
Tomáš Pešek: V tomto zápase vyhrál šťastnější tým. Soupeř dal dva góly, oba mu nebyly po velmi těsných offsidech uznány. Kněževes měla i další gólové šance, jednou nás zachránila tyč. Z našich šancí jsme měli proměnit více než jednu, a vůbec, náš výkon měl být daleko lepší. V naší hře chyběl pohyb, zbytečně jsme ztráceli, nedokázali jsme lépe řešit finální fázi. Kněževes to nezabalila a hrála až do poslední minuty. Nebál bych se říct, že by zápasu daleko více slušela remíza.



Sestavy


FK Kněževes
L. Lenner [-] - T. Šíma [-] (71. R. Hertl [-] ) , J. Vrábík [-] (67. V. Kyncl [-] ) , T. Kejla [-] , L. Vondruška [-] , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] , J. Kříž [-] , V. Beneš [-] , P. Kollár [-] , P. Čihař [-]

TJ Tatran Rakovník B
T. Pešek [-] - M. Valcha [-] , O. Jelínek [-] (71. J. Vydra [-] ) , T. Kotaska [-] , J. Kučera [-] (46. M. Alexij [-] ) , J. Holý [-] , V. Čadek [-] , J. Mareš [-] , M. Hájek [-] , J. Šrédl [-] (75. P. Kýzl [-] ) , M. Kučera [-]

ŽK: 78. V. Beneš , 80. R. Hertl , 91. P. Kollár - 20. J. Kučera , 84. P. Kýzl , 85. J. Vydra .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Leška Martin - VÁŇA Josef, MACHÝČEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Tady je otázka, jak se Tatran sejde nebo nesejde. Jelikož áčko Tatranu hraje již v pátek, tak věřím, že se sejdou v solidní sestavě a přikládám se ke dvojce.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích