1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2022 13:30

22.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešná veze od Berounky důležité vítězství


Branky


12

Olešná bylo dlouho namočená v sestupových vodách. To se ale mění a fotbalisté Pásovky dávají najevo, že odmítají hrát o soutěž níž. Další krok k záchraně mohli udělat v Roztokách, které sezónu už jen s klidem mohou dohrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněná penalta

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří po pár minutách zahrozili. Ze souhry Radka a Martina Poláška mohl těžit Š. Procházka, ale z malého vápna mířil pouze do bránícího hráče. V další šanci se po centru Vodrážky objevil M. Polášek, ale jeho hlavička z blízkosti trefila pouze připraveného Hůlu. V 10. minutě bylo haló na druhé straně. Hlavsa si pokryl ve vlastní šestnáctce míč a Makram ve snaze ho získat zakopl o kapitána hostí a k údivu zejména hostujícího celku sudí Tvrz nařídil pokutový kop. K tomu se postavil sám Makram, ale mířil pouze do tyče!

 

Další sporná situace nastala znovu ve vápně Olešné a znovu u toho byl Hlavsa. Ten byl z bezprostřední blízkosti trefen míčem do horní končetiny, ale tentokrát hlavní sudí nechal píšťalku odpočinout. Po úvodní dvacetiminutovce převzali otěže hry fotbalisté Pásovky. Střela Itnera byla zblokována bránícím hráčem, po nahrávce Vrbaty v dobré pozici pálil nad M. Polášek, který se zjevil i v další gólovce. To když jej vysunul za obranu Vodrážka, následný samostatný nájezd ale poslal o milimetry vedle tyče.

 

I Roztoky zahrozily. Uběhla půl hodina hry a v pozoru musel být i Zemjanek, který vytáhl pěkný zákrok. Ve zbytku poločasu ještě zahrozili hosté ze standardní situace, ale z branky se neradovali. První poločas nabídl dramatické momenty ve vápně nebo velké šance zejména pak na straně Olešné, na první gól si ale museli příchozí fanoušci počkat.

Jeden gól nestačil

Olešná znovu na nic nečekala a od začátku druhého dějství byla aktivní. Obrovskou šanci spálil tentokrát Vodrážka, který po nahrávce od R. Poláška mířil pouze do ležícího Hůly. I v dalším zakončení hrál Vodrážka klíčovou roli, jeho pokus ale prostor branky netrefil. V 58. minutě už to Pásovce vyšlo. Itner narazil míč Černému a ten z rohu velkého vápna možná trochu překvapivou střelou překonal Hůlu - 0:1.

 

O pět minut později se skóre měnilo znovu a znovu to bylo na hostující straně. Znovu u toho byl Itner, který se uvolnil přes bránícího hráče a poslal míč do vápna. Tam jej hrudníkem prodloužil Zadnevulytsia na Vodrážku a ten svou slabší nohou konečně rozvlnil síť - 0:2. Roztoky studená sprcha nakopla k větší aktivitě. V 75. minutě musel likvidovat Zemjanek přízemní střelu zpoza vápna. O dvě minuty později mohli hosté sebrat definitivně naděje svému soupeři na bodový zisk, to by ale musel Hlavsa po rohu Černého hlavičkovat o pár centimetrů přesněji.

 

Závěrečná desetiminutovka znamenala pro domácí poslední naději na možnost porvat se o body. A začala nejlépe, jak jen mohla. Nepovedenou rozehrávku Hlavsy na Zemjanka vystihl střídající mladík Jirásek a prostřelil Zemjanka - 1:2. Závěrečný tlak roztockých hráčů už kromě jediné střely na branku žádné drama nepřinesl a výsledek se do konce základní hrací doby už nezměnil. V závěru se ještě nesportovně ohnal Makram po M. Poláškovi, kterého udeřil do obličeje a byl po zásluze odměněn červenou kartou.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


TJ Roztoky
Matěj Pudil, útočník: Zápas se hrál od začátku ve vysokém tempu. Hned na začátku jsme měli možnost penalty, kterou jsme bohužel neproměnili. Olešná hrála osobku, dobře presovala a nám to dělalo problémy. Celkově si v prvním poločase vypracovala více příležitostí než my. Druhý poločas byl z naší strany klidnější, ale bohužel jsme inkasovali dva góly, ten první dosti nešťastný. Dostali jsme se zpátky do zápasu a vytvořili si i šance. Bohužel v tento moment přišlo několik nepochopitelných rozhodnutí rozhodčího a bylo po zápase. Vyrovnávací gól a později i konečný nátlak byl neustále kouskován výkonem rozhodčího, a tak se otočka nekonala. Je to škoda, ale bohužel s tímhle se nedá moc dělat.

FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Důležité body ze hřiště kvalitního soupeře. Samozřejmě ze začátku při nás stálo štěstí při neproměněném pokutovém kopu. Poté jsme převzali iniciativu a byli lepším týmem. V závěru jsme si utkání zbytečně zkomplikovali, místo abychom vedli o více jak dva góly a utkání v klidu dohráli, tak jsme domácím nabídli kontaktní gól a nervy až do konce utkání. Ale to je fotbal. V příštím kole nás čeká první tým tabulky a již jistý postupující do krajské soutěže a bohužel to vypadá, že budeme postrádat několik hráčů, přesto bych chtěl s předstihem pogratulovat Hředelským jak za historický zisk okresního přeborníka, tak poděkovat za možnost přeložit utkání na neděli z důvodu konání kulturní akce v našem areálu.



Sestavy


TJ Roztoky
M. Hůla [-] - Z. Špimr [-] (63. J. Jirásek [-] ) , . Ben [-] , M. Pudil [-] (81. J. Číhař [-] ) , P. Hruška [-] , M. Fikejz [-] , M. Kaplan [-] (63. M. Merhaut [-] ) , V. Krůta [-] , D. Vejvoda [-] , J. Lejbl [-] , J. Texl [-]

FC Olešná
P. Zemjanek [-] - P. Bučák [-] , L. Vrbata [-] , A. Hlavsa [-] , T. Vodrážka [-] (84. Z. Přibík [-] ) - J. Procházka [-] , T. Itner [-] - J. Černý [-] - Š. Procházka [-] (14. V. Zadnevulytsia [-] ) , M. Polášek [-] , R. Polášek [-]

ŽK: 59. Z. Špimr , 60. J. Texl - 45. M. Polášek , 69. P. Bučák , 75. J. Procházka , 78. V. Zadnevulytsia , 90. R. Polášek . ČK: 90. . Ben .
Hráči zápasu: T. Itner , P. Zemjanek , T. Vodrážka .
Počet diváků: 88. Rozhodčí: TVRZ Marek - BENEŠ Jan, VYHNANOVSKÝ Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Podle tabulky by to měl být jednoznačný zápas, ale rozhodně nebude. Zde se přikláním k vítězství Olešné, která jde za záchranou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích