2:3
(0:0)
60. F. Moučka
70. J. John (p.)
82. F. Moučka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2022 17:00

20.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jesenice překvapila Kněževes


Branky


72. J. Plaček , 75. V. Beneš - 60. F. Moučka , 70. J. John (p.) , 82. F. Moučka
10

Anglický týden pro Jesenici je u konce. Nejprve duel se Hředlemi, následovala středeční dohrávka šestnáctého kola v Zavidově a nyní duel v Kněževsi. Domácí fotbalisté ale náročného programu svého soka nevyužili a nabídli mu body, které Jesenice neodmítla.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový poločas

Jesenice vstoupila do utkání velmi dobře a během prvního poločasu si vytvořila dvě vyložené šance, které ale Lenner vychytal. Kněževes se mohla těšit z návratu svého brankáře, naopak ale chyběl Vrábík. Branka mohla padnout i na druhé straně. Únik dva na jednoho ale nevyřešil dobře Šíma, který hledal před prázdnou brankou Fišku. První poločas tak branku nenabídl.

Moučka rozhodl

Do druhého dějství vstoupila naopak lépe Kněževes. Počáteční aktivita domácích vyústila v brankovou příležitost Fišky, ale ten si v zakončení nevedl vůbec dobře. Jesenice vsadila na jednoduchost a zkoušela překonat domácí defenzivu dlouhými nákopy. Po akci hostí z jednoho takového většina přítomných na stadionu čekala zdvižený praporek, ale sudí Brejník k údivu domácích byl jiného názoru. Toho využil Moučka a po hodině hry přepsal bezbrankový stav - 0:1.

 

O deset minut později následoval znovu míč za obranu, Lenner nedovoleně zastavil jesenického hráče a J. John se z pokutového kopu nemýlil - 0:2. Jesenice získala v 70. minutě velmi luxusní vedení, které chtěla udržet a utkání dovést do vítězného konce. Kněževes ale druhý inkasovaný gól nakopl a domácí rozhodně neřekli poslední slovo. Plaček se častěji vysouval z pozice stopera výš a to se vyplatilo. Svou slabší levou nohou si připsal snad první střelu na branku, která skončila za Flajšingrem - 1:2.

 

O tři minuty později si našel Hertlův rohový kop na zadní tyči Beneš a bylo srovnáno - 2:2. Kněževes cítila šanci na vítězství a k obratu nebylo vůbec daleko. To by ale nesměl na začátku poslední desetiminutovky prodloužit dlouhý míč za obranu Šťastný na Moučku, který svůj nájezd zakončil přesnou střelou - 2:3. Domácí logicky ve zbytku zápasu vsadili vše na jednu kartu. Vysunutí vysokých hráčů ale jakoby tým nepochopil, nepřišel žádný dlouhý míč a když už, tak byl nepřesný. Závěrečný tlak hosté ustáli a mohli se těšit z velmi cenného vítězství.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Jan Plaček: Hosté měli lepší vstup a vytvořili si dvě dobré šance, ale neproměnili. My jsme si postupně zvykli na naše složení, do každého zápasu jdeme v jiné sestavě. Hra se poté vyrovnala a i my jsme měli šanci, ale neproměnili jsme ji a do kabin se šlo za bezbrankového stavu. Do druhé půle jsme vstoupili dobře, ale nedali jsme tutovku. Jesenice hrála na dlouhé míče. Z jednoho takového se dostala přes naší obranu a šla do vedení, které navýšila poté z penalty. My jsme ale během chvilky vyrovnali. Jesenice se ale znovu prosadila z dlouhého nákopu a my jsme závěrečného tlaku už nedokázali vyrovnat. Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém byli šťastnější hosté.

FC Jesenice
Pavel Altman: Tenhle zápas nám docela sednul. V prvním poločase jsme se dokázali dostávát do slušných šancí. Bohužel, žádná se neujala. Zároveň ale nebylo jednoduché vyřešit útočné akce domácích. Důležité okamžiky přinesl druhý poločas. Doufali jsme, že když dáme první gól, tak se Kněževes složí. Ale i za našeho dvoubrankového vedení se nevzdali. My zároveň trochu odešli fyzicky, což vyústilo ve srovnání skóre. Závěr byl z naší strany docela na morál, avšak nechtěli jsme ztratit dobře rozjeté utkání. Nakonec ho pro nás chladnokrevně urval Fanda Moučka.



Sestavy


FK Kněževes
L. Lenner [-] - L. Vondruška [-] (72. V. Kyncl [-] ) , T. Šíma [-] (56. J. Vršecký [-] ) , T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] , J. Kříž [-] , V. Beneš [-] , P. Kollár [-] (22. R. Hertl [-] ) , P. Čihař [-]

FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - F. Moučka [-] , V. Fiala [-] , K. Pros [-] , P. Kotek [-] (61. P. Šťastný [-] ) , M. Pacourek [-] , D. Kapoun [-] , Z. Balý [-] , J. John [-] , P. Altman [-] , J. Mutínský [-]

ŽK: 31. L. Fiška , 40. T. Šíma , 55. R. Hertl - 43. K. Pros , 45. J. Mutínský . ČK: 90. L. Fiška .
Hráči zápasu: F. Moučka , D. Kapoun , J. John .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - BREJNÍK Aleš, ŠKVRNA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: výhra domácích

Vyrovnané utkání, ve kterém více věřím domácím, pokud se dobře sejdou.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích