FOTO: Šlágr jara vyzněl lépe pro Kralupy, mužstvo z Olší stvrdilo postup do I.A třídy výhrou na půdě Staré Boleslavi


Branky


5

Šlágr jara je tady! Do Staré Boleslavi přijely Kralupy, kterým z tohoto utkání stačil jediný bod, aby stvrdily svůj postup. Po velice kvalitním utkání z obou stran se jim povedlo zvítězit a po devatenácti letech oslavily postup do I.A třídy!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Branka v obou sítích

Někdo by si mohl říkat, že zápas takové důlěžitosti a prestiže bude ze začátku hodně opatrný. Ve Staré Boleslavi tomu tak ale nebylo. Divácí byli hned od úvodního hvizdu svědky jedné šance za druhou.

 

Hned ve 3. minutě si na krásný centr naběhl kralupský Jiří Novotný, jeho hlavička však o pár centimetrů branku minula.

 

O dvě minuty později zahrával hostující Petr Junek přímý kop. Jeho přízemní střelu na zadní tyč skvěle vychytal brankář Šejvl.

 

Vzápětí se mohli do vedení dostat domácí. Tvrdou střelu zpoza vápna, která mířila do šibenice, ale fantasticky zneškodnil Šídlo.

 

Poté se začalo hrát více ve středu a zajímavé situace byly k vidění po málu. Územní převahu však měli domácí.

 

Ti se ve 24. minutě dostali do vedení. Po přihrávce Marka Voženílka unikal sám na branku Jan Vodák. Staroboleslavský útočník mazácky přeloboval hostujícího Šídla, a domácí tak vedli 1:0.

 

Za dvě minuty to mohlo být dokonce 2:0. Odražený balón si našel Marek Morvaský, jeho střela však branku minula.

 

O pár minut později to mohly být zase Kralupy, které mohly vstřelit branku. Povedený centr od Junka ale Matějček nezužitkoval.

 

Ve 37. minutě přišel další centr do vápna Staré Boleslavi. Tentokrát byl jeho autorem Zdržálek a adresátem kapitán hostů David Hemr. Druhý jmenovaný nekompromisně zakončil k pravé tyči a rázem bylo srovnáno.

 

Stejná spolupráce byla k vidění i v samotném závěru úvodního dějství, tentokrát však Hemr pálil slepými.

 

Víceméně vyrovnaný první poločas tak skončil nerozhodně 1:1.

 

Kralupští v závěru zvrátili vítězství na svou stranu

Prvních pětadvacet minut druhé půle měla převahu Stará Boleslav, která si dokázala vytvořit několik gólových příležitostí, a párkrát dokonce zazvonila branková konstrukce.

 

V 74. minutě se ke slovu po dlouhé době dostali také hosté, a to konkrétně Dominik Zdržálek. Jeho střela po skvělé individuální akci byla zblokována na roh.

 

O dvě minuty později zahrávali kralupští přímý kop z velice slibné pozice. Jáchym Kulhavý vyslal povedenou střelu, domácí Šejvl ji však skryl v rukavicích.

 

Hosté se postupně zvedali a vytvářeli si jednu šanci za druhou. V 79. minutě neproměnil po chybě v zadních řadách Staré Boleslavi tutovku Jakub Matějček.

 

V 81. minutě už se Kralupy dočkaly. Modrobílé poslal poprvé v utkání do vedení Petr Junek.

 

Hostující útočník mohl o pět minut později navýšit náskok svého týmu. Samostatný nájezd na Tomáše Šejvla ale proměnit nedokázal.

 

V 90. minutě přidal třetí branku Kralup Dominik Zdržálek.

 

V posledních vteřinách hrací doby ještě nastřelil domácí Moravský břevno.

 

To bylo to poslední, co střetnutí mezi Starou Boleslaví a Kralupami přineslo, a tým z Olší si tak po téměř devatenácti letech zahraje I.A třídu.

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Stará Boleslav
Miroslav Sunkovský: Skvělý zápas před skvělou diváckou kulisou. Myslím si, že za druhý poločas jsme si zasloužili vyhrát. Tím, že jsme ale neproměnili šance, které jsme měli, se to nepovedlo. Soupeři gratulujeme k postupu.

FK Kralupy 1901
Luboš Černý: Je to doma! Splnili jsme cíl, který jsme si dali před třemi lety. Dvakrát nás přerušil covid a teď nás proháněla Stará Boleslav. Musím sportovně uznat, že my a právě Bolka jsme byli doopravdy nejlepší v celé naší skupině. První zápas v Kralupech i dnešní to potvrdil. Dneska jsme si to zase rozdali naplno, naprosto otevřeně a byli jsme šťastnější, i když to mohlo být obráceně. Bojovný a vyrovnaný zápas. Jdeme slavit.



Sestavy


FK Slavoj Stará Boleslav
T. Šejvl [-] - M. Voženílek [-] , J. Cruz [-] (33. B. Kondratenko [-] ) , J. Reichert [-] , J. Novák [-] - V. Práger [-] (71. J. Matějovský [-] ) , D. Krulich [-] , M. Moravský [-] , J. Šejvl [-] (81. J. Bušínský [-] ) - P. Bláha [-] , J. Vodák [-]

FK Kralupy 1901
K. Šídlo [-] - R. Culek [-] , M. Řenč [-] , J. Víteček [-] - J. Novotný [-] , D. Hemr [-] , J. Kulhavý [-] , D. Zdržálek [-] , D. Weiner [-] (72. V. Pakandl [-] ) - P. Junek [-] (89. V. Kindl [-] ) , J. Matějček [-] (84. M. Novák [-] )

ŽK: 77. B. Kondratenko - 90. D. Zdržálek .
Počet diváků: 211.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 6. 2022 21:06
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Matouš Vránek

Expert: Kamil Šídlo
Tip experta: remíza

Zápas nejsilnějších týmů jara skončí třetí remízou kola.

Tip: výhra hostů