2:1
(0:1)
32. M. Toman
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.03.2022 15:00

17.kolo, Divize A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dva rozdílné poločasy v městě hermelínů


Branky


68. M. Sirotek , 72. M. Hašek - 32. M. Toman
16

V druhém jarním kole na sebe narazili celky, které z úvodního kola dokázaly vytěžit 3 body. Sedlčany trochu překvapivě, ale zaslouženě zvítězily v Soběslavi, hradečtí dokázali na domácí půdě přetlačit Beroun. Svůj poslední společný zápas se odehrál v Jindřichově Hradci, kde domácí vyhráli 2:1, když v poslední minutě utkání vstřelil vítěznou branku Martin Toman. Jak vypadal tento zápas v městě hermelínů si přečtěte v článku!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hradečtí se ujali vedení

Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce se dalo předpokládat opět spíše taktické a bojovné utkání. To přesně potvrdil začátek utkání. Hráči vědomi si důležitosti utkání hráli především zodpovědně a opatrně. Snažili se nevyrobit žádnou chybu nebo minelu, která by posadila protivníka na koně. S přibývajícím časem se přeci jen začali na trávníku objevovat nebezpečné situace a byli to především hradečtí, kteří byli v tu dobu výrazně aktivnější. Byl na nich vidět lepší pohyb, práce s balonem a větší odvaha směrem dopředu. V této činnosti se činili především kanonýr Toman a kapitán Votava, kteří svou rychlostí víc a víc zaměstnávali defenzivu domácích. Úvodní gólovou šanci měl na noze právě hradecký kapitán, který se po průnikové přihrávce ze středu hřiště řítil zcela sám na domácího gólmana, avšak i vinnou nerovného terénu ve vyložené šanci přestřelil. Sedlčany v tu dobu byly horším týmem, ale dostali dar z nebes v podobě možnosti zahrávání pokutového kopu, kdy po ojedinělém centru ze strany do hostujícího vápna míč špatně zpracoval krajní bek Blažek, ten mu vypíchl domácí záložník a už se chystal zakončit avšak v tu chvíli přišel faul chybujícího zadáka a byla nařízená jasná penalta. Pokutový kop sedlčanských však skvělým zákrokem zneškodnil brankář Hulík a domácí tak nevyužili jedinou příležitost ke vstřelení branky která se jim v prvním poločase naskytla. A tak i v Sedlčanech se potvrdilo otřepané pravidlo nedáš dostaneš. Hradečtí se dostali ke křídelní akci, míč popotáhli do středu hřiště a přihráli nabíhajícímu Vašovi,který poslal centr do domácí šestnáctky, kde si důrazem našel míč Martin Toman a nádhernou střelou otevřel skóre zápasu - 0:1. Domáci zažili studenou sprchu a do konce úvodního dějství čelili tlaku Hradce, tomu se však skóre navýšit nepodařilo když znovu Toman tvrdou křížnou střelou orazítkoval tyč. První půle tedy skončila těsným rozdílem 0:1.

Domácí dokázali skóre otočit

Začátek druhého dějství však přinesl zcela jiný obrázek. Hradečtí nepochopitelně od 46. minuty upustili od hry, která byla účelná v dějství prvním. Přestali být aktivní, ubrali na důrazu i pressinku a jako by se zalekli možného vítězství na sedlčanské půdě. Toho využili domácí hráči, kteří naopak zvýšili aktivitu, postupně si dovolili i více kombinací směrem dopředu, ale k vyrovnání jim pomohla chyba hostů ve středu hřiště. Přišli o míč a z následného kontru domácí Marek Sirotek překonal hradeckého Hulíka - 1:1. Srovnáno! Hosté se nestihli ani vzpamatovat a o tři minuty déle vyrobili další fatální minelu po které dostal domácí záložník míč do malého vápna, kde se nejlépe zorientoval Matěj Hašek, který dokonal obrat skóre - 2:1. Ve zbyvajících dvaceti minutách si hradečtí snažili vytvořit šance na vyrovanání, avšak domácí obrana, která výrazně přidala na důrazu si všechny příležitosti pohlídala. V záchranářškém souboji dvou zcela rozdílných poločasů nakonec zůstali všechny body na domácí půdě. Utkání by více slušela remíza, avšak na to se historie již ptát nebude.

V dalším kole Sedlčany pojedou zkusit překvapit Sokol Lom. A Jindřichův Hradec přivítá na svém hřišti Hořovice.



Sestavy


TJ Tatran Sedlčany
T. Glogar [-] - L. Brotánek [-] , M. Krůta [-] , F. Hofman [-] , P. Lípa [-] (30. M. Hašek [-] ) - M. Hanuš [-] , M. Kdolský [-] , O. Novotný [-] (18. M. Sirotek [-] ) , J. Repetný [-] , M. Dvořák [-] - M. Sochůrek [-] (68. Š. Sosnovec [-] )

FK Jindřichův Hradec 1910
J. Hulík [-] - R. Mischnik [-] (73. M. Völfel [-] ) , J. Škarda [-] (86. M. Distel [-] ) , M. Toman [-] , P. Fical [-] , F. Waník [-] , A. Vaš [-] (73. L. Králíček [-] ) , F. Votava [-] , O. Blažek [-] , A. Šmíd [-] (86. O. Nováček [-] ) , P. Koktavý [-]

ŽK: 44. F. Hofman , 85. M. Hanuš - 60. A. Šmíd , 70. F. Waník .
Místo: Tatran Sedlčany/tráva. Počet diváků: 192. Rozhodčí: CICHRA Matěj - POLENA Jiří, ADÁMEK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Matěj Rybař

Expert: Přemysl Šroub
Tip experta: výhra domácích

Sedlčany překvapivě vyhrály v Soběslavi a to je nabudí i pro domácí západ. Hradec venku nic moc nepředvádí a tady bude tahat za kratší konec.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů