Ve šlágru kola uspěla Kaplice B. Před Křemží jde do trháku


Branky


25. P. Gutheis , 67. T. Vávra , 90. J. Divoký - 20. M. Pliška (p.) , 35. P. Izotov
7

Kapličtí v atraktivním duelu nakonec získali tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Šlágrem čtyřiadvacátého kola okresního přeboru bylo utkání mezi kaplickou rezervou a Křemží. Střetl se první tým tabulky se druhým. Kapličtí měli jednobodový náskok, Křemežští však mají zápas k dobru. Aktivněji začali zápas Kapličtí, kteří před velmi pěknou diváckou návštěvou zahrozili jako první. Ve čtvrté minutě Svoboda posunul míč Gutheisovi, ten z hranice velkého vápna vyslal přízemní střelu k levé tyči, pozorný Kocián byl na zemi včas a míč vyrazil na rohový kop. V sedmé minutě se domácím podařilo Kociána překonat, ale skóre se neměnilo. Trestný kop z pravé strany rozehrál Gutheis na Divokého, ten však napálil míč pouze do břevna. S přibývajícím časem se začali osmělovat i hosté. Ve dvanácté minutě po centru Chromého hlavičkoval nad branku Kamil Rolník. V minutě šestnácté standardní situace ve prospěch hostů. Po centrovaném balónu z pravé strany se do zakončení dostal Tomis, mířil však jen nad bránu Spartaku. Ve dvacáté minutě už se skóre měnilo a vedení se ujali hosté. Pronikajícího Kamila Rolníka ve vápně fauloval Fabián Bílý a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil Michal Pliška, a umístěnou a dostatečně prudkou střelou k tyči překonal domácího brankáře – 0:1.

 

Radost z vedoucí branky vydržela hostům jen krátce. O pět minut později o vedení přišli. Pod inkasovaný gól se velkou měrou podepsal brankář Petr Kocián, který prováhal rozehrávku, napadající Petr Gutheis jej připravil a míč a ten následně skončil v odkryté svatyni hostů – 1:1. Nedlouho poté v akci znovu hosté, před vápnem napřáhl Pliška, povedenou ránu Bílý konečky prstů vyškrábnul na rohový kop. Domácí sice drželi opticky míč častěji na svých kopačkách, hosté byli nebezpeční z brejkových situací a jedna taková situace vedla deset minut před přestávkou ke gólu. Na přesný dlouhý pas si za obranu naběhl Pavel Izotov, dostal se až před brankáře, a sám před Bílým nezaváhal, umístěnou ranou vrátil hostům vedení – 1:2.

 

Kapličtí mohli záhy odpovědět, Divoký přenou kolmou přihrávkou našel vpravo ve vápně Gutheise, křížná střela po zemi se otřela o tyč. Nedlouho poté Zifčák přiťukl míč Gutheisovi, ten pálil sice prudce, ale jen do připravené náruče gólmana Kociána. Ten si poradil i minutu před odchodem do kabin, kdy jeho pozornost vyzkoušel z přímého kopu Gutheis, ale hostující gólman jednobrankové vedení svého týmu uhájil. Do kabin tak odcházeli spokojenější Křemežští. 

Druhý poločas

V úvodu druhé půle pokoušel střelecké štěstí Svoboda, střela po zemi mezi tři hostující tyče nesměřovala. Spartakovci byli i nadále více na balónu, hosté se snažili dál být nebezpeční především po rychlých kontrech do otevřené kaplické obrany. V 56 minutě výhodu přímého kopu pro domácí. K míči se postavil Gutheis, střela minula levou tyč hostující svatyně. Na druhé straně zkoušel pozornost brankáře Bílého Čížek, kaplický gólman pro jeho střele nakonec zasahovat nemusel. Možná klíčový moment zápasu se zrodil v 66 minutě střetnutí, kdy Kamil Rolník ideálně uvolnil rozběhnutého Pavla Izotova, který postupoval z pravé strany sám na branku, ale moment pro zakončení prováhal a vrátivší se Zifčák mu stačil míč vypíchnout. Vzápětí na druhé straně trestný kop z levé strany. Divoký jej rozehrál na Gutheise, přízemní střelu Kocián vyrazil, akce pokračovala, hosté se dožadovali odpískání faulu na polovině hřiště, ale hrálo se dál, na levé straně se uvolnil Divoký, přízemní centr prošel malým vápnem až na zadní tyč, kde nepokrytý Tomáš Vávra míč dorazil do brány – 2:2.

 

V 71. minutě další nebezpečný kontr v podání hostů. Po Opelkově přihrávce poslal tísněný Tomis míč vysoko nad bránu. Krátce na to pokoušel střelecké štěstí Pliška, střela po zemi minula levou tyč. Čtvrthodinu před koncem u postranní čáry se žlutou kartou hrající Michal Chromý zatáhl za dres unikajícího soupeře. Po druhé žluté uviděl červenou a musel předčasně pod sprchy. Navíc neudržel emoce, do rozhodčí kopl míč, a ještě do něj i strčil. Přesto to mohli být hosté, kdo se mohl ujmout vedení. O chvíli později totiž zahrával přímý kop z velmi dobré palebné pozice Pliška, o tečované střele mířil míč k levé tyči, ale Bílý svůj tým podržel a stačil míč vyrazit. Když už se zdálo, že zápas dospěje k nealtovému rozstřelu, prosadili se gólově Kapličtí. Po autovém vhazování z levé strany následoval centr do šestnáctky Vávra přiťukl míč hrudí Jiřímu Divokému a jeho pohotová střela zapadla přesně k pravé tyči – 3:2. V nastaveném čase oslabený soupeř vrhnul zbytky sil do útočení, měl k dispozici i standardní situace, ale do vážnější příležitosti se hosté již nedostali. Spartakovci uhájili vedení v tabulce před svým nejbližším pronásledovatelem.  

 



Počet diváků: 172. Rozhodčí: Křížek Danek - HLADÍK Pavel, LACH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 6. 2022 17:53
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích