Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2016 16:30

21.kolo, Vysočina | Pelhřimov | IV. třída , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

8.0

Zázemí

--

Domácí rozhodli o výhře ve druhé půli


Branky


0

Očekávané místní derby probíhalo za velmi silného deště, což mělo vliv na terén a způsob hry, ne však na její úroveň a bojovnost hráčů. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle se odehrála ve znamení velké převahy hostů, kteří však – možná právě vlivem stále těžšího terénu – nedokázali překonat Libora Chadima v domácí brance. Už po pěti minutách hry byl před pokutovým územím faulován hornoveský Martin Brada a z přímého kopu orazítkoval břevno cerekvické branky. Po akci D. Brady a Fouse se ocitl v dobré šanci R. Makovička, ale jeho střela skončila nad břevnem Chadimovy svatyně. Domácí se dostávali před branku hostí jen velmi sporadicky, příležitost skórovat měl Šimek po akci Plachého a Chadima, za překonaného Zadáka však zaskočili obránci. V pokračování útočné snahy hráčů Horní Vsi postupně neuspěli T. Kubů, který přešel dva obránce, ale zakončil do náruče L. Chadima a M. Brada se svou střelou z 22 metrů nad a ani s technickým obstřelem těsně vedle. Po půlhodině hry měli velkou šanci domácí, když Plachý vyslal po levé straně dopředu P. Chadima, ten po zasekávačce vystřelil do tyče, odražený míč napálil Drda, ovšem odkrytou branku přestřelil. Hosté však nadále domácí přehrávali a vytvářeli si další příležitosti. Chytrý, ale neúspěšný byl lob D. Brady ze 30 metrů, střelu Bělohlávka z podobné vzdálenosti vytěsnil L. Chadim na roh, zakončení D. Brady po přihrávce M. Brady skončilo opět rohovým kopem. Deset minut před přestávkou opět M. Brada z přímého kopu protáhl domácího brankáře, který skvěle zlikvidoval i následnou dorážku Makovičky. Po přihrávce T. Kubů to zkoušel i V. Řepka, ale ani jeho střela nebyla přesná. V závěru poločasu ještě centroval před domácí branku Skokan, ale míč proletěl mezi všemi hráči a poté ho na roh uklidil domácí Pauš. Pro hráče velmi náročných 45 minut tedy skončilo bez branek, což v tuto chvíli bylo pro domácí velmi lichotivé.

Hned po přestávce, už za mírnějšího deště, se představil hezkým zpracováním Šimkova centru a následnou střelou nad střídající Serbus a jakoby předznamenal změnu ve vývoji utkání. Když se po několika minutách opakovaně neprosadil J. Plachý, ke slovu se dostali opět hosté. M. Brada se svou dalekonosnou střelou ještě neuspěl, ale v 55. minutě z velké dálky napálil míč T. Kubů, přeloboval jinak velmi dobře chytajícího L. Chadima a hosté se tak ujali vedení. Vzápětí nepřesně zakončoval v dobrém postavení Fous po akci D. a M. Bradových. Vyrovnanější hru dokumentovala šance domácího Matějky, kdy nejprve z úhlu nepřekonal Zadáka a z následného rohového kopu hlavičkoval těsně vedle. Pak zkušeného Šimka vystřídal Suchý, ve středu hřiště vybojoval míč, kolmo vysunul Vaška Matějku a ten už z očí do očí Zadákovi nezáváhal a srovnal stav na 1:1. Gól domácí ještě více povzbudil v jejich ofenzívní snaze, která se jim vyplatila v 72. minutě, když Zadák neudržel centrovaný míč, Suchý mu ho vypíchl a podél skluzujícího obránce podruhé rozvlnil síť opuštěné branky hostí. Domácí měli možnost své vedení navýšit, zejména když Musilův přízemní centr ve skluzu Serbus nestihl a P. Chadim s míčem doklouzal za brankovou čáru, ovšem mimo branku. Dále po narážečce Serbuse se Suchým, když střela nejlepšího střelce Cerekve jen těsně minula Zadákovu branku a střele Plachého, který nedokázal potrestat chybnou rozehrávku hostí. Ti se v závěru utkání nadechli k velkému náporu a Bělohlávek z přímého kopu z velké dálky donutil L. Chadima k dalšímu těžkému zákroku, z následného rohového kopu D. Brady hlavičkoval Skokan nad domácí břevno. Hrálo se nahoru-dolů, před hranicí šestnáctky vlevo byl faulován Serbus, který pak hlavou poslal Suchým centrovaný míč do branky střežené Zadákem potřetí. Na druhé straně šel výborně hrající D. Brada sám na domácího brankáře, ten však ukázal skvělý reflex a jeho umístěnou střelu do své branky nepustil. Poslední příležitost změnit skóre měl opět výborně hrající D. Brada, když dobře zpracoval dlouhý centr T. Kubů a jeho křižná střela jen těsně minula šibenici. 

Závěrečný hvizd přesného a citlivě rozhodujícího sudího Burzy pak ukončil velmi zajímavé utkání, ve kterém měli v prvním poločase velkou převahu, ale nakonec odjížděli bez bodového zisku. Svoji roli sehrálo i odstoupení po hodině hry M. Brady, jednoho z nejlepších hráčů utkání. Na jedné straně radost z těžce vybojovaného vítězství, na druhé zklamání z dobře rozehraného utkání, ale takový už je fotbal. Každopádně hosté předvedli na cerekvickém hřišti velmi dobrý výkon, uznání si ale zaslouží všichni aktéři zápasu, protože přes prudké přeháňky a vytrvalý déšť připravili divákům výbornou podívanou. 

Všem čtenářům reportů přeji co nejvíce objektivních informací z našich hřišť, radosti z úspěchů jejich klubů a nám všem, abychom ME nesledovali s napětím jen v základní skupině Vítězslav Skopal, SK Horní Cerekev.

Autor: Tomáš Dlouhý



Sestavy


SK Horní Cerekev B
L. Chadim [-] - J. Drda [-] (46. J. Serbus [-] ) , T. Podařil [-] , Z. Dařílek [-] , V. Matějka [-] , V. Pauš [-] (46. O. Musil [-] ) , F. Šimek [-] (62. L. Suchý [-] ) , J. Plachý [-] , P. Chadim [-] , J. Petrák [-] , Š. Filsoch [-]

SK Horní Ves
J. Zadák [-] - M. Skokan [-] , M. Průcha [-] , J. Bělohlávek [-] , M. Rataj [-] - V. Řepka [-] , T. Kubů [-] , M. Brada [-] (62. M. Červený [-] ) , D. Brada [-] - R. Fous [-] , R. Makovička [-] -

ŽK: 78. V. Matějka .
Místo: Hor. Cerekev. Počet diváků: 80. Rozhodčí: BURZA Milan - HAVEL Luděk (N), ČERVENÝ Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.