3:2
(2:1)
18. P. Mikúšek (vl.)
73. J. Coufal
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.04.2022 15:30

16.kolo, Divize D, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lanžhot udolal Havlíčkův Brod


Branky


10. P. Balážik (p.) , 12. P. Balážik , 85. E. Burac - 18. P. Mikúšek (vl.) , 73. J. Coufal
7

Hosty nezlomil rychlý start domácích a až do konce se rvali o remízu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Brankář Havlíčkova Brodu měl plné ruce práce už od úvodního hvizdu. V 5. minutě pořádně vyprášil jeho rukavice Kosorin. Už v 9. minutě právě gólman Mazánek skočil pod nohy unikajícího Burace a pískala se penalta. K té se postavil Peter Balážik a poslal gólmana k druhé tyči, než ke které vyslal balon - 1:0. Jen o tři minuty později se situace opakovala. Znovu unikal Burac, tentokrát jej povalil ve vápně na zem obránce.. Také k druhému nařízenému pokutovému kopu se postavil Balážik a znovu poslal balon na druhou stranu, než skákal gólman - 2:0. Rychlé vedení Lanžhotské možná trošku ukolébalo a toho hosté využili. V 16. minutě unikl po levé straně Coufal, dostal se ke střele z úhlu a ve snaze o zblokování střely tečoval kapitán Mikúšek do sítě, mimo dosah Klimeše - 2:1. První půle byla i nadále divácky atraktivní, hrálo se ve svižném tempu a oba týmy měly dobré šance. Zatímco hostující střílené přihrávky jen létaly vápnem Lanžhota, Burac mohl na druhé straně přidat další branku, ale jeho přehození gólmana se mezi tři tyče nevešlo. A protože i hlavičku Mikúška gólman chytil, šlo se do kabin za stavu 2:1.

Domácí si vedení pohlídali

Druhá půle už tak pohledná nebyla, přibylo nepřesností, a tím pádem také ubylo šancí. Klimeš byl dlouho bez práce, až v 73. minutě na něj Havlíčkobrodští poprvé vystřelili a hned bylo vyrovnáno. Fikarovu střelu Klimeš ještě vyrazil, ovšem Mikúšek při odkopu z otočky trefil jen nohy dobíhajícího Coufala a od něj se balon odrazil do sítě - 2:2. Hosté z Vysočiny se po šťastném vyrovnání zatáhli dozadu a jali se hájit cenný bod. To se jim dlouho dařilo, ale domácím se zdál bod za remízu málo a chtěli si vzít za každou cenu vedení zpět. Jejich střelecká převaha dlouho neměla efekt, nejblíže třetí brance byl v 75. minutě střídající Kleiber, ale jeho hlavičku gólman vyškrábl nad břevno. Téměř tři stovky promrzlých diváků Na Šlajsi se nakonec vítězné branky dočkaly pět minut před koncem. To se do míče ve velkém vápně opřel Burac, trefil se přesně ke vzdálenější tyči a zajistil tak Lanžhotu svou premiérovou divizní brankou desáté vítězství v této sezoně - 3:2. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lanžhot
Jaroslav Hílek (trenér): Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme kombinační převahu, dali jsme z dvou penalt góly a měli jsme tam ještě i další šance. Potom nás trošku rozhodil gól, prakticky z ničeho a trošku jsme znervózněli. Dnes nám chyběla větší zodpovědnost směrem dozadu, to, co nás zdobilo na podzim. Bývali jsme dobře organizovaní a nepouštěli jsme soupeře do šancí. Dnes prakticky každý balon, co šel do našeho vápna, byl nebezpečný. I když jich moc nebylo, představoval bych si to vzadu o něco jistější. Oproti minulému týdnu jsme dali tři branky, což je pozitivní, byly tam i další dobré šance, ale výkon směrem dozadu byl horší než v Hodoníně. Klukům slouží ke cti, že bojovali o vítězství až do úplného závěru. Oproti jiným zápasům jsme ale nebyli tak živí, bylo to takové zpomalenější. Musíme popřemýšlet, čím to může být. Vážíme si ale třech bodů, protože zápas mohl dost dobře skončit i remízou, s kterou bychom spokojení určitě nebyli.

FC Slovan Havlíčkův Brod
Jindřich Adamec (trenér): Po zpackaném úvodu a dvou individuálních chybách jsme z penalt v desáté minutě rychle prohrávali. Pomohlo nám však rychlé snížení, které nás vrátilo do utkání a opět bylo o co hrát. Tým dobře plnil taktické pokyny se kterými jsme do utkání šli. Postupem času jsme začali být nebezpeční a podařilo se nám čtvrthodinky před koncem vyrovnat. Bohužel jsme 5 minut před koncem po ztrátě na půlce hřiště inkasovali rozhodující branku.....Ztráta bodu na konci utkání nás nesmírně mrzí, pořád nás srážejí individuální chyby a už podruhé v řadě začátky utkání. Chci ale mužstvo pochválit za plnění taktických pokynů, a za to jakým způsobem se po špatném začátku dokazalo vrátit do utkání.



Sestavy


TJ Sokol Lanžhot
J. Klimeš [-] - J. Krč [-] , P. Mikúšek [-] , T. Milota [-] , M. Kosorín [-] , E. Burac [-] , T. Kollár [-] (63. N. Mihál [-] ) , P. Šenk [-] , A. Pidruchnyi [-] (88. R. Balážik [-] ) , T. Bartal [-] (70. R. Kleiber [-] ) , P. Balážik [-]

FC Slovan Havlíčkův Brod
J. Mazánek [-] - V. Hloušek [-] , L. Bouma [-] (63. P. Karlík [-] ) , L. Dočkal [-] , J. Bajer [-] , J. Peca [-] (68. V. Novák [-] ) , R. Turek [-] , J. Pabousek [-] (87. J. Pavlík [-] ) , D. Fikar [-] , J. Coufal [-] , M. Cakl [-]

ŽK: R. Kleiber , 57. P. Balážik - 62. J. Peca , 89. P. Karlík , 90. R. Turek .
Hráči zápasu: P. Balážik , E. Burac .
Počet diváků: 290. Rozhodčí: BĚLÁK Marek - JULÍNEK Jiří, MRKVICA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Martin Mužátko

Expert: David Fibingr
Tip experta: výhra domácích

Lanžhot je doma dominantní, proto vyhraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích