Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.08.2015 15:30

4.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Splněná povinnost, nic víc. Plačkov proti oslabenému Hořepníku sice snadno vyhrál, hrou ale nenadchl


Branky


0

Při zápasech Sokola Hořepník si i ten nejnáročnější divák jistě přijde na své. Sokolíci ve čtyřech zatím odehraných zápasech inkasovali 20 gólů, naopak do černého mířili desetkrát, což činí krásný průměr více než sedm branek na zápas. Hořepničtí zatím doplácí na obrovské problémy se sestavou, které vygradovaly právě v Plačkově, kam přijela pouze devítka statečných hráčů v oranžových dresech.

Domácí Plačkov proti oslabenému soupeři nezaváhal, ale svým výkonem rozhodně nenadchl. První půle sice vyzněla mnohem lépe pro domácí, ve druhém dějství už to ale bylo v podání Plačkova jedno velké trápení. Konečný výsledek 7:2 sice vypadá jednoznačně, hosté však za svůj srdnatý výkon zejména po přestávce zaslouží obdiv.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oslabený Hořepník pod těžkou palbou. V Plačkově bylo do poločasu hotovo

Hořepník přijel do Plačkova pouze s osmi hráči do pole, a tak hostující taktika byla jasná, pokusit se o prešovský beton a zároveň doufat, že domácí střelci nebudou mít svůj den. Domácí hned od začátku měli taktovku ve svých rukou, rozjezd byl ale pozvolný. První šanci zápasu si vypracovali překvapivě hosté, obrovský kiks brankáře Novotného však hostující Severa využít nedokázal.

 

Pak až do konce první půle bylo horko pouze před hořepnickou brankou. Domácí po několika nevyužitých šancích se poprvé gólově prosadili ve 12. minutě, když potrestali netaktický výběh jinak výborného gólmana Lapáčka. Šťastným střelcem byl Jiří Kalivoda. Ve 22. minutě gólově udeřilo podruhé. Na centr z pravé strany nejvýše vyskočil Tomáš Keller, na jehož hlavičku pod břevno Lapáček nedosáhl.

 

Hostující gólman se i v následujících minutách ocitl pod těžkou palbou plačkovských ostřelovačů. Ten několika výbornými zákroky roztleskal přihlížející diváky, mezi kterými nechyběl ani humpolecký rodák Jan Kopic, a zklamal domácí střelce. Domácí v těchto chvílích prožívali svou nejpovedenější pasáž zápasu, jejich útočné manévry byly ještě do pauzy dvakrát gólově odměněny.

 

Gólové akce byly v obou případech téměř totožné. Akce středem hřiště, kolmá přihrávka za hostující obranu, marné hořepnické čekání na zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Sólový nájezd potom bez problémů proměnil nejprve Zbyněk Štěpán a o pár minut později i Jiří Kalivoda - 4:0. Za tohoto stavu odcházeli obě mužstva do šatny. Hosté se svěšenými hlavami, domácí s nadějí, že z opakují gólové galapředstavení z posledního domácího zápasu (11:0 proti Žirovnici B)

Hořepničtí ve druhé půli srdnatě vzdorovali, Plačkov zvýraznil skóre až v samém závěru

Druhá půle přinesla do domácích řad všechno možné, jen ne radost z fotbalu. Zato rozpaků bylo až běda. Ale popořádku. Oslabení a ve velkém vedru již značně unavení hostující hráči nejprve inkasovali pátý gól, který vstřelil plačkovský záložník Ondra Kubů a zdálo se, že góly v hostující brance budou kvapem přibývat. Jenže chyba lávky. Za rozhodnutého stavu 5:0 následovalo hořepnické zmrtvýchvstání.

 

Mezi 60.-80. minutou zápasu nebyl rozdíl dvou hráčů v poli téměř znát. Hosté hrající na brejky, využívali své rychlonohé hráče, kteří řádně začali provětrávat plačkovské, do té doby vesměs odpočívající, zadáky. Nejdříve domácí obraně dvakrát utekl Martin Jelínek, který obrovské šance ještě nevyužil. Co nedokázal on, to se ale v následujících minutách povedlo jeho spoluhráčům. V 77. a 79. minutě ukázal záda plačkovské obraně hořepnický rychlík Honza Jelínek, jenž v prvém sólovém nájezdu Novotného překonal střelou k tyči, v druhém případě pak po hokejovém blafáku zakončoval do prázdné brány.

 

Na plačkovských fotbalistech byla v tu chvíli patrná nervozita, lehké zděšení zavládlo i v ochozech. Půlhodinu jak z toho nejčernějšího snu naštěstí pro domácí utnul v 86. minutě Tomáš Keller, který se parádně trefil z volného přímého kopu. Hostující gólman Lapáček se mohl za umě kopnutou střelou jen smutně ohlédnout. Skóre zápasu, ve kterém nebylo o vítězi prakticky od začátku pražádných pochyb, pak uzavřel v poslední minutě duelu dalším výstavním gólem s chutí hrající Lukáš Ehrlich, jenž klasickým angličanem rozjásal domácí věrné fanoušky posedmé.

 

Plačkov si tak do tabulky připsal "povinné" tři body, nad hrou zejména ve druhé půli však srdce domácích diváků rozhodně neplesala. Hosté vyšli ze zápasu sice bodově naprázdno, z Plačkova však rozhodně mohli odjíždět se vztyčenými hlavami.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Ondřej Kubů (záložník Plačkova): Těšili jsme se na kvalitní zápas, bohužel hostující tým dorazil pouze v devíti hráčích, což kvalitu zápasu dost poznamenalo. Nám se celkem povedl první poločas, získali jsme čtyřgólový náskok. Po přestávce už to bylo horší, do dalších zápasů máme určitě co zlepšovat.

TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. (funkcionář Sokola Hořepník): Máme velké problémy se sestavou. Kdykoliv jedem ven, chybí nám snad šest, sedm hráčů. To se pak hraje těžko. Za předvedený výkon zejména ve druhé půli však mužstvo zaslouží velkou pochvalu. Škoda dvou inkasovaných branek v závěru, jinak by naše spokojenost byla téměř stoprocentní.



Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - L. Palán [-] , M. Němec [-] , J. Slavík [-] , R. Hájek [-] - L. Ehrlich [-] , J. Kalivoda [-] , T. Keller [-] , O. Kubů [-] - R. Štěpán [-] (56. R. Smrčka [-] ) , Z. Štěpán [-]

TJ Sokol Hořepník
J. Lapáček [-] - P. Joneš [-] , P. Dlouhý [-] , P. Zíka [-] , M. Jelínek [-] , L. Havlín [-] , M. Severa [-] , T. Jelínek [-] , J. Jelínek [-]

ŽK: 41. J. Slavík - 74. J. Jelínek .
Hráči zápasu: T. Keller , L. Ehrlich - J. Lapáček , J. Jelínek .
Místo: Plačkov. Počet diváků: 100. Rozhodčí: BURZA Milan - MOTTL František (N), JELÍNEK František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.