4:1
(3:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2015 16:00

6.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Cerekev využila dlouhou přesilovku a bez problémů přehrála rezervu Žirovnice


Branky


26. L. Suchý , 30. J. Serbus , 44. J. Havel , 83. J. Havel - 58. O. Doležal
0

Do Horní Cerekve v sobotním odpoledni přijela rezerva Žirovnice, která dvakrát po sobě venku hladce vyhrála. V 6. kole Poutník ligy však narazila na soupeře z trochu jiné kategorie. Domácí tým je v laufu, po kanonádě v Počátkách si hornocerekvičtí brousili drápky na další kořist. Žirovničtí po celý zápas marně odolávali tlaku domácích, k čemuž notně dopomohlo brzké a zcela zbytečné vyloučení kapitána Pavla Doležala za řečnění. Hornocerekvičtí po výhře 4:1 tak i nadále kralují Poutník lize.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Favorit z Cerekve bavil diváky, ofenzivní koncert přinesl do půle tři branky

Domácí  fanoušci, naladěni dobrým výkonem cerekvických hráčů v minulém kole v Počátkách, očekávali podobnou hru i výsledek v utkání s rezervou Žirovnice. Hra od 1. minuty tomu také odpovídala: domácí hráči vysoko presovali žirovnickou rozehrávku, hráli s chutí, měli velkou převahu, jen zakončení vázlo. Hlavně chyběla finální přihrávka. Když už přišla, útočníci ji nedokázali zužitkovat – Jiří Mezera dobrým lobem přehodil brankáře i branku, po úniku Šimáka následoval centr, Suchý přiťuknul zpět na Havla, který jen těsně minul branku. Stejně skončil i trestný kop Suchého či dalekonosná rána Kotena.

 

Hosté odolávali převaze domácích, podpořené vyloučením hostujícího kapitána Pavla Doležala a hrozili jen z rychlých brejků. Paradoxně po jednom z nich v 26. minutě inkasovali: sám na domácího brankáře se hnal Martin Pokorný, Libor Chadim však včasným pádem pod nohy žirovnického hráče míč za svá záda nepustil. Vyrazil jej tak šťastně, že se ho zmocnil Kůta, který jej po křídelním úniku nacentroval přesně na Suchého. Ten zachoval klid v koncovce a přesnou ranou k tyči překonal brankáře Romana Hanzala.

 

Ve 30. minutě opět Suchý uličkou vyzval ke sprintu Serbuse a ten špičkou kopačky zvýšil na 2:0. Další průběh hry přinesl řadu šancí domácích hráčů, které potěšily oko fanoušků, ovšem bez gólového efektu – Serbusův ne nejlépe trefený volej po krásné akci Suchého, Martínkova tyč po centru ze „stejné dílny“, Mezerova hlavička po rohu na Martínka, jehož nůžky vystřelily míč jen těsně nad břevno žirovnické branky. Šest minut před přestávkou mohli skórovat i hosté, ovšem Chadim v domácí brance vytáhl svůj druhý výborný zákrok a střelu do šibenice žirovnického Ondřeje Doležala vyrazil na roh. Změny skóre se diváci dočkali až ve 44. minutě, kdy si po Kůtově autu připravil míč Jakub Havel a z hranice šestnáctky prudce po zemi poslal míč pod padajícím Hanzalem do sítě potřetí.

Lídr tabulky v druhé půli zvolnil, rezerva Žirovnice odjela k Budínu s přijatelnou prohrou

Druhý poločas začal podobně jako první, hned po minutě hry se krajní obránce Jan Razima odhodlal ke střele ze třiceti metrů, která málem prohnula břevno, na tyči skončila i následná Martínkova dorážka. Pak však hosté začali hru vyrovnávat a přišly i první šance. Ryslův trestný kop jen těsně minul Chadimovu branku. Domácí pokračovali v zahazování šancí, tu největší spálil z očí do očí Hanzalovi z pěti metrů Havel. Trest přišel v 58. minutě, kdy domácí zazmatkovali v obranné činnosti, hosté šli do přečíslení, Severa přesně našel Ondřeje Doležala a ten tentokrát nezaváhal – 3:1. 

 

Pak následovala pětiminutovka domácí úporné snahy o zteč hostující branky, ale ani Mezera, ani Serbus dvakrát hlavou neuspěli. V 62. minutě domácí zamkli žirovnické v jejich šestnáctce, ale ani jedna z pěti opakovaných střel nenašla skulinu v obraně hostů. Na cerekvické hráče jakoby padla deka, jejich pohyb už nebyl tak aktivní jako v prvním poločase a akce končily vlivem nepřesností už před pokutovým územím. Přesto měli domácí ještě několik příležitostí k navýšení skóre – Martínek, Mezera – úspěšný byl však jen v 83. minutě Jakub Havel, který zužitkoval přesný centr Michala Kůty a přesnou přízemní střelou překonal žirovnického brankáře počtvrté.



Ohlasy k zápasu


SK Horní Cerekev
Jiří Topka (trenér Horní Cerekve): Spokojený jsem jen se začátkem utkání, do zahuštěné obrany se ale hraje špatně. Hráči nevyužívali střelby ze střední vzdálenosti, po mnoha nevyužitých šancích také logicky přijde v zápase útlum. Dnes podali nejlepší výkon Lukáš Suchý a Jiří Mezera.

FC Slavoj Žirovnice B
Martin Pokorný ( hrající trenér Žirovnice B): Od 15. minuty jsme hráli oslabeni o vyloučeného hráče, což nás hodně poznamenalo. Celý zápas byl v režii domácího mužstva. My jsme jeli do Horní Cerekve bránit. Chyběl nám gólman, tak si do brány stoupl hráč z pole Roman Hanzal, za což mu děkuju. Chytil minimálně čtyři góly a patřil k nejlepším našim hráčům.



Sestavy


SK Horní Cerekev
L. Chadim [-] - J. Razima [-] (75. A. Bečica [-] ) , J. Koten [-] , A. Šimák [-] - L. Suchý [-] , J. Mezera [-] , J. Havel [-] , Š. Filsoch [-] , M. Kůta [-] - J. Serbus [-] , M. Martínek [-] (84. H. Novák [-] ) -

FC Slavoj Žirovnice B
R. Hanzal [-] - J. Metlička [-] , P. Rysl [-] , J. Mach [-] (46. A. Svoboda [-] ) , P. Doležal [-] , J. Omasta [-] (57. T. Severa [-] ) - M. Rušil [-] (87. D. Buchta [-] ) , O. Doležal [-] , M. Pokorný [-] , L. Malý [-] - Z. Musil [-]

ŽK: 11. O. Doležal , 15. P. Doležal . ČK: 15. P. Doležal .
Hráči zápasu: J. Mezera , L. Suchý - M. Pokorný .
Místo: Hor. Cerekev. Počet diváků: 100. Rozhodčí: HOLUB Miroslav - MEZERA Jiří (N), SOSNOVEC Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.