Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2015 15:30

8.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Cerekev neměla s oslabeným Hořepníkem slitování, nasázela mu devět gólů


Branky


0

Hořepničtí již podruhé v této sezoně odehráli venkovní zápas s nestandartním počtem hráčů, tentokrát přijeli do Horní Cerekve pouze v deseti. Domácí s oslabeným soupeřem neměli nejmenší soucit. Celý zápas se odehrával před hostující šestnáctkou. Skóre od začátku duelu utěšeně narůstalo a nakonec se zastavilo na stavu 9:0. Výsledek je vzhledem k obrovskému množství neproměněných šancí domácích hráčů pro hosty ještě milosrdný.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hornocerekvický fotbal jako z partesu odnesli hosté šesti góly

Sobotní duel na cerekvickém hřišti proti sobě svedl soupeře z opačných pólů tabulky, domácí jsou v herní pohodě, hosté navíc přijeli pouze s deseti hráči – tyto faktory vlastně předurčily průběh zápasu, ve kterém byli diváci svědky mnoha útočných akcí domácího týmu. Hned po úvodním hvizdu šli sice dopředu hosté, ale to bylo na dlouhé minuty z jejich strany vše. Už z protiútoku zakončil Martínek do brankáře, po rohu střílí Serbus nad branku soupeře. Tentýž hráč po centru Šimáka strážce hořepnické svatyně nepřekonal ani nadvakrát.

 

 To se mu povedlo až v 10. minutě, když doklepl střelu Martínka, vyraženou opět Tomášem Dlouhým. O minutu později Jan Plachý překvapuje všechny přítomné svým centrem, který skončil na tyči. Za zmínku stojí Šimákovo sólo středem hřiště, které však zakončil prudkou přízemní ranou těsně vedle hostující branky. Pak přišla jedna z mnoha opravdu pohledných akcí domácích, kdy po centru Plachého Suchý přiťukl zpět na Martínka a ten zvýšil na 2:0. Následovala akce Havel – Kůta, kteří si několikrát vyměnili míč a Havel akci zakončil střelou z 18 m těsně nad. Po Havlově centru naběhl do šestnáctky krajní bek Razima a s jeho prudkou hlavičkou si opět poradil T. Dlouhý v brance Hořepníka. Nutno podotknout, že hostující brankář kromě chytání bravurně zvládal i rozehrávku daleko před svým pokutovým územím a snažil se tak eliminovat početní handicap svého mužstva.

 

Domácí však pevně svírali otěže zápasu a po akci Serbus – Martínek střelou do protipohybu branáře zvýšili na 3:0. V tu chvíli dvougólový Martínek vzápětí po Havlově zpětné přihrávce střílí opět nad hostující branku. Po čtvrtině hry jsme se dočkali také jediného rohového kopu hostí, po kterém zase následovaly útočné akce domácích, které zastavil buď T. Dlouhý nebo byly zakončeny nepřesně – Suchý sám před brankářem neprostřelil, Razimovy „polonůžky“ těsně vedle. Až po pravé straně nasadil k dlouhému sólu Kůta a spolehlivě zvýšil na 4:0.

 

Domácí si nadále vytvářeli proti zhuštěné obraně brankové příležitosti, většinu z nich však nedokázali proměnit. Martínek střílí v dobrých pozicích vedle a nad, Serbus rovněž po brankářem vyraženém voleji Razimy. Michal Martínek se však dočkal ještě v prvním poločase a to hned dvakrát, když zužitkoval kolmici Suchého a poté dorazil střelu Kůty a stanovil tak stav po pětačtyřiceti minutách na 6:0. Zvýšit mohl už čtyřgólový střelec těsně před hvizdem, když jeho střela jen těsně minula šibenici Dlouhého branky, Duba střelou z hranice šestnáctky těsně nad či Razima, kterému ve skórování zabránil pozorný brankář hostí. 

Střely 50:1, rohy 19:1, hornocerekvická desítka se však i přes drtivou převahu nečepovala

Po přestávce se obraz hry nezměnil, domácí pokračovali v tlaku a dobývání zhuštěné hostující tvrze, jejich úspěšnost se však nezvýšila. Příležitost zasáhnout do uktání dostalo dalších pět mladých hráčů. Ve druhé části hry si vytvořili 25 příležitostí k zakončení, ale toto dějství poznalo jen jediného střelce, kterým byl Lukáš Suchý. Ten hned třikrát rozvlnil síť v hostující brance. Nejprve přesnou střelou k tyči po přihrávce Kůty, pak zužitkoval Dubův únik a doklepl do odkryté branky a nakonec centr stejného hráče poslal míč do sítě hlavou. Všechny ostatní příležitosti skončily nevyužity, ať  už je zlikvidoval T. Dlouhý, či se projevovala sobotní nemoc domácích – střely těsně nad branku. Hosté měli smůlu také v 80. minutě, kdy se jim zranil při vyrážení bomby Havla nejvytíženější muž – brankář Tomáš Dlouhý, který se za potlesku diváků odebral do šaten a do branky musel hráč z pole.

 

Kladem utkání bylo množství vytvořených šancí, do kterých se dostávala většina domácích hráčů, při koncentrovanějším zakončení mohl být výsledek ještě výraznější. Hosty chválíme za přístup po celou dobu utkání, ve kterém bojovali od první do poslední minuty, povedlo se jim to, co uvedli v pozápasovém komentáři. Na  hořepnických navíc nebyla znát žádná frustrace z průběžného narůstajícího skóre a nehádali se jako jiná mužstva. Hrálo se slušně, rozhodčí Šenigl musel přerušovat hru kvůli nedovoleným zákrokům jen minimálně. Bilance rohových kopů 19:1, domácí zakončovali více než padesátkrát proti jediné střele hostí. 



Ohlasy k zápasu


SK Horní Cerekev
Jiří Topka (trenér Horní Cerekve): Jednoznačný zápas, ve kterém jsme měli možnost vyzkoušet útočnou činnost, musíme zapracovat na proměňování šancí. Našimi nejlepšími hráči byli Michal Martínek a Lukáš Suchý.

TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. (funkcionář Sokola Hořepník): Chybí nám několik hráčů, přijeli jsme utkání odehrát se ctí. Divím se, že jste spadli do okresu, ostatní mužstva výrazně převyšujete.



Sestavy


SK Horní Cerekev
L. Chadim [-] (58. A. Bečica [-] ) - J. Koten [-] , J. Razima [-] (45. Š. Filsoch [-] ) , A. Šimák [-] - M. Kůta [-] , P. Chadim [-] , J. Havel [-] , L. Suchý [-] - J. Serbus [-] (69. T. Pinkas [-] ) , M. Martínek [-] (64. M. Havelka [-] ) - J. Plachý [-] (71. O. Musil [-] )

TJ Sokol Hořepník
T. Dlouhý [-] - J. Jelínek [-] , O. Bíba [-] , P. Starka [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-] , J. Blažek [-]

Hráči zápasu: L. Suchý , M. Martínek - T. Dlouhý .
Místo: Hor. Cerekev. Počet diváků: 45. Rozhodčí: ŠENIGL Jiří - KLUBAL Pavel (N), DLOUHÝ Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.