Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2015 15:00

10.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jiřice ve vyrovnané bitvě přetlačily Hořepník


Branky


0

V Jiřicích se utkaly dva týmy, které se v této sezóně zatím herně i výsledkově trápí. Na hřišti však nebylo vůbec znát, že se střetávají mužstva ze spodku tabulky. Hrál se velmi kvalitní, bojovný, vyhecovaný a do poslední sekundy dramatický fotbal. Z vítězství se před solidní návštěvou nakonec radovali domácí, kteří měli v závěru zápasu obrovské štěstí, když těsně před konečným hvizdem vykopávali míč z brankové čáry. Jiřice se tak bodově posunuly blíže středu tabulky, Hořepník naopak zůstáva s velkou ztrátou předposlední.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přestřelka v první půli, úspěšnější byly Jiřice

Zápas začal velkým tlakem domácího mužstva. V prvních pěti minutách Jiřice nepůjčili hostům míč. Velký tlak domácích přinesl i první branku zápasu. Po centru z levé strany hlavičkoval zcela nepokrytý Jakub Vincenc, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti sice Jakub Kalivoda vyrazil, na dorážku téhož hráče již byl hostující gólman krátký. Hosté se poprvé osmělili v 11. minutě a hned z toho byla vyrovnávací branka. Ťukes mezi Tomášem Dlouhým a Pavlem Moravcem skončil nádhernou brankou, když T. Dlouhý nezištně přihrával a Pavel Moravec vymetl levačkou pavučiny z domácí brány.

 

Poté se hrál pohledný, kombinační fotbal, ve kterém o hezké fotbalové momenty nebyla nouze. Obě mužstva myslela spíše na útočení, a tak bylo dusno před oběma brankama. Domácí hrozili z nebezpečných centrů, hosté to zkoušeli spíše po zemi, když se jim několikrát povedlo vykombinovat domácí obranu, zakončení však bylo nepřesné. Skóre se měnilo až ve 29. minutě, když hosté ve středu hřiště ztratili míč, Jiřice šly do rychlého kontru, který zakončil přesnou střelou David Vincenc. Vyrovnat mohl o pár chvilek později Tomáš Dlouhý, jeho prudká hlavička z malého vápna však skončila na břevně jiřické brány. A tak udeřilo opět na druhé straně hřiště. Ve 32. minutě se trefil kapitán Jiřic Petr Příhoda, jenž se dostal za hostující obranu a podél vybíhajícího brankáře Kalivody dal domácím dvoubrankový náskok.

 

Hosty však dvě inkasované branky v rychlém sledu nepoložily. Hořepničtí často využívali svých šikovných hráčů, kteří buď individuálně nebo po rychlých kombinacích přecházeli do nebezpečných útoků. Jeden z nich pak na konci poločasu dotáhli až do gólového konce. Ve 44. minutě agilní Tomáš Dlouhý přešel přes dva protihráče, počkal na vhodný okamžik k přihrávce na nabíhajícího Ondru Petrů, který ze 16 metrů usměrnil jedovatou střelu přesně k tyči.

Hořepník v posledních vteřinách blizoučko k vyrovnání, Jiřice však výhru se šťěstím uhájily

Chvilku po příchodu z kabin mohl Hořepník vyrovnat stav zápasu. Po rychlém brejku unikl domácí obraně Vojta Filip, který svůj únik zakončil prudkou ranou do břevna. Poté se hrál vyrovnaný fotbal, hráčům na obou stranách však již došel střelný prach. Nuda to ale rozhodně nebyla. Oba týmy měly v průběhu druhého dějství několik možností ke vstřelení branky, hořepničtí v mnoha případech hasili nebezpečí na poslední chvíli. Hosté mohli vyrovnat v 70. minutě, ale Pavel Dlouhý po centrovaném míči svou střelu k tyči dostatečně neutáhnul, brankář Krupička vytáhl míč na roh. Poté opět střílel P. Dlouhý, jeho volej však skončil mimo zařízení. Domácí měli nejblíže ke vstřelení branky v 75. minutě, hořepnické zachránila tyč. 

 

Ve druhé půli bylo na hřišti spousta nervozity. Přispíval k tomu jednak na obě strany nepřesně pískající sudí Přibyl. Olej do ohně však přilévali hlavně domácí diváci, kteří sprostými nadávkami vůči sudímu rozhodně nešetřili. V závěru zápasu hosté vrhli všechny síly do útoku, čímž jiřickým vznikal prostor pro rychlé brejky, ani jeden z nich však domácí do gólové koncovky nedotáhli.

 

Konec zápasu nebyl pro kardiaky. V 94. minutě byli hosté doslova centimetry od vyrovnání. Z pravé strany do zakončení pronikl hořepnický Tomáš Dlouhý, jehož gólovku reflexivně vyrazil brankář Krupička, tím ale nebezpečí pro domácí neskončilo. Krupičkou vyražený míč totiž nepochopitelně kopl jiřický obránce směrem ke svojí brance, balón směřující neomylně do sítě však na brankové čáře s obrovskou dávkou štěstí zastavil domácí hráč, který poté odkopl míč do bezpečí. Pak už přišel závěrečný hvizd sudího. V pohledném, bojovném a dramatickém duelu nakonec bral tři body šťastnější tým Jiřic.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Jiřice
Petr Příhoda - kapitán: Bylo to utrápené vítězství. Začali jsme dobře, ale poté hosté hru vyrovnali. Ve druhé půli jsme měli jak my, tak Hořepník několik šancí, v závěru pak hosté mohli vyrovnat, naštěstí se jim to nepodařilo. Dneska jsme hráli oproti minulým zápasům v téměř kompletní sestavě, snad se budeme takhle scházet i nadále a začneme konečně pravidelně bodovat.

TJ Sokol Hořepník
Jiří Zenáhlík - funkcionář: Za dnešní výkon musím kluky pochválit. Hráli jsme dobrý kombinační fotbal, bojovalo se. V závěru jsme mohli vyrovnat, škoda, že to tam nespadlo. Vyhrál šťastnější tým, každopádně náš dnešní výkon je příslibem do dalších zápasů.



Sestavy


SK Jiřice
M. Krupička [-] - J. Vincenc [-] , R. Čepl [-] (89. J. Frantál [-] ) - P. Příhoda [-] - T. Jůzl [-] , D. Holoubek [-] , D. Vincenc [-] , M. Novák [-] , R. Pexa [-] (55. M. Krankus [-] ) , J. Jůzl [-] , M. Jirků [-]

TJ Sokol Hořepník
J. Kalivoda [-] - T. Dlouhý [-] , P. Moravec [-] , J. Jelínek [-] , R. Filip [-] , P. Starka [-] , O. Petrů [-] , L. Havlín [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-]

ŽK: 70. P. Příhoda - 43. T. Dlouhý .
Hráči zápasu: R. Čepl , J. Jůzl - J. Jelínek , T. Dlouhý .
Místo: Jiřice. Počet diváků: 80. Rozhodčí: PŘIBYL Václav - SADSKÝ Stanislav (N), PECHEK František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.