5:0
(4:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 14:30

12.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Cerekev stále vévodí Poutník lize, tentokrát si smlsla na Božejovu


Branky


6. P. Staněk , 12. M. Kůta , 26. J. Havel , 36. M. Havelka , 88. J. Havel (p.)
0

Hornocerekvičtí po dvou ne zrovna vydařených zápasech si ve 12. kole Poutník ligy v domácích prostředí pohráli s Božejovem. Horní Cerekvi se nadmíru vydařil první poločas, ostatně jsou to právě úvodní dějství, které hornocerekvickým v průběhu soutěže vycházejí na výbornou. Tentokrát tomu nebylo jinak, 4:0 do půle a bylo vymalováno. Po přestávce přišlo klasické polevení, domácí brankostroj se zadrhl, ale na to se historie ptát nebude. Horní Cerekev si po hladké výhře připsala do tabulky tři body a vzhledem k tomu, že Maraton měl toto kolo volno, zvýraznila svůj náskok na čele Poutník ligy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hornocerekvický soubor v prvním poločase zářil

Sobotní duel na dobře připraveném cerekvickém hřišti svedl proti sobě soupeře s velkým rozdílem v bodovém zisku a v průběhu utkání to bylo znát. Už po několika minutách hry Havel z trestného kopu nacentroval míč na zadní tyč božejovské branky, nejvýše vyskočil Pavel Staněk a hlavou zařídil domácím brzké vedení. Hosté měli možnost vyrovnat v 11. minutě, a to hned dvojnásobnou. To střelec prvního gólu Staněk při odkopu míče ve vlastní šestnáctce zasáhl nohou i soupeře a rozhodčí Kalaš za tento zákrok nařídil pokutový kop. Na brankáři neoblíbený puntík 11 m od branky si míč postavil Jan Vacek, ale jeho střelu brankář domácích Libor Chadim vystihl a vyrazil, následnou dorážku do odkryté branky nezvládl hostující Mirek Fučík a Chadimovu branku přestřelil.

 

Po zápase se ukázalo, že to byla jediná vážnější příležitost hostů ke skórování. Minutu nato nasadil k velkému sólu domácí kapitán Michal Kůta, prošel obranou, obelstil i brankáře a do prázdné branky zvýšil na 2:0. Domácí měli stálou převahu i příležitosti ke skórování, po rohu Havla prudce hlavičkoval opět Staněk, tentokrát těsně nad branku. Ve 26. minutě vhodil aut Kůta nečekaně nakrátko na Havla, ten se v pokutovém území soupeře výborně uvolnil a prudkou přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal Lukáše Macha v božejovské brance potřetí.

 

Domácí tlak pokračoval i nadále, po levém křídle unikl průbojný obránce Adam Šimák, jehož centr přes celou branku poslal do sítě počtvrté z voleje Martin Havelka. Brankář hostí Mach pak vykryl únik Martínka a z následného rohu hlavičkoval v dobré pozici Serbus těsně nad. Témuž hráči v další akci zablokovali prudkou střelu směřující mezi tyče obránci, odražený míč pak poslal Jan Plachý opět nad a do třetice Serbus efektním volejem jen těsně minul branku soupeře.

 

První poločas tak skončil přesvědčivým vedením domácích v poměru 4:0. Spokojenost se stavem i hrou neskrýval nejzkušenější útočník v hornocerekvických službách Jaroslav Serbus (34), který v přestávkovém rozhovoru podotkl - "Dnes bych na naší hře nic neměnil, záloha nás bohatě zásobuje dobrými balony, zejména Tomáš Pinkas hraje skvěle. Víc takových zápasů a hraju do padesáti!"

Brankostroj se zadrhl, po přestávce skóroval pouze Jakub Havel

Jak se ve druhé části hry ukázalo, celý zápas někdy nevypadá tak, jak začne. Stačí trochu polevit a pověstné fotbalové štěstíčko kopačky může opustit. Domácí dále soupeře přehrávali, měli i příležitosti ke skórování, na tabuli však dlouhé minuty stále svítil poločasový stav 4:0. Ve 47. minutě šel Havel sám na brankáře, ten reflexivně nohou jeho střelu vyrazil, následnou dorážku Martínek poslal vedle. V 52. minutě unikl Havelka, po jeho centru šel sám na brankáře Macha Kůta, vystřelil však přímo na něj. V 56. minutě ze 30 m zahrozil krásnou střelou Havel a nechal vyniknout Macha,  který skvěle vyrazil na roh. Následný centr Serbus přiťuknul zpět na šestnáctku Kotenovi, ale jeho dobrá střela těsně minula šibenici božejovské branky.

 

V 67.minutě se sám řítil k soupeřově brance Martínek, byl zastaven metr před pokutovým územím jen za cenu faulu, za který obdržel hostující Josef Kumžák červenou kartu a zkomplikoval tak  božejovským naději na případnou úpravu výsledku. Havlův obstřel z trestného kopu Mach bez problémů kryl. Velké chvíle hostujícího brankáře pokračovaly, když chytil Kůtovu střelu a vyrazil Kotenovu „jedovatou“ střelu k tyči.  A když se neujala Staňkova střela ze stejné vzdálenosti (půl metru nad), ani únik Kůty po Šimákově vysunutí, kdy obešel vše včetně brankáře, ale míč mu utekl do autu, ani Musilova střela z hranice šestnáctky těsně vedle šibenice a neuspěl opět Staněk se svou hlavičkou po centru Kůty, poločasový stav se neměnil. Až v 88.minutě byl při zpracování centru ve vzduchu faulován střídajícím Smejkalem Havel, sám faulovaný hráč z pokutového kopu stanovil konečnou podobu výsledku na 5:0.



Ohlasy k zápasu


SK Horní Cerekev
Jiří Topka - trenér: Není mi moc do řeči, opět z naší strany slušný první poločas, ve druhém zase hráči polelvili, a když k tomu přičteme nepřesnosti v kombinaci, opět jsme nedokázali utkání dohrát naplno až do konce. Vyzdvihnul bych výkon Staňka, Martínka a především Kůty.

TJ Sokol Božejov
Libor Kilhof - vedoucí mužstva: Domácí zaslouženě vyhráli, byli jasně lepší. U nás podal velmi dobrý výkon Jaroslav Kumžák, zejména při obranné činnosti.



Sestavy


SK Horní Cerekev
L. Chadim [-] - A. Šimák [-] , J. Koten [-] - J. Havel [-] , M. Kůta [-] - J. Serbus [-] (60. O. Musil [-] ) , M. Martínek [-] (67. A. Bečica [-] ) - M. Havelka [-] , T. Pinkas [-] (58. Š. Filsoch [-] ) , J. Plachý [-] (74. L. Suchý [-] ) , P. Staněk [-]

TJ Sokol Božejov
L. Mach [-] - P. Smítka [-] (74. P. Kubů [-] ) , P. Kubů [-] , R. Kopejtko [-] (68. O. Smejkal [-] ) , J. Kumžák [-] , J. Šátek [-] (82. M. Carva [-] ) , M. Fučík [-] , J. Vacek [-] , J. Pejcl [-] , J. Kumžák [-] , J. Menhard [-]

ŽK: 47. J. Plachý - 60. R. Kopejtko . ČK: 67. J. Kumžák .
Hráči zápasu: P. Staněk , M. Kůta , M. Martínek - J. Kumžák .
Místo: Hor. Cerekev. Počet diváků: 50. Rozhodčí: KALAŠ Ludvík - MEZERA Jiří (N), KNĚŽÍNEK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.