Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 14:30

12.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Počátky s posledním Hořepníkem nezaváhaly, neplodnost v koncovce se jim ale málem vymstila


Branky


0

Do Počátek přijel poslední Hořepník. Vzájemné zápasy, ve kterých Hořepník neobral počátecký tým o body deset let, jakožto postavení v tabulce, postavilo do role obrovského favorita zápasu domácí Spartak. Spartakovci svou úlohu sice potvrdili, zprvu jednoznačně vyvíjející se duel se však nakonec změnil ve drama. Počátky si ale výhru vzít nenechaly, když outsidera porazily 3:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle v jasné režii domácího Spartaku

Zápas na krásném počáteckém hřišti začal podle očekávání tlakem domácích. Hosté spoléhali pouze na obranu, směrem dopředu během první půle nevytvořili prakticky nic. Počátky se snažily o kombinační fotbal, který domácím povětšinou vycházel, nepřesná finální přihrávka však v několika případech připravila domácí tým o možnost gólového zakončení. 

 

Po několika střeleckých pokusech, s kterýma si bez problémů poradil T. Dlouhý, si hořepnický gólman vybral v 16. minutě slabší chvilku, když volej Měkuty z hranice šestnáctky pouštěl v domnění, že střela jde mimo bránu, ta však zaplachtila přesně k tyči a domácí vedli 1:0. Za hosty poté odpověděl z velké dálky Pavel Moravec, jeho dělovku však F. Novotný ztlumil do svých rukavic. Počátecké vedení poté mohl dvakrát navýšit špílmachr Kocourek, v prvním případě po přihrávce Wienera zakončoval do prázdné brány, gólovou radost mu však překazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Ve druhém případě Kocourka vychytal T. Dlouhý, který hlavičku počáteckého kanonýra výborně zlikvidoval.

 

I nadále se první půle hrála podle počáteckých not. Několik pohledných kombinací, kterými domácí rozebrali soupeře, však gólové vyjádření nepřinesly. Hosté se k brance domácích dostávali naprosto minimálně, zajímavá střela Pavla Moravce šla vedle, a tak se vše podstatné dělo před hostující svatyní. Ačkoliv bylo držení balónu 90 ku 10 a příležitostí ke vstřelení pojišťovací branky měli domácí hned několik, skóre se podruhé měnilo až těsně před odchodem do šaten. Domácí dostali ve 42. minutě výhodu trestného volného kopu, ten rozehrál Kocourek nakrátko, míč se poté dostal na penaltu, odkuď zakončoval zcela volný Drechsler, jenž se trefil přesně k tyči. Poté se ještě blýskl střelou ze 20 metrů domácí Tesař, jeho projektil však zastavila tyč hostující brány.

 

 

Hořepník udělal ze zápasu drama, tři body však zůstaly zaslouženě v Počátkách

Druhý poločas začal opět neúspěšným dobýváním hostující branky. Hořepnická obrana pořádala úvodních dvacet minut druhé půle den otevřených dveří, Počátky si v akcích 5 na 3 či 4 na 2 však počínaly až moc exhibičně, místo střel z výhodných pozic hledaly ještě lépe postaveného spoluhráče, což se ovšem míjelo účinkem. Jedna taková akce ale domácím přece jen vyšla, po obloučku za hostující obranu se zjevili dva zcela volní hráči před gólmanem T. Dlouhým, pro zakončujícího Valeše pak nebyl sebemenší problém hostujícího brankáře překonat. 

 

Po této trefě však jakoby Tomáš Dlouhý svou bránu začaroval, z metru chytil gólovku Valeše, jenž hostujícího brankáře napálil míčem do hlavy, poté své sólo nezakončil stoper Dušan Dedera, kterému T. Dlouhý míč nohou vypíchl. Několik střeleckých pokusů domácích pak šlo mimo tři tyče. V 69. minutě se počáteckým jejich bohorovnost při zakončování akcí vymstila. Domácí zahrávali rohový kop, centr do šestnáctky však stopil do svých rukavic T. Dlouhý, jenž poté předvedl nevídanou věc, když vědom si toho, že většina počáteckých hráčů je v hořepnické šestnáctce, si rychle pustil balón na zem a upaloval s ním směrem k domácí brance. Na půlce pak předal míč Martinu Jelínkovi, jenž vysunul do brejku Martina Severu, který přeloboval F. Novotného.

 

Nutno dodat, že podobnou akci poté předvedl Tomáš Dlouhý ještě několikrát, když svou sice riskantní avšak velmi efektivní hrou značně pomáhal svému týmu k přečíslování počáteckých řad. Domácí po inkasované brance notně znejistěli, ta tam byla jejich lehkost a suverenita z úvodních sedmdesáti minut zápasu. Velkou šanci vrátit svůj tým do zápasu měl v 75. minutě hostující Martin Jelínek, který si ve vyložené šanci však špatně srovnal mířidla. Hostující záložník si však vše vynahradil v 84. minutě, když se dostal za domácí obranu a s přehledem obstřelil Novotného. V 85. minutě zahrávali hosté rohový kop, na který se do šestnáctky vydal i jejich gólman, závar před počáteckou bránou ale utnul faul jednoho z hořepnických hráčů.

 

V závěrečných minutách se ještě mohl gólově připomenout elitní střelec soutěže, Vláďa Kocourek by však v sobotu gól nedal, i kdyby se hrálo do půlnoci. Nejdříve jeho trestný kop s přehledem chytil T. Dlouhý, poté mu ve vyložené šanci gólovou radost překazil obětavý P. Dlouhý a ve třetím případě počátecký šutér sice vymotal hostujícího obránce, zcela sám před T. Dlouhým však svou střelu levačkou poslal těsně mimo. Poslední akce zápasu patřila hořepnickým, rychlý brejk z levé strany a následný centr před domácí bránu od Martina Jelínka našel osamoceného Radka Popelku, ten však míč ze tří metrů do počátecké brány dopravit nedokázal, a tak zápas skončil zaslouženou výhrou domácího mančaftu v poměru 3:2.

 

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Hořepník
Radek Popelka - útočník: Dneska jsme nesehráli dobrý zápas. Naši mladí hráči působili zakřiknutě, jako tým jsme si nedokázali kloudně přihrát. Naší oporou byl gólman Tomáš Dlouhý, který hlavně ve druhé půli hojně podporoval útok, čímž nám pomáhal dostat se více do hry. Domácí si tři body zasloužili, byli celý zápas lepším týmem.



Sestavy


TJ Spartak Počátky
F. Novotný [-] - D. Dedera [-] , M. Valeš [-] (92. T. Vít [-] ) , V. Kocourek [-] , P. Wiener [-] (35. V. Šatara [-] ) , M. Tesař [-] , T. Pavlíček [-] , J. Doležal [-] , R. Měkuta [-] , M. Pavlíček [-] , P. Drechsler [-] (65. T. Novotný [-] )

TJ Sokol Hořepník
T. Dlouhý [-] - L. Havlín [-] , V. Mezera [-] , P. Moravec [-] , R. Filip [-] , R. Popelka [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-] (46. M. Severa [-] )

ŽK: 11. P. Wiener , 90. M. Valeš - 87. P. Dlouhý , 89. P. Moravec .
Hráči zápasu: M. Valeš , V. Kocourek - T. Dlouhý , P. Moravec .
Místo: Počátky. Počet diváků: 50. Rozhodčí: BLAŽEK Jiří - BRÝNA David (N), DLOUHÝ Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.