Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.10.2015 13:30

13.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořepník v euforii. Po výhře nad Žirovnicí B se zbavil Černého Petra


Branky


0

Dlouhé týdny čekali fotbalisté Sokola Hořepník na výhru v Poutník lize. Ta poslední přišla ve třetím kole, když si hořepničtí pohráli s Ústrašínem. Od té doby provázel Hořepník jeden nezdar za druhým. Zlepšené výkony z minulých kol body nepřinesly, tříbodové radosti se Hořepník dočkal až nyní, ve 13. kole, kdy na svém hřišti zdolal silnou rezervu Žirovnice. Hosté v Hořepníku zklamali, když toho ze svého umění mnoho nepředvedli. Raritou je hořepnické obsazení postu brankáře. Po brzkém zranění gólmana Kalivody musel mezi tři tyče obránce Petr Starka, jenž se stal již šestým hráčem, který v této sezóně stál v hořepnické brance!!!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hořepník nakročil ke třem bodům v závěru první půle

Do utkání nastoupili domácí opět bez svých opor Tomáše Dlouhého a Jana Jelínka a ve tvářích všech byla opět obava o výsledek. Následující minuty ukázaly, že zbytečně. Po opatrném začátku zahrávali hosté v páté minutě trestný kop a tvrdá střela skončila na natažených prstech brankáře Jakuba Kalivody. Byl to výborný zákrok, bohužel i poslední. Do brány musel bek Petr Starka. V 15. minutě ukázal mladý šestnáctiletý Luděk Havlín, že do něj Hořepník nevkládá naděje zbytečně, s velkým zrychlením ukázal záda žirovnickým obráncům a naservíroval míč před prázdnou bránu vystřídavšímu Tomáši Jelínkovi, pro kterého již vstřelení gólu byla snadná úloha. Ve 20. minutě ukázal tým hostů, proč minule vstřelil osm golů. Rychlý kapitán Pokorný proběhl hořepnickou obranou a z deseti metrů přestřelil bránu v jasné pozici. Domácí obránci pochopili od koho bude hrozit největší nebezpečí, ve 28. minutě ovšem Pokorného znovu neuhlídali, ten si svůj rychlý slalom zopakoval a tentokrát tvrdá střela skončila od tyče v brance.


Hořepník poté do hry nasadil pozdě příchozího Jana Jelínka, který vystřídal výborně hrajícího Havlína. Jan Jelínek byl tak jako vždy klíčovou osobností zelenobílého souboru a hned v první akci dokázal hostujícímu brankáři, s kým má tu čest, ten byl po vzájemné srážce těžce otřesen. Ve 41. min. zahrál ze strany krásně trestný kop Ondra Petrů na hlavu Jana Jelínka, který přeskočil všechny a míč zavěsil do sítě. A aby toho pro hosty nebylo málo, tak v následné akci opět přeskočil brankáře Hanzala Vojta Filip, jeho hlavička měla také správný směr - 3 : 1.

Druhá půle stvrdila hořepnickou tříbodovou radost

Jak první poločas skončil, tak ten druhý začal. Ve 46. minutě po skvělém úniku Jana Jelínka a přihrávce před prázdnou bránu nebylo pro Vojtu Filipa těžké doručit čtvrtou gólovou zásilku do žirovnické brány. V 62. min. zahrával hostující bombardér Hřib trestný kop, ale Starka vytáhl skvělý zákrok na brankové čáře. V další minutě naopak domácí kanonýr Moravec atakoval z trestného kopu hostující zeď a brankáře dvěmi pumelicemi, které umí v této soutěži snad jen on. V 65. minutě viděl jinak výborný rozhodčí Poul spornou ruku v pokutovém území domácích. Penaltu zahrál ovšem Roman Hřib vedle. V 70. min. přestřelil ve velké šanci Jan Jelínek a v 72. minutě ho napodobil Martin Jelínek, který těsně minul šibenici.


Zdálo se, že se zápas v klidu dohraje. Hráči však byli proti. V 80. min. propadl krásně kopnutý roh Vojtou Filipem k Pavlovi Dlouhému, který bez rozmyšlení krásně zavěsil do šibenice hostující brány. Radost domácích byla obrovská. V 85. min. ji trochu zkalil nepřesným odkopem brankář Starka, jelikož mu hostující Svoboda z poloviny hřiště vrátil balon do jeho brány. Kaňkou a celkem zbytečnou byl dvojnásobný tvrdý zákrok Hřiba na mladé domácí hráče, po těchto zákrocích nemohlo přijít nic jiného než vyloučení. Škoda, jinak to byl zápas oboustranně slušný a hosté byli výborným soupeřem.


Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: Celou podzimní sezónu říkáme, že nad naším mladým týmem nelámeme hůl, dnes hráči konečně dokázali, že tyto slova mají platnost a že v hráčích potencionál je. Dnes máme všichni z vítězství a hlavně z předvedeného výkonu radost.

FC Slavoj Žirovnice B
Martin Pokorný - hrající trenér: Zápas se nám vůbec nepovedl, domácí měli větší chuť do zápasu a touhu získat tři body, což se jim povedlo a zaslouženě vyhráli.



Sestavy


TJ Sokol Hořepník
J. Kalivoda [-] (8. T. Jelínek [-] ) - P. Starka [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-] , L. Havlín [-] (26. J. Jelínek [-] ) , R. Filip [-] , P. Moravec [-] , V. Mezera [-] , O. Petrů [-] (81. M. Severa [-] )

FC Slavoj Žirovnice B
R. Hanzal [-] - R. Hřib [-] , L. Malý [-] , P. Rysl [-] (1. T. Severa [-] ) , J. Metlička [-] - M. Rušil [-] , J. Omasta [-] , D. Buchta [-] (46. M. Tomšů [-] ) , V. Morava [-] (22. M. Kořínek [-] ) - M. Pokorný [-] , J. Mach [-] (70. A. Svoboda [-] )

ŽK: 66. V. Mezera , 75. P. Zíka - 44. R. Hřib . ČK: 87. R. Hřib .
Hráči zápasu: P. Moravec , V. Filip , O. Petrů - M. Pokorný .
Místo: Hořepník. Počet diváků: 40. Rozhodčí: POUL Daniel - DLOUHÝ Pavel (N), SOSNOVEC Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.