Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.11.2015 13:30

14.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořepnický Jan Jelínek hattrickem sestřelil rezervu Kamenice nad Lipou


Branky


0

Hořepníku, který nezažil zrovna vydařený podzim, se poslední dvě kola vydařila na výbornou. Po zasloužené výhře nad rezervou Žirovnice si hořepničtí smlsli na další rezervě. Tentokrát zlepšenou hořepnickou formu ucítilo béčko Kamenice nad Lipou. To přijelo do Hořepníka bez několika hráčů základu, což domácím přece jen trochu ulehčilo honbu za třemi důležitými body. Trochu klidnější zimní přestávku Hořepníku zařídil hattrickem kanonýr Jan Jelínek, který byl pro hostující obránce naprosto nestravitelným soustem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hořepnickému tlaku kamenická rezerva v první půli odolala

Domácí, vědomi si důležitosti zápasu, vstoupili do utkání proti rezervě Kamenice aktivně. V první velké šanci zápasu však neuspěl Tomáš Jelínek, míč z jeho hlavičky orazítkoval pouze tyč hostující brány. Po této akci se chvíli nehrálo, neboť s bolestivou grimasou se o ošetření přihlásil brankář Kamenice David Macháček. Kamenický gólman, jenž měl potíže s ramenem, nakonec v utkání pokračoval a nutno dodat, že podal heroický výkon. Byly to právě zákroky Davida Macháčka, které držely hosty ve hře o body až do konce duelu. V sedmé minutě zápasu přišla totožná akce, pouze s tím rozdílem, že se odehrála na opačné půlce hřiště a měla gólové vyústění. Trestuhodně osamocený hostující kapitán David Schober hlavičkoval z úrovně penalty přesně k tyči. Za letícím míčem se domácí brankář stačil pouze smutně ohlédnout a pak ho vylovit ze své sítě.

 

Prožitý šok z inkasovaného gólu nechal na domácím mužstvu stopu. Hořepník byl sice v průběhu první půle aktivnějším týmem, šancí si však moc nevytvořil. Vyrovnat mohl ve dvacáté minutě Honza Jelínek, jeho střelu však David Macháček bravurně vyrazil. Poté v dobré pozici mířil nad Martin Jelínek. Mnoho nadějných akcí domácího mužstva hasil včasným výběhem kamenický brankář, který byl velkou oporou svého týmu. Zahanbit se ale nenechal ani v domácí bráně stojící Tomáš Dlouhý. Toho nejvíce zaměstnával ostřelovač David Schober. Jeho střelu z trestného kopu domácí brankář udržel na svých rukavicích. Chvíli poté se blýskli stejní aktéři. David Schober nádherně vystřelil ze 30 metrů, míč směřující do šibenice domácí brány však skvěle vytáhl T. Dlouhý na roh.

 

Domácí se zaslouženého vyrovnání dočkali ve 41. minutě zápasu. Po pasu Pavla Moravce přeskočil hostujícího brankáře Jan Jelínek. Jeho hlavička sice skončila na tyči, odražený míč si ale znovu našel J. Jelínek, který ho uklidil do prázdné brány. První poločas tak skončil smírným výsledkem 1:1.

Neudržitelný Jan Jelínek vystřelil Hořepníku zlaté tři body

Jestliže v prvním poločase se hrál celkem vyrovnaný fotbal, ve druhé půli už zápasu dominovali domácí, kteří měli utkání plně ve své režii. Výborný kamenický brankář však držel své mužstvo v naději o body až do závěrečného hvizdu sudího. Hořepník šel do zaslouženého vedení v 55. minutě, když po úniku z pravé strany Jan Jelínek z úhlu technicky obstřelil D. Macháčka.

 

Poté měli domácí několik dalších příležitostí, ale skóre se dlouho neměnilo. Hosté ve druhé půli hrozili pouze z centrovaných míčů, ty však většinou s přehledem do svých rukavic sbíral Tomáš Dlouhý. Ten tradičně domácí obraně pomohl také několika včasnými výběhy, kterými utnul hrozící nebezpečí soupeře. V hořepnickém dresu odehrál skvělý zápas hlavně Jan Jelínek, jenž si na hřišti dělal co chtěl. Dobrou druhou půli však odehrála celá hořepnická jedenáctka. Domácí ale ne a ne navýšit těsné vedení, a tak byl konec zápasu velice dramatický.

 

V poslední minutě mohli hosté vyrovnat. Z hranice šestnáctky mířil přesně k tyči jeden z kamenických hráčů, domácí brankář Tomáš Dlouhý však předvedl výborný a nesmírně důležitý zákrok, když těžkou střelu zneškodnil. Klíčové bylo hlavně to, že míč udržel před dobíhajícím hráčem soupeře ve svých rukavicích. Hned z protiútoku předvedl další svou parádu skvěle hrající Honza Jelínek. Ten si po přesném pasu přehodil hostujícího obránce, poté i vybíhajícího brankáře a míč na svých kopačkách dovezl až do prázdné brány. Krásný fotbalový moment udělal tečku za dalším povedeným zápasem zvedajícího se hořepnického mužstva. Rezerva Kamenice byla snaživým soupeřem, z Hořepníka však zcela po zásluze odjížděla bez bodového zisku.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: V prvním poločase mě naši hráči zklamali. Po přestávce navázali na bojovnost a útočný elán z minulého zápasu. Spolehlivý byl T. Dlouhý v brance. Líbil se mi mladý Havlín. Ještě že máme v mužstvu Honzu Jelínka - v tomto zápase se nedal zastavit.

TJ Slovan Kamenice nad Lipou B
Vladimír Papež - trenér: Domácí byli lepším mužstvem a zaslouženě vyhráli. My jsme do Hořepníka přijeli ve slátané sestavě, chybělo nám několik hráčů základu, což se na hře týmu projevilo. Kluky bych ale pochválil alespoň za bojovnost.



Sestavy


TJ Sokol Hořepník
T. Dlouhý [-] - T. Jelínek [-] , R. Filip [-] (75. L. Havlín [-] ) , P. Moravec [-] , J. Jelínek [-] , P. Starka [-] , O. Petrů [-] , V. Filip [-] (25. O. Bíba [-] ) , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-]

TJ Slovan Kamenice nad Lipou B
D. Macháček [-] - P. Klusáček [-] , J. Pfaur [-] , D. Slabý [-] - V. Kupka [-] , D. Schober [-] - J. Růžička [-] , O. Joza [-] , P. Šiška [-] , J. Poděbradský [-] - P. Macháček [-]

ŽK: 76. P. Starka - 71. P. Klusáček .
Místo: Hořepník. Počet diváků: 35. Rozhodčí: PŘIBYL Václav - DLOUHÝ Pavel (N), ŠTANGL Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.