2:1
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2016 15:30

16.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Záchranářský duel v Ústrašíně rozhodl domácí střídající žolík Dedera


Branky


76. M. Rod , 83. T. Dedera - 23. J. Jelínek
0

Zápas o všechno. Tak by se dal bez nadsázky označit souboj mezi posledním Ústrašínem a předposledním Hořepníkem. V Ústrašíně se, před slušnou kulisou, hrál vyrovnaný zápas. V první půli byli lepší hosté z Hořepníka, kteří se také dostali po gólu kanonýra Jana Jelínka do vedení. Po přestávce se však karta obrátila, domácí přidali na obrátkách, když jim pomohlo i několikanásobné střídání. V dramatickém závěru se stal hrdinou domácí veterán Tomáš Dedera, který Ústrašínu vystřelil veledůležité tři body. Stínem záchranářské bitvy bylo zranění hostujícího mladíčka Luďka Havlína, který byl po zásahu loktem do hlavy natolik otřesen, že na hřiště musela vyjet rychlá záchranná služba.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle patřila Hořepníku, do vedení ho poslal Jan Jelínek

Předzápasové prognózy veledůležitého záchranářského duelu mírně favorizovaly hosty z Hořepníka. Ti předchozím vzájemným bojům se svým sobotním soupeřem dominovali. Ústrašín, kterému se podzim vůbec nepovedl, však přes zimu nezahálel. Do svého kádru přivedl staronovou akvizici, Jana Vonáska, který byl i tentokrát hodně vidět. Na hřiště se v domácím dresu dostal i zkušený Lukáš Jírů, který po dlouhé odmlce, kdy si dával dohromady pochroumané rameno, odvedl ve středu pole velké penzum práce.

 

První poločas patřil hostům, kteří byli aktivnějším týmem. Trápila je však finální fáze, takže z mnoha nadějně se rozvíjejících akcí nebylo nic. Stejné problémy měli i domácí, kteří se do šancí v prvním poločase také nedostávali. Hra se odvíjela mezi šestnáctkami, několik tvrdých střel z dálky bylo vždy zblokováno obětavě hrajícími hráči obou týmů, a tak brankáři příliš práce neměli.

 

Klíčový moment první půle přišel ve 23. minutě, kdy po krásném pasu Ondry Petrů ukázal domácím obráncům záda rychlonohý Jan Jelínek, který po kličce gólmanovi Rohovcovi z úhlu trefil odkrytou bránu. Hosté i ve zbývajícím průběhu poločasu hrozili z rychlého přechodu do útoku, několik dalších akcí však pozorná obrana Ústrašína včas odvrátila. Ústrašínské kontry, povětšinou tažené šikovným Vonáskem, taktéž zůstaly nevyužity. Povětšinou také z důvodu nepřesné finální přihrávky. Dvakrát pak domácí snahu o vyrovnání zastavil výbornými zákroky gólman Lapáček. Do kabin se tak šlo za těsného vedení Hořepníka.

Nadšeně bojující Ústrašín dovedl ke třem bodům Tomáš Dedera

Po přestávce se obraz hry výrazně změnil. Jestliže v první půli měli více ze hry hosté, po pauze to byli domácí, kdo měl zřetelnou herní převahu. Hořepničtí hrozili pouze z brejků, několik nebezpečných úniků však zůstalo nedotaženo, párkrát se také vyznamenal domácí brankář Rohovec. Nezahálel však ani hostující Lapáček, který po podzimní fotbalové odmlce pranic neztratil ze svého brankářského umu. Nejvíce jej vyděsila technická střela domácího záložníka, kterou však bravurní robinsonádou vyrazil na roh. Velkou příležitost na vyrovnání měl poté M. Gebarovský, jenž po centru Vonáska zblízka smolně minul hostující bránu.

 

Zhruba dvacet minut před koncem potkaly hořepnické velké nepříjemnosti. Nejprve si zranění kotníku obnovil hostující kapitán Tomáš Dlouhý, chvíli poté odstoupil ze hry otřesený Luděk Havlín a aby toho nebylo pro hosty málo, křeče začaly brát V. Filipa. Vzhledem k tomu, že hořepnická střídačka v tu dobu již dávno zela prázdnotou, dohrávali Hořepničtí zápas s naprosto zdecimovaným kádrem. Toho domácí využili k drtivému náporu. Jejich tlak vyústil v 76. minutě ke kýžené vyrovnávací brance, kdy se z dvaceti metrů přesně k tyči trefil kapitán Martin Rod. Poté mohl dostat domácí do vedení T. Dedera, jeho vyloženou šanci však bravurním zákrokem zneškodnil Jirka Lapáček.

 

Domácí útočník však dlouho nad neproměněnou loženkou truchlit nemusel. V 83. minutě si totiž hostující obrana počínala příliš bohorovně, centrovaný míč se dostal až k nohám nekrytého Dedery, který zkušeně prostřelil Lapáčka. Radost domácích hráčů i téměř zaplněného kotle pak byla nelíčená. Bojovný zápas však vítězstvím domácího celku skončit nemusel. Ústrašín poté několikrát pohrdl navýšením skóre a v samotném závěru toho mohl litovat. V 90. minutě se totiž do vyložené šance dostal hostující J. Jelínek, kterého při kličce doslova sestřelil brankář Rohovec. Jasný penaltový zákrok, řeklo by se. Píšťalka do té doby výborného rozhodčího Čamry však zůstala nepochopitelně němá. Reakcí na tento moment byl ukázkový blikanec hořepnického Pavla Dlouhého, který sudího div neinzultoval. Za svůj svérázný výstup pak zaslouženě putoval předčasně do sprch.

 

Důležitý záchranářský duel tak skončil těsným vítězstvím Ústrašína. Zaslouženě, nutno dodat. Domácí zejména ve druhé půli hosty přehrávali, svůj tlak v poslední čtvrthodince navíc dokázali vyjádřit i gólově. Hořepničtí se i vinou zranění v závěru pouze bránili, nakonec své těsné vedení neudrželi a domů tak odjeli s velmi bolestivou porážkou.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Hořepník
Jiří Lapáček - brankář: Do zápasu jsme nevstoupili vůbec špatně a dalo by se říci, že v první půli jsme soupeře k výraznějším šancím nepustili a drželi jej z dosahu naší branky. Jeden by řekl, že vnitřně dříve nesmírně silný tým si s jednobrankovým vedením dokáže poradit, ale Ústrašín nám po obrátce dal lekci z kolektivního pojetí hry i nadšení. Na domácích byla vidět ta jednoznačná chuť obrátit výsledek, střemhlav se hrnul do ofenzívy a v rámci férové hry dojížděl každý souboj, zatímco my jsme se nemohli vůbec zmátořit, nedokázali jsme kombinovat a ani nakopávané balóny nestály za řeč. Nutno soupeři upřímně pogratulovat, našemu mančaftu ukázal jednoznačnou cestu, jak bojovat o udržení. Sokol prochází obrovskou herní, výsledkovou i vnitřní krizí, která nebere a dost možná nevezme konce, dokavaď se nezmátoří jádro týmu, neudělá se po roce opět nějaká koncepce a nepřijde-li u každého jednotlivce chuť se poprat s vlastní nemohoucností. Podobným trendem nás čeká III. třída.



Sestavy


TJ FC Ústrašín
D. Rohovec [-] - D. Starý [-] (75. J. Reinhart [-] ) , M. Pech [-] , J. Vonásek [-] (73. L. Pithart [-] ) , L. Jírů [-] (46. T. Dedera [-] ) , P. Mazanec [-] (59. T. Křech [-] ) , J. Gebarovský [-] (46. P. Seknička [-] ) , P. Nápravník [-] , M. Gebarovský [-] , M. Rod [-] , O. Bílek [-]

TJ Sokol Hořepník
J. Lapáček [-] - L. Havlín [-] , P. Moravec [-] , J. Jelínek [-] , R. Popelka [-] (46. M. Severa [-] ) , T. Dlouhý [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-]

ŽK: 50. M. Jelínek , 54. P. Zíka , 90. P. Dlouhý . ČK: 90. P. Dlouhý .
Hráči zápasu: M. Rod , J. Vonásek - J. Lapáček , O. Petrů .
Místo: Ústrašín. Počet diváků: 80. Rozhodčí: ČAMRA Jiří - NOVÁK Petr (N), JELÍNEK František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.