0:2
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2016 15:00

18.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořepník poprvé venku vyhrál, tři body přivezl z Červené Řečice


Branky


0

Poslední tým Poutník ligy, Sokol Hořepník, poslal svým soupeřům jasný vzkaz - nevzdáváme se. Sokolíci si v 18. kole soutěže dojeli pro první venkovní výhru v sezoně, když přetlačili Červenou Řečici. Ta opět ukázala, proč má nejhorší produktivitu z týmů OP. Domácí Tatran se jen ztěží dostával do zakončení, naproti tomu hosté z Hořepníka měli šancí na tři zápasy. Hořepničtí po kompaktním a velmi dobrém kolektivním výkonu získali naprosto po zásluze tři důležité body, které je uchovávají ve hře o záchranu soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krásná akce na konci první půle poslala do vedení hosty z Hořepníka

Poslední Hořepník v 18. kole Poutník ligy zajížděl na hřiště Červené Řečice, která také nemá bodů na rozdávání. Zápas o důležité mistrovské body začal mírným náporem hostů z Hořepníka. První střelu duelu měl na svědomí hostující Ondra Petrů, jenž ze dvaceti metrů střílel těsně vedle. Právě hořepnický středopolař byl nejčastějším ostřelovačem domácí svatyně, hájené skvělým Tomášem Paťhou. I další dva souboje Paťha - Petrů skončili úspěchem domácího gólmana, který reflexivně vyrazil dalekonosnou střelu Petrů z přímého kopu a poté zlikvidoval i jeho samostatný nájezd.

 

Hosté hráli v první půli velmi dobře zezadu, takže se Tatran prakticky nedostával do zakončení. Hořepničtí toho směrem dopředu narozdíl od domácích dokázali vymyslet sice hodně, ale jejich střely buď nenašly svůj cíl nebo nalezly pouze připraveného Paťhu. Ten byl klíčovou postavou celého duelu, protože pouze díky jeho zákrokům bylo až do samotného konce o co hrát.

 

Za celý první poločas domácí jedenáctka nedokázala vyprodukovat jedinou střelu, která by mířila do hořepnické brány, za svou pasivitu pak byli domácí zaslouženě potrestáni v závěru úvodního dějství. To fotbalovou modernu předvedla čtveřice hostujících hráčů, která dokonale vyšachovala červenořečickou obranu. Míč si nejprve vyměnili bratři Filipové, ten se poté dostal na kopačku O. Petrů, jenž už mohl zakončovat, ale akci ještě vyšperkoval přihrávkou na zcela volného Jana Jelínka, který s přehledem překonal brankáře Paťhu. Hosté si své zasloužené vedení poté s přehledem pohlídali, takže se šlo do kabin za stavu 0:1.

Gólman Paťha držel domácí dlouho ve hře o body, tříbodové razítko na výhru Hořepníka dal v závěru V. Filip

Pokuď zhruba sedmdesátka diváků čekala od druhé půle velký tlak domácích a dobývání hořepnické brány, musela být dějem zápasu notně zklamána. A také že byla, o čemž vypovídalo hrobové ticho, které se celý zápas linulo červenořečickým útulným fotbalovým stánkem. Domácí zkoprnělí rowdies nedokázali Tatran vyburcovat k náporu, pravdou ale je, že směrem dopředu byli domácí přece jen nebezpečnější než v úvodním dějství.

 

Velké šance se však rodily především na útočné polovině hořepnického mužstva. Ale ať už střílel aktivní O. Petrů, V. Filip či M. Jelínek, výsledek byl vždy stejný, vítězem minisoubojů byl hrdina zápasu, gólman Paťha. Zhruba od šedesáté minuty duel mužstev ohrožených sestupem gradoval. Nejprve přišla první střela domácích mezi tři tyče, kterou zlikvidoval pohotový T. Dlouhý. Ten si poté mohl připsat gólovou asistenci, když dlouhým výkopem vyslal do brejku Honzu Jelínka, jenž při svém samostatném úniku sice udělal kličku brankáři Paťhovi, prázdnou bránu poté však trestuhodně přestřelil. To mohlo hosty po chvilce hodně mrzet. Po vyrovnání volala krásná střela jednoho z domácích hráčů, která směřovala do šibenice hostující brány, bravurním zákrokem se však blýskl T. Dlouhý, jenž střelu dokázal vyrazit. Následná dorážka z úhlu směřovala vysoko nad.

 

Dalším, kdo mohl pohnout těsným vedením hostů, byl Martin Jelínek, jehož hlavička však (pokolikáté už) nechala vyniknout skvělého Paťhu. Poté střílel v dobré pozici Luděk Havlín, domácí brankář byl opět na svém místě. Ačkoliv hosté byli daleko nebezpečnějším mužstvem, o vítězství se museli strachovat do posledních vteřin. Tatran totiž hrozil z mnoha standartních situací, po kterých v hořepnické šestnáctce vznikaly nepřehledné závary. Jeden takový zlikvidoval skluzem Tomáš Dlouhý, jenž na poslední možnou chvíli sebral míč zpod nohou dvou zcela volných domácích hráčů. V 85. minutě pak mohl hrstku hostujících fans zmrazit David Nenadál, který se po přihrávce z pravé strany hřiště ocitl naprosto sám před hořepnickým gólmanem, zakončit však nedokázal.

 

Definitivní rozuzlení zápasu přinesly poslední vteřiny. Po neúspěšné akci domácích hráčů míč sebral do rukavic hořepnický brankář, jenž přesným výkopem našel rozběhnutého Vojtu Filipa, který utekl domácí obraně a technickou střelou přeloboval gólmana Paťhu, čímž rozhodl o osudu zápasu. Poté již přišel pouze závěrečný hvizd sudího Reicha, který přinesl radost v hostujícím táboře a rozčarování v tom domácím. Poslední tým tabulky se tak mohl po právu radovat z prvního jarního vítězství, které znamená, že Hořepničtí mají své soupeře stále nadohled.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Červená Řečice
Zdeněk Kubíček - záložník: Ze dvou střel na bránu nemůžeme doma vyhrát. Byli jsme u všeho pozdě, nedokázali jsme si nahrát. Dnes jsme si zkrátka body nezasloužili.

TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - vedoucí mužstva: My jsme byli především fotbalovější, ale také rychlejší. Máme velmi mladé mužstvo, ale dnes byli nejlepší ti nejstarší. Myslím tím Michala Joneše na stoperu, hrál velice jistě a jistota vyzařovala i z brankáře Tomáše Dlouhého, který nás podržel hlavně na konci zápasu. Snad bude tento zápas odrazem k lepším výkonům, jinak se s touto soutěží budeme loučit.



Sestavy


TJ Tatran Červená Řečice
T. Paťha [-] - L. Chvalkovský [-] , K. Hovorka [-] - V. Pulda [-] (74. L. Vávra [-] ) , Z. Kubíček [-] , J. Keller [-] - J. Pelíšek [-] , J. Dýnek [-] , Z. Káva [-] - D. Nenadál [-] , D. Roubal [-]

TJ Sokol Hořepník
T. Dlouhý [-] - R. Filip [-] , V. Mezera [-] , J. Jelínek [-] , P. Starka [-] , L. Havlín [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] (64. P. Buchta [-] ) , M. Joneš [-] , V. Filip [-]

ŽK: 6. L. Chvalkovský - 18. P. Starka .
Hráči zápasu: T. Paťha - T. Dlouhý , M. Joneš , O. Petrů .
Místo: Č. Řečice. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Reich Milan - GAUPMANN Vít (N), JELÍNEK František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.