Hořepník senzačně otočil zápas proti Božejovu a opustil dno Poutník ligy


Branky


1

Tak na tenhle zápas se bude v Hořepníku ještě dlouho vzpomínat. Domácí bojovníci v duelu proti Božejovu doslova vstali z mrtvých. Do utkání totiž nastoupili pouze v devíti hráčích a když Božejov ve třicáté minutě vedl 2:0, nevsadil by na hořepnický, totálně zdecimovaný tým, nikdo ani halíř. Po půl hodině však domácí doplnili své prořídlé řady o dva hráče a na trávníku se začaly dít věci. Hořepničtí, kteří do té doby odvraceli jedno přečíslení za druhým, vrhli všechny síly do útoku a vyplatilo se. Do poločasu bylo srovnáno, po přestávce domácí senzační obrat dokonali. Dramatický závěr už další zvrat nepřinesl, a tak všechny body po neobvyklém průběhu zápasu zůstaly v Hořepníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas plný extrémů skončil nerozhodně

Vskutku tristní pohled se naskytl hořepnickým fanouškům, kteří se přišli podívat na záchranářský duel Hořepník vs Božejov. Chvíli před plánovaným výkopem totiž na trávníku postával hlouček domácích hráčů, na druhé půlce hřiště se pak poctivě rozcvičoval sedmáctičlenný tým hostí. V 15:30, kdy mělo být utkání zahájeno, však na hřišti krom hořepnických hráčů chyběl i rozhodčí, což samozřejmě Hořepničtí kvitovali s povděkem. Utkání tak začalo s dvacetiminutovým zpožděním. Domácí do něj vstoupili pouze s devítkou hráčů, v rozestavení 4-4-0. Cíl hořepnických byl jasný, držet co nejdéle přijatelný stav a doufat, že ještě někdo v průběhu zápasu prořídlé hořepnické řady doplní.

 

Domácím však defenzivní taktika příliš platná nebyla. Rozdíl dvou hráčů v poli byl od samého začátku až příliš patrný. Již v šesté minutě se hosté dostali do vedení, když střelou z deseti metrů prostřelil Lapáčka nejlepší střelec božejovských Pavel Kubů st. Nápor božejovského mužstva po vedoucí brance neustával, na domácí obranu se valil jeden útok za druhým. Velké šance si však hosté i přes drtivou převahu nevytvářeli, když řada přečíslení skončila nepřesnou finální přihrávkou.

 

Zhruba ve 25. minutě zápasu doplnili domácí své řady o prvního z opozdilců, jímž byl Pavel Vesecký, hráč, který s fotbalem začal teprve před pár týdny. Božejovští však i nadále byli ve velkém tlaku, když míč domácím hráčům v podstatě nepůjčovali. Ve 29. minutě klesly akcie hořepnického mančaftu k nule poté, co se podruhé v zápase prosadil Pavel Kubů st., jenž využil rychlé křídelní akce a přesné přihrávky před hořepnickou bránu. Domácí, v tu dobu viditelně odevzdaný mančaft, však chvíli po druhé brance Božejova notně ožil. Důvodem hořepnického procitnutí byl příchod Jana Jelínka na hřiště, po němž domácí přeskupili své řady a z rozestavení 4-4-0 bylo rázem 3-5-3.

 

Taktika všechno nebo nic začala přinášet ovoce v podstatě ihned. Ve 33. minutě kopali domácí přímý volný kop, k míči se postavil Ondra Petrů, který ze dvaceti metrů krásnou technickou střelou vyhnal pavouky z božejovské brány. Po vstřeleném gólu bylo domácích najednou plné hřiště. Útočné pojetí hry nedávalo božejovským obráncům vydechnout, na konci poločasu pak byli domácí za svou aktivitu odměněni vyrovnávací brankou, když po přiťuknutí Jana Jelínka se do šance doslova vřítil Tomáš Dlouhý, jenž střelou pod víko nekompromisně prostřelil brankáře Haška. Do kabin se tak šlo za stavu 2:2, z kterého panovalo daleko větší nadšení v domácím táboře.

Nevídaný obrat dokonal Martin Jelínek, který dvěma góly vystřelil domácím zlaté body

Po přestávce se na hřišti odehrávala zprvu šachová partie, kdy se ani jeden z týmů nechtěl dopustit chyby. Bojovný zápas však v průběhu druhé půle nabíral na obrátkách, až vyvrcholil koncem, který rozhodně nebyl určen pro kardiaky. Jako první se ve druhém dějství dostali do zakončení hosté, gólovou šanci aktivního Kubů však vykryl Lapáček. Domácí odpověděli záhy, kdy T. Dlouhý skvělým pasem za obranu vyslal do brejku Jana Jelínka, toho však vychytal Hašek.

 

Patnáct minut před koncem udeřili z ničeho nic domácí. T. Dlouhý chytře vhozeným autem vyslal na zteč Martina Jelínka, jenž přešel přes dva hráče a nečekanou střelou z úhlu přeloboval překvapeného Haška v božejovské bráně - 3:2. O pět minut později pak euforie domácího mančaftu dosáhla vrcholu. Mohl za to čtvrtý gól Hořepníka, který vstřelil opět Martin Jelínek, jenž si v šestnáctce našel přesný centr Michala Joneše a hlavou trkl míč do sítě.

 

Božejovští se však s nepříznivým výsledkem nehodlali smířit. V 82. minutě vstřelili kontaktní gól střídajícím Pavlem Smítkou, jenž se prosadil také hlavou. V infarktovém závěru pak domácí tým podržel gólman Lapáček, který tygřím skokem vyrazil gólovou střelu hostujícího hráče. Chvíli poté již sudí Přibyl naposledy foukl do píšťalky, takže radost domácích hráčů mohla propuknout naplno. Na božejovské straně bylo cítit velké rozčarování, když hosté ztratili vyhraný zápas. Hořepnickým naopak vybojované tři body pomohli k odpoutání se z posledního místa v tabulce.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: Nechtěl jsem věřit, že v zápase o záchranu na domácím hřišti nastupujeme s devíti hráči. Za ty léta jsem tu zažil leccos, ale tohle ještě asi ne. Nakonec v hororovém utkání vše dobře dopadlo, takže velká spokojenost. Říkám to celý rok, věřím mladým hráčům a dnes rozhodli zápas oni. Nejlepším naším hráčem byl Martin Jelínek.

TJ Sokol Božejov
Libor Kilhof - vedoucí mužstva: První naše kritika míří směrem k rozhodčímu, který na zápas přijel pozdě, takže se začínalo o dvacet minut déle, což hrálo do karet domácím. Kdyby se začalo podle plánu v 15:30, museli by domácí odehrát celý první poločas v devíti a výsledek zápasu by pak byl zřejmě jiný. Ale i přes tento fakt jsme si s výborně rozehraným zápasem měli poradit a dohrát ho do vítězného konce. Nevím, zda přišlo sebeuspokojení či pocit, že se nemůže nic stát. Cítíme velké zklamání z výsledku i z předvedené hry.



Místo: Hořepník. Počet diváků: 60. Rozhodčí: PŘIBYL Václav - DLOUHÝ Pavel (N), KNĚŽÍNEK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
24. 4. 2016 22:07
Komedie na jedne strane vcetne rozhodciho a tragedie na druhe...